Ett liknande fickur av märket Waltham Riverside 19J Hunter klubbades i helgen på en auktion i Wiltshire i Storbritannien.
Ett liknande fickur av märket Waltham Riverside 19J Hunter klubbades i helgen på en auktion i Wiltshire i Storbritannien. - Foto: Majvdl/TT

Unik Titanic-klocka såld

Den guldklocka som tillhört den rikaste mannen ombord på Titanic såldes under lördagen för 1,17 miljoner pund, motsvarande drygt 16 miljoner svenska kronor.


Det är enligt auktionsförrättaren Henry Aldridge & Son en rekordsumma för ett föremål kopplat till den ökända sjöfartskatastrofen 1912.

Det var en amerikansk köpare som vann budgivningen, som vida överträffade auktionshusets uppskattning om en försäljning för runt två miljoner kronor.

Klockan, graverad med initialerna JJA, tillhörde den amerikanske affärsmannen John Jacob Astor IV som var 47 år gammal när Titanic sjönk under de tidiga timmarna den 15 april 1912.

Han var vid den tiden känd för att vara en av de rikaste männen i världen och omkom efter att ha hjälpt sin gravida fru Madeleine ombord på en av livbåtarna. Hon överlevde katastrofen.

Astors kropp – och klockan – hittades en vecka efter katastrofen och fickuret reparerades sedan av Astors son, som senare sålde det till en samlare.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!