Efter tittarnas missnöje – nu gör TV4 om Big Brother

Efter ramaskri från tittarna så har Big Brother-produktionen valt att göra om årets nya koncept. "Självklart lyssnar vi".


Big Brother 2021 är tillbaka med en rungande säsong och överallt på sociala medier har man kunnat följa säsongens första vecka där en rad nya deltagare äntrat huset.   

Programmet var tänkt att gå efter ett helt nytt koncept då det skulle sändas fyra avsnitt från studion varje vecka. Det skulle med andra ord  bli fyra studioprogram och endast tre "vanliga" sammanfattande program i veckan.

Men redan efter första veckan möttes produktionen av en hatstorm. Tittarna ansåg nämligen att det nya konceptet inte alls föll dem i smaken. 

Några av kommentarerna i det översvämmade kommentarsfältet. Bildkälla: Instagram

"Självklart så lyssnar vi på tittarna"

Men nu har produktionen tagit till sig av kritiken och valt att agera. 

– Många tycker om förändringarna men flera av våra lojala följare saknar de traditionella avsnitten som bara följer händelserna i huset. De avsnitten kommer vi fortsatt att sända fredag-söndag. Vi älskar Big Brother och vi älskar våra programledare. Därför vill vi ge så mycket innehåll som möjligt från huset, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Produktionen väljer att göra om Big Brother. Bildkälla: C More

På torsdagskvällen kommer kanalen att göra ett test. På TV4 Play och C More erbjuds avsnittet ”Bara huset” och tittarna ges möjlighet att göra sin röst hörd.

– Det är ett program som innehåller det bästa från dagen som gått. Flera tittare efterfrågade det och då har hela teamet arbetat för att få till detta program.

– Vi ska vara Sveriges mest interaktiva program och kommer fortsätta lyssna på tittarna. Under helgen kommer vi sammanfatta tittarnas reaktioner på detta testprogram och fortsätta skruva på alla detaljer, avslutar Joel.

Programmet ”Bara huset” släpps på torsdagskvällen på TV4 Play och C More klockan 19:00.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!