Simon Sköld är inte främmande för att visa upp sina tårtkreationer.
Simon Sköld är inte främmande för att visa upp sina tårtkreationer. - Foto: Stella Pictures/Instagram/Camilla Läckberg/Viaplay

Nu får det faktiskt vara nog, Simon Sköld!

KRÖNIKA. Övning ger färdighet sägs det, men det kan inte sägas om Simon Skölds tårtbakning genom tiderna. Det tycker Nyheter24:s praktikant Stina Meyerson.


Simon Sköld, MMA-fighter och make till deckardrottning Camilla Läckberg, har under en längre tid fått följare att haja till av sina tårtskapelser. I februari inleddes den andra säsongen av “Svenska Powerkvinnor” med en närbild på ytterligare en kreation.

Det var Martin Melins dotter Fanny Melin som firades på 18-årsdagen med sång och Simon Sköld-tårta.

Foto: Viaplay/TV3

När frågan om vem som ska ta ton vid födelsedagssången utropar han i avsnittet:

– Vem som helst men inte jag!

Kanske borde han applicera samma princip när det gäller tårtbakning? 

För den som är obekant med Simon Skölds bakkunskaper är konceptet ungefär: knölig marsipan i mängder, en kladdig text och kreativt utplacerade godisbitar. Den som minns födelsedagstårtan i “Harry Potter” som halvjätten Hagrid hade suttit på kan nog förstå principen.

Ett godistäckt marsipanhaveri

Visst är det gulligt när någon visar sin kärlek genom att lägga ner tid och energi på att skapa någonting till en, men hur mycket uppskattning visar egentligen ett godistäckt marsipanhaveri? Det kan väl knappast vara så att det faktiskt ligger riktig ansträngning bakom bakverken? 

Visst, möjligheten finns att han i själva verket är stolt och att familjen i tysthet svurit på att aldrig säga ett ont ord om hans kreationer. Det kan ju faktiskt vara så att han helt enkelt är en omåttligt obegåvad tårtbagare. Man kan ju inte vara bra på allting!

En “kul grej”

Men en gissning är att Simons fula tårtor helt enkelt har blivit en “kul grej”. 

När Simon Sköld med stolthet han överlämnar verket skämtar Camilla Läckberg om att han snart är en färdigutbildad konditor. Och med tanke på hur mycket han verkar baka – borde han inte nästan vara det vid det här laget? Övning ger färdighet sägs det ju. 

Kan det vara så att Simon Sköld numera försöker leva upp till sitt tårt-rykte men sitter på en skickligt dold talang? 

Simon Skölds tårtor genom tiderna

Hur det än må vara med den saken kan jag inte låta bli att tänka: Du kan ju andra saker! Gör dem! Köp en tårta.  

Här kan vi skåda några av Simon Skölds kreationer:



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!