Agnes Carlsson
Agnes Carlsson mötte stark kritik efter sitt framträdande. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Tittarkaos efter Agnes Carlssons framträdande i "På spåret" – nu ber hon om ursäkt

Agnes Carlsson, 33, uppträdde i fredags på "På spåret" tillsammans med Vargas & Lagola och Roger Pontare. Men hennes framträdande skulle komma att väcka starka reaktioner.


Artisten Agnes Carlsson, 33, gästade nyligen semifinalen av ”På spåret” i SVT och uppträdde då tillsammans med Vargas & Lagola och Roger Pontare.

Framträdandet gick som planerat och publiken var mer än nöjd – men redan ett par timmar efter programmets avslut började sociala medier att koka. 

Agnes tillsammans med Roger Pontare. Bildkälla: SVT

Agnes bar nämligen en afroperuk och anklagas nu för kulturell appropriering. 

Några som riktat starkt kritik mot Agnes är Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby som driver podden "Raseriet".

– Alla vita personer som väljer att plocka både det ena och det andra ur svart kultur, tjänar också på det. De får en ”edge”, de får något som kännetecknar dem, de sticker ut på något sätt som man måste som politiker eller artist, påpekade dom bland annat. 

I Agnes kommentarsfält var det en rad tittare som också skrev och frågade hur hon hade tänkt kring sin look.

"Agnes, frisyren är inte din att bära. Kulturell appropriering. Så inte okej"

"Hur bra sångerska Agnes än är, så är det inte okej med kulturell appropriering, tänkte inte någon två ggr innan man skickade in henne i studion med den frisyren?"

"Drar på 8p: vi är påväg mot -kulturell appropriering"

Agnes Carlsson ber om ursäkt

Kritikstormen gjorde slutligen att Agnes bad om ursäkt. Detta i ett inlägg på Instagram. 

Agnes har nu bett om ursäkt. Bildkälla: SVT

"Hej vänner! Vill först och främst säga förlåt till alla som känner sig kränkta, upprörda och sårade. Efter att ha tagit del av er kritik kring mitt hår och styling så förstår jag att det har blivit väldigt, väldigt fel. Och för det är jag otroligt ledsen. 

Även om det aldrig varit min intention att få någon att känna sig illa till mods så förstår jag att jag har mycket att lära, och jag kommer göra allt för att öka min kunskap kring detta.

Jag vill att ni ska veta att jag hör er. Jag tar till mig av denna kritik och ber återigen om ursäkt. All love Agnes", skrev Agnes till sina följare. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!