Cornelia Jakobs kom fyra i lördagens final av Eurovision Song Contest 2022.
Cornelia Jakobs kom fyra i lördagens final av Eurovision Song Contest 2022. - Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs efter avslöjandet: "Oj va, har det kommit fram nu?"

Efter en rafflande final stod det tillslut klart – Ukraina vann Eurovision Song Contest 2022. En annan vinnare var Cornelia Jakobs som med höga siffror från ländernas jurys knep en fjärde plats. Efter finalen, kunde det även avslöjas något annat.


I lördagens final av Eurovision Song Contest 2022 stod det tillslut klart – Kalush Orchestra vann både tittarnas hjärtan, och dessutom hela tävlingen. Här kan du läsa vilket land som kan bli värd för Eurovision 2021, om inte Ukraina själva kan hosta tävlingen

När juryn sagt sitt, låg Cornelia Jakobs på en andra plats, men hon slutade sedan som nummer fyra, inte långt efter Spanien. Jakobs gjorde en stark insats, och var själv glad över framträdandet.

– Det har varit en otrolig bergochdalbana, väldigt känslomässigt. Det var så spänt och samtidigt jätteupprymt för vi var så himla nöjda med att uppträdandet hade gått så bra, sa Cornelia Jakobs till TT. 

Men det var inte resultatet i finalen som Cornelia Jakobs reagerade på mest. 

Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs placering i semifinal två – kom etta

Efter finalen, kunde det avslöjas för Cornelia Jakobs vilken plats hon kom på i torsdagens semifinal. Enligt uppgifter från EBU tog Jakobs hem semifinal två och var det enda bidraget med över 300 poäng.

När Aftonbladet avslöjade nyheten för Jakobs, efter lördagens final, blev hon minst sagt chockad.

– Gjorde jag? Oj, va? Har det kommit fram nu. Det är så jävla fett, wow vad sjukt, sa hon.

Foto: Jessica Gow/TT

Så firade Cornelia Jakobs efter Eurovision Song Contest 2022

Cornelia Jakobs firade lördagens Eurovision-kväll med pojkvännen David Zandén och bästa vännen Isa Molin, som båda varit med och skrivit Sveriges bidrag "Hold me closer". Här kan du läsa om hur Cornelia Jakobs träffade pojkvännen.

– Vi ska till hotellet nu och där är hela min familj, 15 personer plus två bästa vänner, så vi kommer vara ett gäng. Det kommer bli skitkul, säger Cornelia Jakobs till Aftonbladet.

Foto: Jessica Gow/TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!