- Foto: All over press/EEROBILD/Montage

LISTA: Bloggvärldens kaxigaste provokatörer

Nyheter24 listar den svenska bloggosfärens hårdaste provokatörer.


Fettförakt, diethets, stark kritik mot Islam och vassa åsikter. De är alla i position att påverka och skapa debatt - och de får dig att tycka till. Här är bloggarna som tar ett steg till och rör runt i grytan av botoxbarbies och latteluncher.

5. Alex Schulman kan ha varit den bloggare som såg fördelarna (besökare) med hård provokation. Nu har Schulman blivit pappa och har lugnat ner sig betydligt. Men vem glömmer inte 1000 apor, humorsajten Schulman startade och som blev en plattform för att underhålla, och driva med olika kända ansikten? Men så har han också sagt att provocera är en del av hans genuppsättning.

4. Paow, vars riktiga namn är Paulina Danielsson, skapade rabalder när hon yttrade sig som SD i bloggen. "Jag är sverigedemokrat för att jag tycker att det är bra att dom inte vill släppa in så mycket ”nytt folk” och på många andra punkter". Efter att hon visar öppet stöd för Sveriges kanske mest kontroversiella parti blåste det storm i så väl bloggen som i media och Paow uppfattades som oerhört provokativ.

3. Kissie, eller Alexandra Nilsson som hon heter, har påbörjat sin vändning och är på väg bort från sin annars så hårda framtoning. Hon blir allt snällare på bloggen men fortfarande finns där stänk av hårda och och provokativa inlägg om dieter. Och hur man bör eller inte bör vara. Vem glömmer barnmatsdieten, självsvält och att man är fet om magen viker sig när man sätter sig ner. Något som man enligt bloggaren givetvis inte bör vara. Uthängningar, otaliga skönhetsoperationer, fillers och utseendefixering - trots bloggarens ringa ålder - har givetvis skapat både åsikter och manat fram upprörda läsare. Nu ska bloggaren, åter igen, göra en operation.

2. Dennis Maglic har bland annat uttryckt starka åsikter gällande islam, bland annat att religionen enligt Maglic skulle vara farlig och att den inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Detta har upprört och skapat kaos i bloggarens kommentarsfält. För att styrka sina åsikter hävdade bland annat bloggaren att s-politikern Nalin Pekgul, vanligen mer känd för sitt antirasistiska engagemang, hade yttrat sig följande om muslimer:

”Utåt sett har många muslimer en slags macho-image men den är inte genuin då muslimer är flockhyenor med homosexuella drag. I den homosexuella flocken känner muslimen trygghet. Homosexualiteten i arabvärlden är vida utbredd och en kåt arab lever segregerad från kvinnor. Därför tar araben vad han kan få tag i. En get, ett barn eller en annan man. Allt som har ett hål duger för den kåte araben. Vem som helst kan genomskåda den brunögde araben och dennes sanna natur…”

Uttalandet var dock bara hämtat från ett forum på nätet och hade ingen som helst koppling till politikern. Men det hårda motståndet har inte stoppat Maglic från att yttra sina åsikter i bloggen. "Jag är inte rädd för att dela med mig av mina åsikter som jag vet provocerar fram känslor och väcker debatt, men det är ju poängen. Att opinionsbilda och att diskutera problem och orättvisor, även i känsliga ämnen, är den enda vägen att lösa dem och att jobba för allas lika värde".

1. Katrin Zytomierska är sedan länge drottningen av provokativa uttalanden och blogginlägg. Att upprepade gånger håna Blondinbella för hennes vikt, säga sig se ner på överviktiga och försvara LCHF-dieten till döden sätter henne helt enkelt på provokatörskartan. För att inte tala om när hon på order av TV4 fick ta en time out från jobbet som programledare för Idols eftersnack efter flera elaka kommentarer om deltagarna. Efter otaliga uthängningar på bloggen och starka åsikter om i stort sett det mesta, är hon utan tvekan Sveriges hårdaste provokatör. Men allt Zytomierska har att säga när folket rasar är "Fuck you right back".

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!