#freebritney
I videon här ovan kan man höra Britney Spears uttalande till domstolen i sin helhet.
Personen som publicerade videon har textat den, vilket är väldigt hjälpsamt, så tack till dig, vem du nu än är.
Hon pratar i 220 km/h, vilket förmodligen beror på att hon väntat i flera år på att få uttala sig, samtidigt som hon med största sannolikhet var extremt nervös.
Det som framkommer är rent ut sagt vidrigt och jag är smått chockad över hur hon behandlats av samma människor som hon tvingas avlöna.

Hon säger i videon att hon varit rädd för att offentliggöra det här, eftersom hon trott att hon skulle bli skrattar åt, vilket gör det hela än mer sorgligt.
Jag tror INGEN skrattar åt det som sägs i den här videon.

Sedan inspelningen släpptes har mängder av artistkollegor uttryckt sitt stöd till Britney:

Före detta pojkvännen och kollegan Justin Timberlake uttrycker sitt stöd på Twitter:
”Efter det vi såg idag borde vi alla stötta Britney… Oavsett vårt förflutna, bra eller dåligt, det spelar ingen roll hur längesen det var… Det som händer henne just nu är inte rätt. Ingen kvinna borde någonsin begränsas från att bestämma över sin egen kropp.”
▫️
Zara Larsson kommenterar situationen på Instagram story:
”Jag finner inga ord… i vilken värld förtjänar nån den här grymma behandlingen?”, skriver hon och riktar kritik mot att Britney anses kapabel att vara en ”kassako” för familjen men inte att fatta egna beslut kring sin kropp och tid.
▫️
Mariah Carey visar sitt stöd på Twitter:
”Vi älskar dig Britney!!! Fortsätt vara stark ❤️❤️❤️”
▫️
Halsey twittrar att hon hoppas på att Brittney belönas med frihet från detta ”kränkande system”.
”Jag beundrar hennes mod och att hon stod upp för sig själv idag (…) Dessutom, fuck alla som tror att de har rätten till att bestämma över en annan människas reproduktiva hälsa. #FreeBritney”
▫️
Tinashe skriver på Twitter:
”Vi älskar dig SÅ MYCKET Britney Spears ❤️”
▫️
Britneys pappa säger, via sin advokat, att det gör ont att se sin dotter lida och att han älskar och saknar henne väldigt mycket, enligt TT.
Källa för citat: Musikguiden i P3 Instagram

#freebritney

SM i ”resting bitch face” och lite Onlyfans

I veckan var jag och ett gäng sköna människor i Solna för att debattera sociala medier som del av en utbildning.
Jag fick Onlyfans på mitt bord och argumenterade emot det, samtidigt som jag givetvis vet att det även finns positiva saker med plattformen.

Trots att jag ser ut som att jag vill bita huvudet av min motståndare (det blir så när jag är koncentrerad och fokuserad) så hade jag det väldigt trevligt!

Vad tycker ni om debatten? Våra argument?
Och vad har du själv för argument vad gäller Onlyfans? För? Emot? Mittemellan?

Yogagirl lasrar bort CA-tatuering

YogaGirl skaffade sig den här tatueringen när hon var 18, utan att tanke på att det kunde vara respektlöst att göra den, och särskilt som hon satte den på foten.
Nu håller hon på att lasra bort den och skriver bland annat så här på Instagram om hur hon kom fram till beslutet:

Jag hade inget annat än goda avsikter (men kom ihåg: påverkan betyder mer än avsikt!). Nästan omedelbart efter att jag skaffade den här tatueringen så började sydasiatiska människor kontakta mig och fråga hur jag ens kunde komma på tanken att sätta en sådan helig symbol på min fot; den del av kroppen som ses som oren inom hinduismen. Det tog mig ett tag att förstå vad ”CA” (kulturell appropriering) var och hur något så till synes simpelt som en tatuering; eller mer, hur jag respekterar eller inte respekterar kultur och tradition, påverkar marginaliserade människor över hela världen.

För mig känns det som det rätta att ta bort den.
Åh, och det gör ont en miljon gånger mer ont än att göra den (men det kan inte jämföras med den skada eller smärta jag orsakat att göra tatueringen från första början).
Jag visste inte bättre då! Det gör jag nu.
När man vet bättre kan man göra bättre. // Yoga Girl

Flunsiga flyttar

Familjen Sofia Wood har köpt sommarhus och verkar alltså inte lämna den drömdrömdrömmiga lägenhet jag skrev om här. 

Familjen Dani Pavlica har sålt sin lägenhet, och har siktet inställt på en ny, samtidigt som de bygger sommarhus här ute på Värmdö.
Värmdö på sommaren är DRÖMMEN!

Emilia: Huset sålt! Nu tillbaka till älskade Vasastan. 
Marcelo: Saknar redan Sigtuna! Men vad ska man göra när ens partner inte trivs? Från och med nu ändrar jag namn från Amarelloo till ”toffel”. Sprid kärlek, fett onödigt att hata. Kärlek till @emiliawahlund. 
Emilia: Ni kommer ÄLSKA vår lägenhet vi ska köpa! Jag är såååååå kär och det känns så himla rätt!!!! Jag trivdes tyvärr inte här borta i Sigtuna, var alldeles för långt bort och jag har saknat stan SÅ mycket!!!!!

Emilia får dm om att det är synd om Marcelo och att Emilia skrattar om honom. Att hon är överlycklig medan han inte tycker att det är kul.
Emilia: Och ni som ska hålla på så här, snälla AVFÖLJ mig! Har varit så jävla skönt att hålla det här hemligt och det här är en av anledningarna. 
Nästa bild: Känslan när man ska åka och skriva på kontrakt med säljaren drar sig ur i sista sekund. Vi har en annan vi kan köpa men var denna vi hade ställt in oss på..💔 Allt var liksom klart hos banken, vi hade bestämt tid och allt.

Marcelo och Emilia har alltså sålt sitt hus i Sigtuna för att flytta tillbaka in till stan.
De har velat hålla det hela hemligt, och av det dm som Emilia publicerar så kan man ju förstå varför.
Kan de egentligen vinna här?
Marcelo anklagas titt som tätt för att inte vara snäll mot Emilia, att pika henne mm och nu när han gör en ganska så stor uppoffring för hennes skull, ja då är hon helt plötsligt elak mot honom?
Tror ni inte att Marcelo skämtar lite och givetvis är mer än okej med att flytta tillbaka in till stan, bara att Emilia velat det mer eftersom hon inte trivts?
Om Marcelo trivs i stan och i Sigtuna och Emilia bara trivs i stan – är det då konstigt att de gör som de gör?

Han förklarar i sin story att de kommer flytta tillbaka in till stan, vilket han tycker bli bra eftersom han trivs i stan också. Vad de gör när Elle blivit lite större kan mycket väl bli att de köper ett nytt hus då, och eftersom man nästan alltid går med plus på lägenheter i innerstan så verkar han ganska så nöjd med upplägget.

Man kan ha åsikter på att Marcelo filmar när han kör bil eftersom det bara är dumt, men att sitta och ha åsikter om stora beslut som de fattat i sitt privata förhållande, som vi som följare givetvis inte har minsta insikt i, är ju snudd på patetiskt. 
Helt ärligt…?
Jag tycker det är jättefint att Marcelo är så här lyhörd på hennes känslor och åsikter, men sån är jag… 😉

Har Benjamin Ingrosso skrivit ”Den blomstertid nu kommer” verkligen…

Caia Cosmetics gör reklam för nytt smink med en video där Bianca Ingrosso sjunger ett arrangemang av den välkända ”Den blomstertid nu kommer” som hon påstår att hennes bror har skrivit.
Det har han givetvis inte, med tanke på att hymnen har några hundra år på nacken, men kanske vet Bianca inte skillnaden på att skriva en ny låt och att arrangera en existerande?

Det upphovsrättsliga skyddet har för längesedan gått ut på det här musikstycket, men det innebär bara att vem som helst får göra ett fritt arrangemang på det, utan att be om lov först. Eventuellt även få 33.33% på intäkterna för framförande (live) och 100% för spel av inspelning (kallas mekanisk) i egenskap av just arrangör.
På intet vis kan man påstå att man skrivit låten, så som Bianca gör på Instagram.
Om 19 år blir låten ”Purple Haze” av Jimi Hendrix ”fri” enligt upphovsrättslagstiftningen, men det betyder inte att JAG helt plötsligt kan påstå att det är jag som skrivit den.
Catch ma drift?

Förhoppningsvis har hon bara blandat ihop begreppen, vilket framstår som en smula märkligt med tanke på att Benjamin borde ha koll på terminologin.
Han har även delat det Instagraminlägg där Bianca skriver att ”song written by my amazing brother @benjaminingrosso”, så han verkar inte ha några synpunkter på det hela.

En mycket märklig sak att påstå, både från Biancas håll, men framför allt från Benjamins med tanke på att han är just låtskrivare.
Men nej, det är inte Benjamin som skrivit låten som Bianca sjunger i Caias nya video.
Vem som skrivit melodin från sent 1600-tal är fortfarande okänt – dock är det med största sannolikhet INTE Benjamin Ingrosso – medan texten fortfarande tillskrivs Israel Kolmodin, vars upphovsrättsskydd gick ut år 1779. (70 år efter hans död)

Sorry för nörderiet från en gammal STIM-anställd, men nog fan bör man ha koll på dessa saker som låtskrivare och musiker?

Öppet Spår – förlåt, jag blev så till mig av matchen.


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

Therese Lindgren tar midsommarafton tillbaka…

På Instagram berättar Therese Lindgren att hon blev våldtagen på midsommarafton 2010, och hur hon allt sedan dess HATAR allt vad den högtiden heter.
Hon har vägrat dansa runt den dumma stången och i smyg varit arg på alla som firar, men planerar att ta tillbaka högtiden i år, även om det är jobbigt att bli påmind om vad som hände den där natten 2010.
Kommentarsfältet under inlägget är fyllt till bristningsgränsen med kärlek och det är fler kollegor än vanligt som skrivit kommentarer och skickat hjärtan till Therese.


Hur ska ni fira corona-midsommar?
Matjesill och munskydd?
”Helan går…” och handsprit?

Om man inte vill eller kan fira, så kommer det ju dyka upp ett Öppet Spår i vanlig ordning här – det är ju ändå fredag. 🙂

Femkantig Instagrampost

Företaget Gents slår till med en lite ”annorlunda” rubriksättning i sitt nyhetsbrev.

Vem mer kommer sitta BÄNKAD!?

En nyttig liten påminnelse av Hanna Friberg med em bild som ser ut som en tavla.

Egoina har fått ett bud som är seriöst avis på!

Jag har dubbla SM-guld i växtdödande och kommer satsa helt på konstgjorda växter när vi flyttat.
Jag kommer definitivt kika på butiken Michaela Delér taggar – verkligen en lyckad reklam för mig. 🙂