Cornelia Jakobs tävlar med bidraget "Hold me closer" i lördagens Melodifestivalfinal
Cornelia Jakobs tävlar med bidraget "Hold me closer" i lördagens Melodifestivalfinal - Foto: Jessica Gow/Jonas Ekströmer/TT

Han är Cornelia Jakobs pojkvän – blev kära under Melodifestivalen

Låten "Hold me closer" handlar egentligen om ett ex, men under Mello-turnéen har Cornelia Jakobs fallit pladask för en av personerna som varit med och skrivit den. Här är allt vi vet om hennes pojkvän David Zandén.


Cornelia Jakobs, 30, vann inte helt otippat finalen i Melodifestivalen med bidraget "Hold Me Closer".

Ikväll ska sångerskan representera Sverige i finalen av Eurovision Song Contest 2022 i Turin, Italien.

Tävlingen är hennes stora debut som soloartist, men vad många kanske inte vet är att hon tävlat i Mello två gånger tidigare. Mer om det kan du läsa här.

Med Cornelia på Melodifestivalen-äventyret är hennes låtskrivarteam, bestående av Isa Molin – dotter till veteranen Bobby LjunggrenDavid Zandén och artisten själv.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Cornelia Jakobs om pojkvännen: "Har blivit dödskär"

Att kärlek kan uppstå på jobbet är ju sedan gammalt, och efter nyår träffade Amors pilar faktiskt Cornelia och David Zandén.

– Jag har under den här tiden när vi hållit på med den här låten blivit dödskär i David jag skrivit låten med, säger Cornelia till Aftonbladet och fortsätter:

– Ja, det är nåt fantastiskt som hänt där för han är ljus och trygghet och glädje. Han bara sprudlar.

Foto: Stella Pictures
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hold Me Closer handlar om ett ex till Cornelia som hon var ledsen för i somras. Men allt eftersom hon kom över exet växte känslorna för låtskrivarkollegan.

– Vi skrev den här låten tillsammans med Isa. Den handlar egentligen om en annan kille som jag var hjärtekrossad över i somras. Sedan blev det många timmar tillsammans i studion under hösten och det var då jag förstod att jag ville vara med David, säger Cornelia Jakobs i en intervju med TT.

Allt om Cornelia Jakobs pojkvän David Zandén

Så vem är David Zandén – killen som stulit Cornelia Jakobs hjärta?

David Zandén är född den 6 juli 1988 och är därmed 33 år gammal. Han bor ensam i en lägenhet i Solna som han bott i i drygt tre och ett halvt år. 

Enligt uppgifter från Alla Bolag som Nyheter24 tagit del av startade David Zandén en enskild firma år 2009 som sysslar med artistisk verksamhet. Under inkomståret 2020 omsatte bolaget någonstans mellan 200- och 300 000 kronor. 

David Zandén har skrivit musik åt stjärnor

David Zandén har skrivit musik åt artister som Kiddo, Chris Kläfford, Peg Parnevik och Mello-konkurrenten Klara Hammarström. Sedan 2011 är han även med i folktronica-gruppen Wintergatan, som specialiserar sig på ovanliga och egenkonstruerade instrument. 

Av musikgruppens Wikipedia-sida framgår det att David Zandén spelar bland annat bas, keyboard – och skrivmaskin. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!