Camilla Läckberg och Simon Sköld drar till Las Vegas.
Camilla Läckberg och Simon Sköld drar till Las Vegas. - Foto: Joe Cavaretta/Christine Olsson/TT

Camilla Läckbergs nya planer med Simon Sköld - drar till Vegas

Succéförfattaren Camilla Läckberg och Simon Sköld sa ja till varandra 2017. Nu firar makarna fem år som gifta, vilket ska firas storslaget - med att åka till Las Vegas.


Författaren Camilla Läckberg, 47, och PT:n Simon Sköld, 34, sa "ja" till varandra 2017. Sedan dess har de hunnit med mycket - nu senast slog makarna till på en ny villa i Enskede Gård i Stockholm.

Mitt i husköpet är även Camilla Läckberg aktuell med nya boksläpp. Dels boken "Kult" som hon skrivit tillsammans med Henrik Fexeus, 49, samt ett tillskott till den populära Fjällbackaserien. Hon har tidigare skrivit om sin process under bokskrivandet på Instagram, som ofta är stressig och påverkar Camilla negativt. Någonting som kan vara påfrestande både för henne och maken Simon Sköld.

Till Expressen berättar Camilla Läckberg att det är “tufft”, men att det varit såhär för henne i 20 år. Hon har helt sonika fått lära sig att hennes kreativa process ser ut på så sätt att hon har panik de sista veckorna före deadline.

Camilla Läckberg: “Min man ska ha en guldmedalj”

Camilla Läckberg hyllar även maken Simon Sköld i intervjun med Expressen. Kombinationen mellan husrenoveringen och boksläppen har inte varit optimal:

– Min man ska ha en guldmedalj. Han ska ha glassko och guldmedalj och allting. Jag är skitjobbig under den här perioden, det tror jag tyvärr är lite typiskt för kreativa människor att det kreativa går lite hand i hand med ångesten i perioder, säger hon till Expressen.

Camilla Läckberg beskriver också skämtsamt hur hon nästan kan bli avundsjuk på författaren August Strindberg, som stängde in sig i tre år och “barn och fru inte fick lov att knacka på dörren”. Men samtidigt menar hon att det inte är någonting hon hade velat ha, även om det hade varit “lite skönt”.

Camilla Läckberg och Simon Sköld. Bildkälla: Stella Pictures

Camilla Läckbergs och Simon Skölds bröllopsplaner

2017 gifte sig alltså Camilla Läckberg och Simon Sköld i hemlighet på deras landställe. I sommar firar makarna fem år som gifta - någonting som ska firas storslaget.

– Vi skulle åkt i vår till Las Vegas och haft ett drive-in-bröllop, men vi har skjutit på det till hösten för vi har så jäkla mycket den här våren båda två. Så efter sommaren drar vi i väg till Las Vegas och har ett drive-in-bröllop, säger Camilla Läckberg till Expressen och fortsätter:

– Det blir det första firandet. Sen får vi se vad vi hittar på till tioårsdagen. Vi har sagt att vi inför varje fem-, tio-, 15-års bröllopsdag så ska vi bestämma då vad vi känner för. Kanske blir det en stor fest något år, kanske åker vi själva till en strand. Men första blir Las Vegas, det bestämde vi redan när vi gifte oss.

Camilla Läckberg avslutar med att ge ett litet tips för hålla gnistan vid liv i ett äktenskap. Nämligen just att gifta om sig, någonting som hon anser att “det finns ett enormt värde i” eftersom man då påminns om varför man gifte sig i första taget. Någonting som kan vara lätt att glömma bort i vardagsgnisslet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!