– Det är inte möjligt att avlägsna all risk, och fakta kvarstår att jag fortfarande kan få cancer, skriver Jolie.
1 av 8
– Det är inte möjligt att avlägsna all risk, och fakta kvarstår att jag fortfarande kan få cancer, skriver Jolie. - Foto: Lefteris Pitarakis
Brad Pitt har hela tiden funnits vid sin frus sida.
2 av 8
Brad Pitt har hela tiden funnits vid sin frus sida. - Foto: Crystal Pictures
Paret har tillsammans sex barn.
3 av 8
Paret har tillsammans sex barn. - Foto: Crystal Pictures
– Jag kommer att leta efter naturliga sätt att stärka mitt immunsystem. Jag känner mig feminin, och stark i de val jag gjort för mig själv och för min familj, skriver Jolie i New York Magazine.
4 av 8
– Jag kommer att leta efter naturliga sätt att stärka mitt immunsystem. Jag känner mig feminin, och stark i de val jag gjort för mig själv och för min familj, skriver Jolie i New York Magazine. - Foto: FameFlynet / Stoianov
– Jag vet att mina barn aldrig kommer behöva säga "mamma dog av cancer i äggstockarna", skriver Jolie.
5 av 8
– Jag vet att mina barn aldrig kommer behöva säga "mamma dog av cancer i äggstockarna", skriver Jolie. - Foto: Stella Pictures / BJJ/Rocstar/Stoianov/FAMEFLYNET
Angelina har nu opererat bort sina äggstockar, men har behållit sin livmoder.
6 av 8
Angelina har nu opererat bort sina äggstockar, men har behållit sin livmoder. - Foto: Stella Pictures / Mandatory Byline: Juan Rico/FAME
Angelina med sin mamma Marcheline Bertrand som förlorade kampen mot cancern och dog år 2007. Hon blev bara 56 år.
7 av 8
Angelina med sin mamma Marcheline Bertrand som förlorade kampen mot cancern och dog år 2007. Hon blev bara 56 år. - Foto: KEVORK DJANSEZIAN
– Jag känner djupt för de kvinnor som råkar ut för detta tidigt i livet, innan de har hunnit få barn. Deras situation är mycket svårare än min, skriver Jolie vidare.
8 av 8
– Jag känner djupt för de kvinnor som råkar ut för detta tidigt i livet, innan de har hunnit få barn. Deras situation är mycket svårare än min, skriver Jolie vidare. - Foto: Lefteris Pitarakis

Jolie berättar om cancermardrömmen: Jag har tagit bort äggstockarna

Stjärnan skriver om cancern i ett öppet brev.


Skådespelerskan Angelina Jolie, 39, har opererat bort sina äggstockar. Detta efter att hon diagnosticerats med tidiga tecken på cancer – en sjukdom som krävde Angelinas mammas liv.

"Du vet vad du lever för"

– Jag gick igenom vad jag tror att tusentals kvinnor har känt. Jag sa åt mig själv att behålla lugnet, att vara stark, och att jag inte hade någon anledning att tro att jag inte skulle få se mina barn växa upp, skriver Angelina i ett öppet brev i tisdagens upplaga av New York Times.

Så snart Angelina hade nåtts av beskedet ringde hon sin make, Brad Pitt, som satte sig på ett plan från Frankrike och var vid hennes sida inom ett par timmar.

– Det vackra med sådana här ögonblick är att det finns så mycket klarhet. Du vet vad du lever för och vad som spelar roll. Det är fridfullt, skriver Jolie i det öppna brevet i New York Times.

Angelina Jolie med sin mamma Marcheline Bertrand, som dog i cancer. Bildkälla: Kevork Djansezian/AP/TT BILD

"Jag bröt ihop"

Angelina går till samma kirurg som behandlade hennes mamma.

– Senast jag såg henne (kirurgen, reds. anm) var när mamma gick bort. Och hon började gråta när hon såg mig och sa "Du ser precis ut som henne". Jag bröt ihop. Men vi log mot varandra och enades om att ta tag i alla problem.

"Det är inget att vara rädd för"

Läkarna tog bort en tumör och båda äggstockarna. Angelina äter nu hormoner, men skriver att hon har hamnat i klimakteriet.

– Jag kommer inte att kunna få fler barn, och jag väntar mig vissa fysiska förändringar. Men jag känner mig lugn med vad som väntar, inte för att jag är stark utan för att det här är en del av livet. Det är inget att vara rädd för, skriver Angelina vidare i New York Times.

Våren 2013 genomgick Angelina en operation för att ta bort sina bröst, eftersom hon hade 87% risk att drabbas av bröstcancer, och 50 % risk att drabbas av livmodercancer.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.