”Som en vän”

Bell Mothander känd som ”Alla hatar Bell” på Tiktok – låg bakom förra årets succélåt ”Missförstådd” som alla, inklusive Fan och hans moster mimade till på Tiktok är tillbaka med en ny låt. 
Den här gången har hon slagit påsarna ihop med Peg Parnevik, vilket resulterat i låten ”Som en vän” som handlar om den där icke avundsvärda situationen när man är kär i en person som bara vill ha en som en vän.
Kan detta vara detta års sommarplåga, eller har ni andra förslag?
Vad tror ni?
Gör Bell det igen?

Du hittar låten HÄR på Spotify om du vill lyssna.

Hur mycket reklam är för mycket reklam?

Hur kul är det egentligen att följa en influencer som rätt och slätt trycker ut reklam, back to back?
Therese Lindgren gör nämligen det på sitt Instagramkonto. Först kommer det reklam för Bobbys hårprodukter och sen direkt efter kommer det reklam för företaget Arktis. Hon har petat in ett ”vanligt” inlägg mellan de båda reklamerna, vilket är en video på får.
Först tänkte jag att det berodde på att det är morsdag, och at företag trycker ut reklam likt vid ”Black Week”, men det kan det ju inte vara eftersom det är på tok för sent att anävnda Thereses rabattkoder för att köpa mamsen en present.
Morsdag är ju idag.

Hur mycket reklam är egentligen för mycket reklam?
Jag jobbar ändå med det här och reagerade på att den andra reklamen praktiskt taget låg kloss i rygg på den första, men ni som följer Therese för underhållningen, hur ser ni på det här?
Vad är för mycket?

Floskelfeber

”Jag backar inte, jag tar bara sats!”

Älskar det uttrycket. Samla mod, kraft och styrka. Växa i det tysta. Vilket citat tycker du om? Eller får du panik på peppiga visdomsord? 😅 Ordet är fritt osv. Ös ur dig! // Angelica Lagergren

Jag brukade gilla peppiga uttryck, men den positiva känslan har ersatts av en negativ, och idag avskyr jag dem.
”Sweat is fat crying” och sån skit…
De hamnar i samma kategori som väggord, vilket ger mig klåda under fotsulorna.
Hade jag varit singel och dejtat någon som har väggord hemma, eller ni vet så där inredning som Anna Book har, så hade det varit kört för en gemensam framtid för oss två.
Hade jag sett exempelvis en servetthållare med ordet ”servett” på och vita burkar att knäckebröd i, där ordet ”knäckebröd” står skrivet på i ett kök så hade jag vänt i dörren.
Man kan kanske säga att jag avskyr det här med en passion större än att bara ogilla det, men sån är jag. Jag har säkert massor av saker hemma som andra avskyr, och det är helt okej det med.

Vad är er inställning till peppiga citat, väggord och shabby chicinredning?

 

Inbrott hos Nemo Hedén

Under tiden som Nemo Hedén var på solsemester med sina döttrar på passade någon på att bryta sig in i hans lägenhet. 
Det verkar inte som att tjuvarna tog någonting, men det spelar nog mindre roll. Bara det att någon varit inne i ens hem och rotat runt. I ens trygghet och det ska vara ens borg är så kränkande och fruktansvärt på en och samma gång.
Nu ska Nemo skaffa övervakningskameror och larm för att se till att det här händer igen.
Jag vet även att polisen rekommenderar att man inte ska skriva ut på sociala medier när man är bortrest, men frågan är hur den rekommendationen funkar för influencers som lever på att dela sina liv i realtid?

Kanske kommer det växa fram en helt ny bransch för människor som ”hus-sitter” medan influencers och andra kända människor är utomlands? Vad ska man annars göra?
Köra en ”Ensam hemma” och fejka en stor fest?

Oavsett så lider jag med Nemo och hans småtjejer som tvingats utstå det här. 😔

Dagens Tiktok-rekommendation

Möt Laura, your work bestie.
Hennes konto är ett av mina nya favoriter, då hon postar videos om olika scenarion på arbetsplatsen och hur man bemöter dem på ett proffsigt, men odiskutabelt vis.
HerreGUD, vad jag skulle vilja ha ett sådant på svenska. Jag vet att Elaine Eksvärd pulicerat liknande videos, där hon besvarar olika frågor eller påståenden man kan få på arbetsplatsen.

Laura här, uttrycker sig mer diplomatiskt och professionellt än jag någonsin skulle ha förmåga till. När hon säger det hon säger så låter det så enkelt, men det är nog det som är det utmanade i det hela.
Det är SÅ mycket ”shut up and leave me alone”, men sagt med ett leende. 🙂

I love it!

Det händer på Instastory

Får man skicka ut dunkar som pr-bud?
Nix, nej, nope!
Här kan du läsa mitt inlägg som varför det är så. 

Med tanke på hur diskussionerna gått kring storlekar, byst och badkläder de senaste dagarna så var det intressant att se Amilia Stapelfeldt såga Lindex bristande utbud av storlekar.

Bisse anklagas för att ljuga om sina fransar och visar i en video att så inte är fallet.

Filippa Toremo om varför det tog tid innan hon visade upp sonen Todds pappa på sina sociala medier.

Är man pr-ansvarig på ett företag så ska inlägg som detta av Gertrude Tornvall för Twist & Tango reklamidentifieras.

Skulle ni betala för att laga er egen mat?
Jag ÄLSKAR koreansk bbq och svarar JA på den!

Tildas delikata maträtt ser ut som när jag avmaskade hästarna. 🙂
De fulaste rätterna brukar dock vara de godaste!

Katrin Zytomierska söker personlig assistent till sin pappa i Nice.

Jag undrar om Ben Mitkus flickvän CJ älskar att betala förmånsskatt lika mycket som hon älskar att få paket?

 

Therese Lindgren om ekonomiskt oberoende

Om du tjänat ihop så mycket pengar att du egentligen inte behövt jobba mer, vad hade du gjort?
Hade du fortsatt jobba på samma jobb, hade du bytt jobb eller hade du slutat jobba?

Therese Lindgren ställer en intressant fråga, som jag tänker utgår ifrån henne själv.
Hon har ju själv gått ut med att hon kommer dra ner på sina sociala medier, som är hennes arbete, för att kunna lägga mer tid på att hjälpa hemlösa djur, och jag gissar på att hon mer eller mindre har så mycket pengar att hon aldrig behöver arbeta mer om hon inte vill. Just nu tickar ju pengarna in på kontot från olika reklamuppdrag, så länge hon ser till att underhålla sitt Instagramkonto.
Vad hade ni gjort om ni inte behövde arbeta en dag till i era liv?

Jag hade nog velat rädda hela världen, men skulle nog lägga min tid på djur, precis som Therese, och på att hjälpa barn i familjer som lever i fattigdom.
Se till att så många barn som möjligt får möjlighet att fira jul och sina födelsedagar, stötta upp där samhället brister.
Barn är så otroligt utsatta, särskilt i skolan, och därför stöttar jag organisationer som redan idag som försöker minska detta, men hade jag haft möjligheten att göra det ännu mer, så hade jag tagit den.

Final i Masked Singer

Igår gick finalen av Masked Singer av stapeln, så har du inte sett det, och planerat att göra det, så är det här inte ett inlägg för dig. 
Stay away, säger jag med kärlek. 🙂

I gårdagens final av ”Masked singer” tävlade Maneten, Magiska boken och Karamellen om att ta hem vinsten.
Efter en spännande duell blev det Karamellen som stod som vinnare i ”Masked singer” 2023.
Bakom masken fanns ingen annan än den trippla Melodifestivaldeltagaren Klara Hammarström.
Bakom maneten gömde sig Edvin Törnblom, som skriver så här om sitt deltagande på Instagram:

Herrefuckinggud!! Tog 1,5 steg på @maskedsingersverige scenen och ABS varenda människa i hela Sverige visste att det var jag. Totalt obsessed. Men jag och maneten tog oss till PLATS TVÅ!? Hur sjukt!? Kunde ALDRIG ANA?! Var det någon som trodde det? ABS inte. Var glad att ens knäna höll för att hålla uppe tentaklerna i första numret.

Men alltså VILKEN RESA. ABSOLUT ABSOLUT det roligaste, jobbigaste, gladaste, känslomässigaste jag ngnsin gjort!!! Njöt absolut varenda, varenda, varenda sek tbfh.

Vill tacka SÅ himla många som gjorde detta MÖJLIGT först och främst ikoninnan @susannebertlin som sångcoachade mig ett ÅR inför första uppträdandet – ni kan ju tänka er hur det lät om mig innan hon kom in i bilden.

Till @veraprada som gav mig dom ABS snyggaste och bästa numrena NÅGONsin i maskeds historia!! Jag fick DANSA I SJÖMANSHATT TILL RAINING MEN??!?

To the jellyfish’s ABS best friend in and out of the mask, the Viking @ciarajzelmerlow !!! You KILLED every moment on that stage and helped ME through every second of this journey!!

Till sist – TOP THREE! @vannarosenberg du e Queen och @klarahammarstromm stort grattis till första platsen 💙

Puss//Maneten!!

Vinnaren Klara postade dessa inläggen på Instagram:

Stort grattis till de tre medaljörerna!
Vad tycker ni om de tre sista deltagarna?