Robin Stjernberg vågade öppna upp sig och visa känslor i fredagens Idol.
Robin Stjernberg vågade öppna upp sig och visa känslor i fredagens Idol. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Idol-Robins tårar bakom scenen: "Grät som en gris"

Robin Stjernberg gjorde stor succé med Beyoncés "Halo" i fredagens Idol 2011. Men vägen dit har varit tuff - rent känslomässigt.


Twitter om Robin

@scarymarys: Fy fan vad Robin är bra

@LandstromLina: Robin alltså. Vilken kille! Me love<3

@AnnaSaraKarin: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Min Robin gick vidare!! <3

@ericaenglunds: SHIT vad Robin levererade idag!

@erikanordh: Alltså Robin.. #kär

@Annis_Sturk: Robin gjorde en förbannat jävla skit bra version av låten "Halo"

@hbanke: Robin har en pipa större än Fishermans friend fiskarn! Satan i gatan!

Robin Stjernberg tolkade under fredagskvällen Beyoncés "Halo" i Idol 2011 - och möttes av lovord från juryn. Men det har varit en känslosam resa.

– Fan vad nöjd jag är över mig själv. Jag har fått visa mig och vad jag kan göra. Jag var nära på att börja lipa när jag var klar, berättar han för Nyheter24.

– Jag öppnade verkligen upp mig. Och sedan när jag gick upp i logen till sångcoachen Sofia så kramade hon om mig och sa att hon var så stolt över mig, och då blev jag helt rörd.

Vad Robin sjuger om vill han inte avslöja, men tidigare har han berättat att det har varit en tuff process att ta sig an "Halo".

– Vad jag tänker på när jag sjunger låten är ett mysterium för andra, men för mig är det personligt, djupt och lite tråkigt, berättar han.

– Mellan varven har det kommit tårar, så det har varit jobbigt. Jag grät som en gris tre gånger i rad under sånglektionen med Sofia.

"Första gången med hjärtat"

Från sin första audition i Malmö har Robin imponerat stort i tävlingen. Men bakom scenen har det gått annat än enbart glada tongångar.

– Innan har jag alltid tänkt på pressen och vad alla andra ska tänka och tycka. Jag har bara presterat för att jag vill göra andra nöjda, berättar Robin.

– Det här är första gången som jag gör det med hjärtat.

Förändringen kom när produktionen i veckan tog sig ett snack med den unge idolen.

– Vi hade ett möte under onsdagen med artistansvariga, och de sa till mig att jag hade förändrats - att jag var övertänd och övertaggad, för att jag dolde en nervositet.

"Ett wake-up call"

– Från att de hittade mig på första audition så har det blivit annorlunda. Känslorna har försvunnit på vägen, för det har varit så mycket med kläderna, Bard och allt. Jag har inte varit jag, förklarar Robin för Nyheter24.

– Mötet blev verkligen ett wake-up call. Efter det gick jag upp på rummet och bara tänkte på allt som har hänt. Då vågade jag känna mig ledsen, nervös och rädd. Förut har det bara varit ytligt som fan.

/
/
/
/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!