Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

Inne och ute – år 2023

Reklam för Sanning & Konsekvens – det finns ett nytt poddavsnitt ute där poddar finns.
Happy Friday! 


Amilia Stapelfeldt har publicerat en inne och utelista för det kommande året.
Hennes sista punkt – som hon även triggervarnar för – är…
Kan ni gissa?
CHANEL!
Hon har kanske rätt?
Vad skulle i så fall komma på innelistan?
Flunsornas nya favorit – Hermes?

Vad tror vi mer kommer finnas med på influencers inne och utelista?
Inne: Kapselgraderoben. (men om man köper alla, helt nya kläder till sin kapselgarderob så är man på livets utelista. Livets, och Greta Thunbergs)
Jag tror även att folk kommer börja återanvända sina plagg, och då särskilt plagg de använt på exempelvis röda mattan – Ellegalan mm – men inte så mycket för att de vill värna om miljö utan mest för att de vill få uppmärksamhet för det.
Jag säger inte att det är negativt, jag säger bara att hållbarhet inte kommer vara det primära fokuset.

Bianca Ingrosso – en av 100 personer som format det gångna seklet?

På utställningen ”News flash” som finns att se på Fotografiska museet, har Bianca Ingrosso placerat sig på listan med 100 personer som format det gångna seklet.
Kan det kanske vara så, som något skriver på Reddit, att Bianca representerar att en ny bransch – influencerbranschen – vuxit fram och där hon är en av de mest framträdande i Sverige?
Även Yuotubern PewDiePie återfinns listan.

Så här beskriver Fotografiska museet utställningen på sin hemsida:

I TT Nyhetsbyråns bildarkiv finns i dag över 100 miljoner stillbilder: från de allra första glasplåtarna till papperskopior och negativ, tidningar och grafiskt material.

– TT har öppet dygnet runt och tusentals bilder flödar förbi vår bildredaktions datorer. Att tillsammans med Fotografiska välja ut 100 år av nyheter i bild har varit en spännande utmaning, säger Tobias Röstlund, bildbyråchef för TT Nyhetsbyråns bildarkiv på Fotografiskas hemsida. 

Utställningen visar mer än 300 bilder på århundradets mest uppmärksammade händelser. Historiska händelser som finns förevigade är bland andra kampen för kvinnlig rösträtt, och andra världskriget, månlandningar, idrottsbragder, naturkatastrofer och revolutionerande uppfinningar.


Det här är inte betald reklam för fotografiska (eller Bianca Ingrosso), utan Biancas placering på listan har helt enkelt väckt en del reaktioner.
Några av dem hittar du i Instagraminlägget här ovan.

Lovisa Barkmans läppstift


Lovisa Bark har satt sitt namn på ett läppstift från företaget La Bouche Rouge, som kommer säljas i en jullåda. 

Läppstiftet finns i en(1) färg och priset kommer ligga på knappa 1200 kr men då får du även dina (eller någon annans) initialer på fodralet om du använder hennes kod. Det är en av La Bouche Rouges usps – att ha ett mer hållbart fodral (läder eller veganskt) som man sedan köper refillers till.

Själva läppstiftfodralet kostar runt 650kr så det är en stor del av kostnaden. Planerar man att köpa fler läppstift från La Bouche Rouge så är det så klart smart med ett påfyllningsbart fodral, men om det här är det enda man kommer köpa så är det en ganska väl tilltagen summa för ett enda läppstift, graverat fodral eller ej.
Enligt Lovisas Instagraminlägg är det här den perfekta julklappen!


Som en jämförelse så kostar ett läppstift från Chanel 485kr medan Hermes tar 728kr och 444kr för en av sina refiller.

Triss i Instagram

Linda Hörnfeldt har fått en ADHD-diagnos. Det är så många som är i samma bransch som jag, som fått en diagnos som vuxen. Kanske har även JAG en släng av ADHD?*

Van life-Ribecka och Martin ska bli föräldrar. 🍼🍼🍼 Stort grattis!

Gudars skymning, det är tur att jag inte har barn. Jag hade matchat oss i hundtandsmönstrade kläder varje dag. Verkligen VARJE dag! 😍


*minns ni när influencers hela tiden hade en ”släng” av saker? Väldigt gärna diagnoser. 👏🏻

Vad händer egentligen med World of Alidia?

Jag har tidigare skrivit om Vanja Wikström och hennes man Niklas’ kryptosatsning ”World of Alidia” (kommer från och med nu benämnas som ”WoA”) och hur många av de som investerat i projektet känt sig snuvade på konfekten. Läs det länkade inlägget först innan du går vidare här.
Utlovade fysiska mötesplatser har förvandlats till digitala, och grundarna köpte själva upp mängder av de digitala konstverken, för att kunna basunera ut att de minsann sålt si och så många procent av dem.

Nu verkar det här gått in i en ny fas, där människor som tidigare var involverade i projektet hoppat av och sålt sina innehav/konstverk. En tidigare moderator på ”WoAs” chattforum på Discord har raderat alla inlägg hon skrivit i ämnet och liknar avhoppet vid det när man lämnar en sekt.

Så här skriver hon på sin blogg:

Dessutom hänger jag med precis samma människor som jag dagligen pratade med då i mars, april när vår lilla skrutt började gro i magen. Skillnaden är att våra euforiska samtal och sprudlande glädje över att få ingå i något nytt numera liknar någon form av krissamtal. Är så glad över att vi kan stötta varandra men det är en så sjuk situation att befinna sig i. Okej nu säger jag det bara; det känns typ som att vi gått ur en sekt. Vad fan var vi med om? Vilka är vi nu, efter det här? Hur hjälper vi de som fortfarande är kvar?

Det är inte meningen att verka kryptisk (pun intended) men jag kan inte se att det finns något intresse av att jag skriver mer om det kapitlet just nu. Men ja, oerhört mycket energi har lagts på något så tråkigt – hehe både i mitt verkliga liv men också redan i det här inlägget. Ska vi gå vidare? Ja.

[…] Nu när jag tänker på det så har jag spenderat nästan hela 2022 instängd i ett chattrum som tagit all min tid och ork både socialt men också innehållsmässigt.

Att läsa hennes blogginlägg, direkt efter att ha läst det här inlägget från Vanja Wikström känns en smula ambivalent.
Frågan är vem man ska tro på, vems inlägg som är närmast sanningen.
Två inlägg – skrivna av en som tjänar noll på att utmåla ”WoA” som en sekt, eller någon som tjänar storkovan på projektet och på att det lever vidare?

Här kommer ett utdrag ur Vanjas inlägg:

VIL-KEN HELG!!! ❣️🥳🙌🏻 I helgen gick ju vår allra första WoA Weekend av stapeln, och det var MAGI!
[…]

Jag kände direkt när vår första gäst kom att FY SATAN VAD KUL DET HÄR ÄR! 🥳
[…]

🥳 Är så innerligt glad för den här helgen, och det kommer definitivt bli fler irl-events för vår WoA-familj. 🙌🏻
[…]

Men nu är jag SATAN I GATAN tillbaka på banan på alla plan! 💪🏻 SÅ redo för en spännande framtid, både för WoA´s del (är om möjligt ÄN MER PEPPAD på detta fantastiska projekt efter den här helgen – när jag verkligen kunnat SE MED EGNA ÖGON vad vi faktiskt åstadkommit tillsammans, och vad det betyder för folk ❣️) och andra roliga saker som komma skall. Så TACK LIVET för denna helg! 🙏🏻🎈😇

Anledningen som gavs till att det inte blev någon fysisk mötesplats var bristen på pengar.
Eller, som Niklas skrev till de som blev besvikna på den uteblivna mötesplatsen – att det inte var ekonomiskt genomförbart och att folk inte förstår vad sånt här kostar.
Trots att det var Niklas och Vanja som utlovade allt det här för några ynka tusenlappar, vilket var priset för 1 NFT, så antydde de här att medlemmarna var krävande och giriga.

Så vad har Vanja och Niklas då spenderat alla pengar som kommit in via försäljningen?
Jag har fått tag på deras budget som jag tänkte att vi skulle kika lite närmare på.
Extra intressant tycker jag raden för ”lön” är.
Jag vet inte om det är någon mer än Vanja och Niklas som avlönas från World of Alidia, men företaget har kostnader för löner på 1,621,000 kr under 2021 vilket är en genomsnittlig kostnad på 135 083 kr/månad. Av de 2 870 000 kr som företaget fick på försäljningen av digitala konstverk, finns det 179 000 kr kvar.

Det här är vad jag har fått fram än så länge, i den här världen som jag känner mig hyfsat vilse i. 
Jag undrar vad krismöten som de tidigare moderatorerna på WoAs discord handlar om och vad WoA har för planer nu när företaget knappt har några pengar kvar?


Förra gången jag skrev om World of Alidia sa Vanja att hon önskade att jag kontaktat henne innan publicering. 
Jag hade tänkt göra det nu på Instagram, men inser att hon blockat mig. Jag tolkar det som att hon inte längre är så intresserad av att ha någon dialog med mig. 

Denice Moberg kritiserar sina egna träningsvideos

Fasen vad befriande ändå att se en influencer med så här mycket självdistans.
En träningsinfluencer med många följare kan nog få sina följare att testa vilka övningar som helst, så länge den kommer med lite övertygande beskrivningar, så att Denice gör en sådan här video kan kanske få folk att sluta upp med hennes ”onödiga” varianter av övningar.

Jag tycker det vore roligt att se träningsinfluencers som gör helt bisarra varianter på övningarna i sina videos, bara för att se om de kan få folk att hänga på.
Influencer marketing goes dolda kameran liksom. 🙂

När folk filmar och lägger ut klipp på människor tränar på de märkligaste sätt, tycker ni det är roligt eller är det integritetskränkande?
Eller beror det på varje enskilt klipp?

Ta den här videon som ett exempel.
Den har över 2 miljoner views så det gör varken för eller till att jag publicerar den. 🙂

Nicole Falciani blir nya ansiktet utåt för ”high maintenance”

Citaten kommer från Nicole Falcianis intervju i ”Intimt med Björken” som Aftonbladet skrivit om.
På frågan om hon skulle kunna tänka sig att gifta sig med sin nuvarande pojkvän, som hon även väntar barn med, svarar hon att det nog kommer att ta ett tag eftersom hon har ganska mycket krav vad gäller frieriet.
Krav på hur ringen ser ut och på hur det ska gå till, och Nicole tror själv att det ger pojkvännen ångest.

Det kan jag förstå, eftersom jag inte tror att Nicole säger det här skämtsamt, eller med glimten i öga.
Jag minns fortfarande videon på hur hon behandlade Eric Saade efter att han köpt en present till henne som hon inte uppskattade. 
Där kan vi snacka uthängningen och hån!

Här ser du hela avsnittet av ”Intimt med Björken”.

Denise Desmond om sitt gratisliv som influencer

Jag tappade räkningen på hur många gånger Denise Desmond skrivit ordet ”gratis” i sina inlägg, men många är det.
Jag undrar om hon ens känner till att hon ska betala en 30%-ig förmånsskatt på hon får ”gratis”?
Och om hon känner till det, gör hon det?

Och…när vi ändå är inne och pratar om att får saker gratis.
Jag tror inte folk är närmelsevis så trötta på att influencer får saker gratis, som de är på att se deras konstanta tiggande överallt.

Eller vad tror ni?

Kommer halm från satan?

Jag köpte stomme i halm på Bauhaus (orkar inte höra om de är gjorda av barn på andra sidan jordklotet, behåll det för dig själv i så fall, men allt kan väl inte komma från satan?!🤞🏼🤫) // Elin Lervik

Jag har tyvärr ingen vetskap om huruvida halmen som säljs på Bauhaus kommer från satan. Vad är det baserat på? Brinner den bra?
Vad jag däremot KAN informera er om, är några saker som definitivt kommer från hen. (Jag vet inte hur satan definierar sig själv, så därför får det bli hen)

Saker som, antingen kommer från satan, eller som satan minst haft ett finger med i själva skapandet av:
Givetvis helt utan inbördes ordning.

Finns det någonting i hela världen som går att köpa, som det inte går att hitta någonting negativt om?
Halm liksom?
Är det skillnad på halm och halm?
Pynthalm och hästhalm?
Använder man halm från satan i stall eller finner man det uteslutande i pynthalm?

”Halm washing”?