Nomnom.
1 av 6
Nomnom.
Filippa Salomonsson och Ida Warg förklarar varför juicer är så bra.
2 av 6
Filippa Salomonsson och Ida Warg förklarar varför juicer är så bra.
Det går snabbt att göra en nyttig juice.
3 av 6
Det går snabbt att göra en nyttig juice.
Recept på Filippa Salomonssons favoriter hittar du i faktarutan i artikeln.
4 av 6
Recept på Filippa Salomonssons favoriter hittar du i faktarutan i artikeln.
Vilken är din favorit?
5 av 6
Vilken är din favorit?
Ida Warg bloggar på Modette om hälsa och träning.
6 av 6
Ida Warg bloggar på Modette om hälsa och träning. - Foto: Emma Malmlöf

Så boostar du din kropp med juice

Att detoxa kroppen med härliga gröna juicer måste vara årets största trend inom hälsa. Nu är också råsaftcentrifugen årets julklapp och Ida Warg förklarar här fördelarna med naturens guld.


Så fixar du juicen

Recept på Filippas favoritsmoothie: 1 banan, 2-3 nävar spenat, och 3 dl kokosvatten.

Recept på Filippas favoritjuice: 1 grönt apple, ingefära, ½ citron, ½ gurka, 3 celery, och 4-5 grönkålsblad.

Läs Filippas blogg här.

Läs känna Ida

Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör.

Idas blogg hittar du här.

Hennes Instagramkonto kan du se här.

Jag har själv börjat införa juicer och smoothies mer i min kost tillfrukost och mellanmål och jag känner hur min kropp tackar mig. Menvarför är juice och smoothies så bra för våra kroppar och vad ärdet för skillnad på smoothie och juice?

Jag harpratat med Filippa Salomonsson, hälsoexpert på Aftonbladet ochutbildad Holistic Health coach, för att få expertsvar på minafrågor.

Varförska man dricka juice och vilka hälsofördelar får man?

– Juice är en riktig vitamin och mineralboost förkroppen, speciellt om den innehåller gröna grönsaker. Du får idig en stor mängd näring när du dricker en juice, då det skullevara svårt att äta alla de grönsakerna vid en måltid som lättslinker ner på några klunkar, förklarar Filippa och fortsätter:

– Juice är oftast basiskt och hjälperkroppen hålla sitt ph-värde så den inte tar mineraler frånskelettet vilket kan leda till benskörhet, 

När du dricker juice över en dag eller längre tid ochgör en cleanse så får tarmarna vila. I dag äter vi ibland förmycket eller fel mat, och det är bra att ta en paus men fortfarandefå i sig näringen. Kroppen får också tid att städa systemet närvi dricker juice. Kom ihåg att det är viktigt att vi tankar ”bilen”med rätt bensin så att vi får bra energi och kan orka dagen.

Vad är det för skillnad på juice och smoothie, ärnågon bättre än den andra i hälsoperspektiv?

– En smoothie innehåller fibrer och en juice innehålleringa fibrer. Båda är otroligt näringsrika, men en smoothie kankomma djupare in i cellerna och dra ut mera toxiner. Det är darförman oftast gör en detox eller cleanse på bara juice. Om du harkänsliga tarmar är det bra att dricka smoothies så att magen fårlite hjälp av fibrerna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.

Läkaren slår hål på myterna om vinterkräksjuka – så skyddar du dig bäst

30 Dec 2023, 14:37
Säsongen för vinterkräksjuka har anlänt till Sverige och som vanligt väntas tusentals drabbas av det jobbiga viruset. Nyheter24 har pratat med Doktor24:s ansvariga läkare Lars Lindstedt, som berättar hur du skyddar dig på bästa sätt.