1 av 3
- Foto: Victor Lundberg / SCANPIX
2 av 3
- Foto: TV4
3 av 3
- Foto: Tv4

Juryn bad honom banta

Robin Stjernberg visade under gårdagens Idol upp sin nya, deffade kropp - och vann folkets hjärtan. Vad tittarna inte visste var att det var juryn som bett honom slimma till sig.


Idol

Idol är en talangjakt med ambitionen att hitta Sveriges nästa popstjärna. Tävlingen, som i Sverige startade år 2004, har under årens lopp vaskat fram en rad guldkorn, som kan stoltsera med titlar som rekordpopulär allsångsledare, Melodifestivalvinnare och stekhet USA-favorit.

Men det har trots allt inte gått lika bra för alla inblandade, och många forna idoler har vi glömt, tröttnat på eller i efterhand helst sluppit.

Idol 2011 sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

Robin Stjernberg, 20, fick under måndagskvällen tittarnas röster och gick vidare i Idol 2011 med The Script-låten "Breakeven". På scenen fick han beröm för sin nya look; för att han lyckats gå ner i vikt och träna upp sig sedan sist juryn mötte idolen. Vad tittarna då inte visste var att Robin bantat  - efter råd från juryn.

– Jag var lite fet förut, och nu är jag inte det längre. Det var Pelle (Lidell, juryns ordförande, red.anm.) som sa till mig, men det visade inte på teven, berättar Robin för Nyheter24.

– Han sa att jag skulle slimma till mig och sluta sitta vid datorn, så det gjorde jag.

Mirakelkuren stavas hårt arbete och en strikt diet.

– Jag har bara käkat kött och sallad och varit ute och rört på mig. Jag har kommit in i en rutin, och sedan får det komma successivt. Jag trivs med mig själv, men det gjorde jag då med. Det är bara kul att folk märker skillnad, för då blir man mer taggad, fortsätter han.

– Jag har käkat en enda hamburgare under hela sommaren.

"Jag har gått ner massor"

Efter sändningen går juryns Alexander Bard - som menar att Robins framgång stavas en enorm talang och kämparglöd - fram till idolen och försäkrar sig ytterligare om att han har deffat under sommaren.

– Jag har ju gått ner massor. Det ser ni väl? får han till vasst svar.

Juryns Pelle Lidell är stolt över att han lyckats ge ett så givande råd till idolen.

– Du höll mitt tips. Och fick jag in mitt tips då? Ja, det är vad jag mest nöjd med, skrattar han.
 

Tillsammans med Robin gick även Maikel Yüksel, 21, vidare. På fredag tävlar de båda i den direktsända kvalfinalen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!