Asap Rockys händelse i Stockholm 2019 blir dokumentärfilm.
Asap Rockys händelse i Stockholm 2019 blir dokumentärfilm. - Foto: Charles Sykes/TT

Asap Rocky släpper film om häktningen i Stockholm

Det var en söndagkväll sommaren 2019 som den världskända rapparen Asap Rocky hamnade i slagsmål med några okända killar. Bråket ledde till den omskrivna häktningen av artisten – som han nu gör en film om.


Efter att världsartisten Asap Rocky hade haft en spelning i Stockholm befann han sig ute på gatorna i en central del av huvudstaden. Ett bråk mellan stjärnan och några andra personer fångas på video och det leder till månader av skriverier, krav från dåvarande president Donald Trump och vädjan från flera av artistens branschkollegor.

Slutligen, efter en månads häktning, dömdes Asap Rocky till villkorlig dom för misshandel och fick resa tillbaka till USA.

"Stockholm syndrome"

Nu har artisten gått ut med att han, tillsammans med filmkollektivet The Architects, ska producera en dokumentärfilm om händelsen och tiden han satt häktad. Filmen, som han valt att kalla "Stockholm syndrome" kommer ha premiär den 13 juni på filmfestivalen i Tribeca.

Där kommer publiken även få glimtar av kändisar som Kim KardashianNicki MinajNaomi Campbell och Tyler, the creator, skriver Dazed.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!