Har du koll på Grammisgalans skandaler?
1 av 7
Har du koll på Grammisgalans skandaler? - Foto: TT Bild, Instagram. Bilden är ett montage.
Många fick en chock när indiebandet Popsicle gick till verbal attack på Grammisgalan 1993, där de vann pris för årets grupp. I sitt tacktal så passade bandets gitarrist Fredrik Norberg på att ge en rejäl känga till bandet Arvingarna.
2 av 7
Många fick en chock när indiebandet Popsicle gick till verbal attack på Grammisgalan 1993, där de vann pris för årets grupp. I sitt tacktal så passade bandets gitarrist Fredrik Norberg på att ge en rejäl känga till bandet Arvingarna. - Foto: Claudio Bresciani/TT
– Och så hoppas vi att Arvingarna dör i nån tragisk bussolycka, sa Norberg. Ord och inga visor, alltså.
3 av 7
– Och så hoppas vi att Arvingarna dör i nån tragisk bussolycka, sa Norberg. Ord och inga visor, alltså. - Foto: Gunnar Seijbold
Året är 2009 och Andreas Kleerup är den stora hjälten på årets Grammisgala. Han vinner tre olika priser, men festen blir ingen dans på rosor.
4 av 7
Året är 2009 och Andreas Kleerup är den stora hjälten på årets Grammisgala. Han vinner tre olika priser, men festen blir ingen dans på rosor. - Foto: Leif R Jansson / TT
Kvällens inleds med att Kleerups tidigare flickvän Carolina Gynning delar ut ett pris till Håkan Hellström. – Jag trodde redan det här var klart i och med att du delade ut priset. Ni har ju haft ihop det och så..., skojade Hellström. Kleerup uppskattar inte skämtet utan håller för öronen.
5 av 7
Kvällens inleds med att Kleerups tidigare flickvän Carolina Gynning delar ut ett pris till Håkan Hellström. – Jag trodde redan det här var klart i och med att du delade ut priset. Ni har ju haft ihop det och så..., skojade Hellström. Kleerup uppskattar inte skämtet utan håller för öronen. - Foto: David Sica / David Sica
Men kvällen skulle komma att bli betydligt värre. Kleerup får lämna urinprov till polisen. Programledaren Adam Alsing får lugna ner Kleerup vid flera tillfällen. Till slut får Kleerup nog och drar från galan. – Det här handlar om Säpo, jävla idioter! skriker Kleerup innan han attackerar en Expressenfotograf med en spark mot smalbenet och ett par knuffar i bröstet.
6 av 7
Men kvällen skulle komma att bli betydligt värre. Kleerup får lämna urinprov till polisen. Programledaren Adam Alsing får lugna ner Kleerup vid flera tillfällen. Till slut får Kleerup nog och drar från galan. – Det här handlar om Säpo, jävla idioter! skriker Kleerup innan han attackerar en Expressenfotograf med en spark mot smalbenet och ett par knuffar i bröstet. - Foto: Janerik Henriksson/TT
På Grammisgalan år 2013 så var det gruppen Labyrint som stod för skandalerna. Bandet rullade och rökte gruppen helt oberört cannabis. Flera bilder publicerades sedan på en av bandmedlemmarnas Instagram. – Hallå, man ser folk där som är så borta att de knappt kan stå på benen. Vi betedde oss väldigt bra så jag förstår inte vad problemet skulle vara i sådana fall, sa en av bandets medlemmar Aleksi ”Aki” Swallow till Aftonbladet.
7 av 7
På Grammisgalan år 2013 så var det gruppen Labyrint som stod för skandalerna. Bandet rullade och rökte gruppen helt oberört cannabis. Flera bilder publicerades sedan på en av bandmedlemmarnas Instagram. – Hallå, man ser folk där som är så borta att de knappt kan stå på benen. Vi betedde oss väldigt bra så jag förstår inte vad problemet skulle vara i sådana fall, sa en av bandets medlemmar Aleksi ”Aki” Swallow till Aftonbladet. - Foto: JESSICA GOW / TT

Dödsönskningar, marijuana och Säpo – här är Grammisgalans skandaler

När de svenska stjärnorna festar på den årliga Grammisgalan kan det ibland gå lite vilt till.


Svenska artisterna rökte gräs

Läs mer om när Labyrint rökte gräs på Grammisgalan.

I kväll är det dags för årets stora musikgala Grammisgalan. Festligheterna äger rum på Cirkus i Stockholm, och bland de nominerade finns bland annat Zara Larsson, Miriam Bryant, Seinabo Sey och Amason.

Och även om musikfesten brukar vara en relativt städad tillställning så har självklart ett par skandaler ägt rum genom åren.

Från dödsönskningar via Säpo till marijuana – kolla in bildspelet ovan för att friska upp ditt minne över Grammisgalans skandaler.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.