revolutionrace
Profilen är dömd för djurplågeri. - Foto: bloggbevakninng/revolutionrace

RevolutionRace bryter med känd influencer som dömts för djurplågeri

RevolutionRace är ett företag som säljer friluftskläder och företaget omsätter idag hundratals miljoner kronor. Men nyligen fick de reda på att en av de influencers som marknadsför kläderna är dömd för djurplågeri.


Företaget RevolutionRace har närmare 450 000 följare på Instagram och idag omsätter de svindlande 893 miljoner.  Likt många andra företag använder sig RevolutionRace av en rad olika influencers i sin marknadsföring och lika ofta av djur. 

Men nu har de avslutat samarbetet med en av sina influencers. Anledningen? Den kvinnliga influeraren är nämligen dömd för djurplågeri. 

Profilen ska nämligen på egen hand kuperat svansarna på hundvalpar som hon haft i sin ägo i egenskap av hunduppfödare, vilket Bloggbevakning var först med att uppmärksamma.

Revolutionrace. Bildkälla: Bloggbevakning.se

Företaget själva skriver till Bloggbevakning att de valde att avsluta samarbetet så fort de fick reda på domen, trots att profilen fortfarande har märket taggat i vissa av sina bilder. 

Bild på profilen tillsammans med en hund. Bidlkälla: Bloggbevakning.se

"Vi antar att det gäller en hundinfluencer som nyligen blivit dömd. Så fort vi fick reda på detta så har vi avslutat samarbetet. RevolutionRace samarbetar med mycket olika profiler. Stora, som små. 

Vi tycker att det speglar vårat community att samarbeta med många olika partners inom olika intressen och olika stora följarskaror. Då vi samarbetar med hundratals partners kan det vara svårt att hålla stenkoll på alla. Men får vi information kring att en person har brutit mot våra policys så avslutar vi såklart samarbetet". 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!