”Förrädarna” är tillbaka

Bildkälla: Tv4

Häromdagen publicerade jag ett inlägg om influencers och annat känt folk som ska medverka i olika tv-program under hösten, och igår fick jag upp ögonen för ett program som definitivt hade passat på den listan – nämligen ”Förrädarna”. 
”Förrädarna” är ett mordmysteriespel”, där några av deltagarna utses till ”förrädare” – något som de ”trogna” deltagarna inte har en aning om. Såklart innebär det mycket rävspel och falska allianser när alla försöker lista ut vem man egentligen kan lita på. Visst låter det lite som Paradise Hotel på steroider och mindre fylla och sex?
De trognas uppdrag? Att avslöja förrädarna innan det är för sent. Den som lyckas bäst tar inte bara hem äran utan också upp till en halv miljon kronor(!) – beroende på hur bra gruppen klarar av olika tävlingar under spelets gång.
Men det gäller att hålla sig på rätt sida om spelet, för i varje avsnitt ”mördas” en trogen av förrädarna, och en annan deltagare röstas bort av gruppen. Blir du ”mördad” eller förvisad? Då är det kört, och du måste lämna spelet direkt.
Förra säsongen vann Idoljuryns Katia Mosally som inte fick en enda ”röst” på sig under hela säsongen. Det var alltså ingen som trodde att hon var en förrädare, och hon fick med sig vinstsumman på 330 000 kr.

Men tillbaka till den här kommande säsongen…
Vilka är med? Finns det några överraskande namn?
Det gör det absolut, och de som sticker ut lite extra för mig är Joakim Lundell och Bosse Andersson. Jag är överraskad över att Jocke ställer upp i den här typen av ”lekprogram” om han själv inte sitter bakom spakarna, som med den egna produktionen ”Spökjakt”.
Han är enligt egen utsago allergisk mot att kallas för influencers, och influencers ställer ofta upp i den här typen av program, men enligt Expressen så har Joakim Lundell alltid har velat vara med i ”Förrädarna”. Samtidigt menar han att det inte handlar om att synas eller om vad man får i pengar, utan för att det är ett spännande format. Han berättar vidare att han hade lätt att koppla bort kamerorna, och att ”Förrädarna” verkligen är en tävling och ett spel.
Den andra är Bosse Andersson – Djurgården IFs sportchef – som även släppte en bok för dryga året sedan. Hans medverkan är definitivt otippad, men samtidigt tror jag att det kommer gå galant för honom. Han är van vid tuffa förhandlingar och har – vad jag tror – ett pokerface som heter duga.
Så kanske är ”Förrädarna” ett program värt att titta på ändå? 🙂

Bildkälla: Stella Pictures

Andra namn som är intressanta för oss på Bloggbevakning är influencern och YouTubern Filip Dikmen samt Carl Déman från JLC.
Här följer resten av deltagarlistan:

Maria Wetterstrand – ex-politiker
Thomas Bodström – advokat och ex-politiker
Liam Pitts – MMA-fighter
Marianne Eklöf Törnblom – operasångare
Marie Serneholt – artist och programledare
Dona Hariri – jurist och strategisk rådgivare
Anna Cramling – schackproffs och youtuber
Marie Olsson Nylander – inredare och designer
Anette Norberg – curlingspelare
Ronny Svensson – filmkritiker
Kelda Stagg – kriminaltekniker
Nadim Ghazale – verksamhetschef och före detta polis
Niklas Källner – journalist
Emilia Hult – gamer
Gabriella Lockwall – kroppsspråksexpert (Det här kan bli spännande! Kommer hon kunna läsa av de andra som öppna böcker?)
Shervin Razani – entreprenör

Den 25 oktober är ”Förrädarna” tillbaka med en ny säsong, och återigen är det skådespelaren Dragomir Mrsic som leder programmet.

CAIA Cosmetics får permanent butik på NK

Bildkälla: instagram.com/caiacosmetics/ // Stella Pictures

Vi var många som satsade våra pengar på att omåttligt populära CAIA Cosmetics – grundat av bland annat Bianca Ingrosso och hnennes manager Vanessa Lindblad – inte skulle nöja sig med att enbart ha en ”pop up-butik” i Stockholm, utan att det skulle förvandlas till en mer permanent lösning, och visst blev det så.
Vi kan alla få tillbaka våra satsade pengar plus en vinstutdelning på 0,3%. 🙂

Jag tror att det är helt rätt väg att gå för CAIA, för hur många gånger är man sugen på att köpa nytt smink på nätet, som man inte tidigare använt?
Att välja rätt nyans och liknande är många gånger lite som att köpa grisen i säcken, och som alltid så går det ju inte att returnera testade eller öppnade produkter, så då står man där. Samma sak är det med parfymer, där man kanske inte vill punga ut ganska många hundralappar på en parfym som man bara läst en beskrivning av.
Ett smart drag om du frågar mig!

Vad är era tankar? 

Kenza om mobiltelefon till barn

Bildkälla: Stella Pictures
Bildkälla: Instagram.com/kenzas

Kenza Zouiten Subosic har publicerat några storys där hon ger sin syn på konceptet ”barn och smart phones med sociala medier”. 
Hon lyfter fram vikten av att skydda barn från tidig exponering för smartphones och sociala medier. Hon menar att hon och andra föräldrar till små barn har möjligheten att skapa en förändring och undvika de negativa konsekvenserna hon ser hos dagens tonåringar. Kenza föreslår att ge barn en enkel telefon för endast samtal och sms, precis som hon själv hade som barn, och betonar att barn bör vara barn utan sociala medier.

Låt barn vara barn!!

Hon publicerar en kommentar om att trots att tanken är god så kommer barnen som inte får en smart phone att hamna utanför och riskerar att bli mobbade för det.
Även om vissa oroar sig för att deras barn ska känna sig utanför när kompisarna har smartphones, tror Kenza att riskerna med sociala medier är mycket större:

Jag är glad att se att i princip ALLA av er håller med om regeln om inga smartphones & sociala medier för barn och att ni kommer att vänta åtminstone tills de är 15-16 år. Vissa oroar sig för att deras barn ska bli utanför, och jag förstår det, men jag tror att det andra alternativet är mycket farligare med större konsekvenser.

Hon uppmanar föräldrar att samarbeta för att barnet utan smartphone inte ska vara den udda, och påminner om att det är föräldern som ska ha kontrollen, inte barnet eller samhället:

Vad vi behöver göra är att prata mer om detta och KOMMA SAMMAN med andra föräldrar i skolan osv och arbeta tillsammans med detta. Vi med små barn har en chans att faktiskt skapa förändring. Det är upp till oss att byta roller här; barnet utan en telefon ska INTE vara den udda.

Vad säger ni?
Jag tycker det är lite intressant att det ofta är de föräldrar som livnär sig på sociala medier, är de som är mest emot att deras barn ska få använda det. Jag undrar varför det är så?