Dani Karlsson i nytt blåsväder.
Dani Karlsson i nytt blåsväder. - Foto: Instagram / Facebook

Metro raderade storbloggerskans kommentarer: "Går över gränsen"

Bloggerskan Dani Karlsson har tvingats plocka bort sina egna rasistiska uttalanden från kommentarsfältet på sin blogg.


"Folk i Sverige blir så skitnödiga"

Nyheter24 frågade tidigare Karlsson varför hennes inlägg uppfattas som rasistiska.

– Folk i Sverige blir så skitnödiga och politiskt korrekta så fort man tar upp invandringspolitik eller problem som har med invandring att göra, medan vart jag än reser i världen så tycker folk synd om oss och hånler över våran naivitet och feghet. Jag tycker man ska kunna hålla en diskussion om invandringspolitik utan att bli kallad rasist eller få en tårta i huvudet för den delen. Det är ju trots allt bara i Sverige man inte kan det. 

Storbloggerskan Dani Karlsson har haft en dålig vecka i sociala medier. Först uttryckte hon sig återigen rasistiskt innan hon följde upp det med att förklara att hon inte alls är någon rasist utan kallade istället sig själv för en "politisk flykting"(!).

Nu kan Nyheter24 berätta att Metro, på vars portal den före detta "Miss World"-kandidaten bloggar, sett sig tvingade att radera rasistiska kommentarer från hennes blogg.

"Går över gränsen"

Bland annat skriver hon att det inte längre går att leva i Malmö "pga all kriminalitet". En kriminalitet som bloggerskan väljer att skylla på invandrarna. "Alla gäng krig i Malmö, inte fan är det svenskar som ingår i dem, och det är ren fakta", skriver Karlsson i kommentarsfältet.

Uttalanden som Metro inte ställer sig bakom.

– Jag håller med om att de kommentarer du uppmärksammat går över gränsen. Efter en dialog med Dani har därför de kommentarerna tagits bort, säger Metros chefredaktör och ansvarige utgivare, Mona Johansson till Nyheter24.

"Islam verkar uppmuntra till våld"

Tidigare har Karlsson även uttalat sig nedsättande om bland annat islam, muslimer och bärandet av hijab. 

I ett inlägg skriver hon: "Islam verkar uppmuntra till våld eftersom majoriteten av de pågående krigen just nu är i de islamstyrda länderna" och "Islams historia är våldsam och islam i dag är våldsam".

Om kvinnors rätt till att bära hijab skriver hon "Det är som om en del muslimska kvinnor har inget förtroende för män och ta dem för hungriga djur. Eller kan det vara så att muslimska män påverkar döttrar och fruar till att tro att de behöver det för att hålla andra män bort eftersom de är osäkra?".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!