Spänn
Markus Jenssen, 24, har alltid idrottat mycket. Som yngre spelade han fotboll och flera andra lagsporter, men gymmet var aldrig intressant.

Så fick Markus sin drömkropp – gick upp 15 kilo i muskler

Att alltid känna sig minst, klenast och svagast är någonting många känner igen sig i, bland andra Markus Jenssen. Men en dag kände han att det var dags för en förändring. För Nyheter24 berättar han om sin resa från tanig till muskelberg.


Därför skriver vi om Markus

Vi på Nyheter24 trycker att det är viktigt att lyfta personer som kämpar hårt och som inspirerar andra. Inte bara kändisar eller stora profiler. 

Vi har tidigare skrivit om Erika Hallebratt som kämpat för att gå upp i vikt - när andra velat göra det motsatta.

Läs hur hon kämpat här 

Markus Jenssen, 24, har alltid idrottat mycket. Som yngre spelade han fotboll och flera andra lagsporter, men gymmet var aldrig intressant. 

– Jag visste knappt vad lyfta var. Men så drog en vältränad vän till mig med mig till gymmet och jag såg hur han tränade och blev själv inspirerad. Jag kände att jag ville bli som honom.

Från och med den dagen började Markus styrketräna regelbundet. Han tränade hårt och ofta, men ingenting hände med kroppen.

– Jag tränade och tränade, men det var inte innan jag slutade leva på färdigrätter som det började hända grejer. 

Använder avundsjuka som bränsle

Och så kom förvandlingen. Vänner och bekanta till Markus såg plötsligt hur hans kropp förvandlades. Markus fick positiva reaktioner - men fick även utstå många kommentarer som han menar grundades på avundsjuka. 

– Vad man än gör kommer det alltid att finnas människor som är negativa till det. Ett tips till alla som börjar träna och har folk runtom sig som bemöter det negativt - använd det som bränsle och låt det peppa dig i stället. Då kommer man långt.

Den största skillnaden är den psykiska biten

Tittar man på Markus kropp ser man att mycket hänt fysiskt. Det man inte ser, är vad som hänt psykiskt. 

– Viktigast för mig är nog den psykiska delen. Nu litar jag på mig själv och vet vad jag är kapabel till. Sen är jag så klart mycket piggare, starkare och friskare än innan. Förut var jag förkyld en gång varannan månad, nu är jag det en gång per år. 

"Allt sitter i huvudet"

Markus största förändring i sin livsstil är inte hans sätt att äta och träna. Han förklarar att det ligger djupare än så.

– Allt sitter i huvudet. Man kan äta och träna bra ett tag, men du måste ändra på hela ditt tänk. Min största förändring är hur jag i dag ser problem och motgångar, hur jag hittar tillvägagångssätt i stället för att ge upp. 

På Markus instagramsida lägger han upp bilder som han vill ska inspirera andra till att träna och inte ge upp

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

16 Apr, 18:12

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36
Årets pollensäsong är här, något som innebär rinniga ögon och nästäppa för många. Nyheter24 har pratat med Catharina Claesson, chef för Farmaci på Apotek Hjärtat, om hur man maximerar effekten på sin allergimedicin.

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.