Det händer på Instastory

Okej, det här är Snapchat, men who is counting? Paow har fått sitt Instagramkonto nerstängt, eventuellt efter att ha publicerat lite komprometterande innehåll från ett av av sina ex. Eventuellt en som är instängd på en tv-inspelning i ett av våra sköna grannland? 🤷🏼‍♀️

Nog en av de sämsta reklamidentifieringar jag sett på länge.

Fan vad sugen jag blev nu, på att måla om kaklet i vårt badrum. Jag som knappast behöver FLER projekt just nu.

Jag gillade verkligen skolmaten på gymnasiet, medan jag hört andras vittbesmål om hur maten på deras skola praktiskt taget var oätbar. Hur kan det diffa så mycket?

Är det bara jag som inte ser någon skillnad? Vad ska man titta efter?
Jag har även en fråga till er, med anledning av att så många inte kan se inbäddade inlägg från Instagram här inne. 

Har ni samma problem med Tiktokinlägg eller fungerar de för er?
Jag har ju använt Instagram bland annat till att publicera videos i, för att slippa en massa reklamspelare, men om det inte funkar så är det ju ingen vits.
Problemet kvarstår ju vad gäller andra influencers inlägg, men skulle ni föredra att jag använder Tiktok istället när det är möjligt?

Elin Kling – Näringslivets mäktigaste kvinna 2023

Elin Kling, en av original-flunsorna, har blivit tilldelad utmärkelsen ”Näringslivets mäktigaste kvinna 2023” – i kategorin ”Årets entreprenör – en utmärkelse som hon är väl värd. 

Vi kan kalla Elin för en “fd influencer” eller “influencerveteran” för det var trots allt så hon etablerade sig när hon återvände tillbaka till Sverige efter några framgångsrika år utomlands som modell.
2014 gifte hon sig med fotomodellen Karl Lindman, och tillsammans driver de klädmärket Totême, som lanserades i maj samma år, och 2022 omsatte företaget 560 miljoner kronor och enligt utmärkelsen har Toteme nyligen sprängt miljardvallen i omsättning.

Imponerande!
Stort grattis till Elin och hennes framgångar!

Furuviksparkens vara eller icke vara?

Bildkälla: Stella pictures // Furuviksparkens hemsida

Funderar på att campa vid FURUVIKSPARKEN någon dag i helgen. Har du varit där, är det mysigt och kul för barnen? // Magdalena Graaf

Magdalena Graaf skrev tidigare i veckan om att hon funderade på att besöka Furuviksparken, och undrade om det var kul och mysigt för barnen.
Vissa av hennes läsare skrev kommentarer och rekommenderade parken, men majoriteten av dem var kritiska till ett besök på parken efter den aprymning som skedde i våras och som ledde till att fyra chimpanser skjuts till döds efter att ha lyckats rymma från sitt hägn.

Det första inläggets kommentarsfält ledde till ett ett andra, där Magdalena tar upp hur hon ser på kritiken och på den bojkott som många föreslår. 

Ska man då bojkotta hela koncernen? Kolmården, Gröna Lund, Skara mm ? Då ska ingen få gå dit heller?

MYCKET Illa skött med aporna av ansvariga på plats. Jag grät floder, och jag hoppas att de skyldiga utreds ordentligt och ställs till svars.
[…]

Men likadant var det ju på Eskilstuna zoo för ett par år sedan. De skärpte till sig, och jag campade där i två dagar utan arga utrop från massan

JAG VILL STÖTTA alla arbetsmöjligheter, alla pirriga 15-åringar som får sitt första sommarjobb via parken. Alla i omnejd som har fasta jobb, kan försörja sina familjer och ge oss andra möjligheten att ha det kul med våra.
[…]

Alla är av olika åsikter. Jag väljer alltid att utvärdera och försöka förlåta
Ska vi bojkotta all sång på Skansen? Där finns det det djur oxå
Att inga fler djur ska komma till skada är vårat allas mål och förhoppning.
Är det inte kul att så många cirkusar har djurfritt? BRA utveckling. Vi är på väg åt rätt riktning. // Magdalena Graaf

Under det inlägget lät kommentarsfältet en smula annorlunda, där många stöttar Magdalenas inställning och bemötande av kritiken.

Vad tycker ni om det här?

Har Isabella Löwengrip inga diagnoser?

Och det här med att vilja blir stor i världen; Jag tänkte stort. Jag hade fått utmärkelser år efter år, folk hejade på mig. Media skrev om mig positivt hela tiden om hur bra allt gick. Jag tjänade pengar på att bränna pengar. Det blev en galen spiral. Nu i efterhand så tycker jag inte att det var så konstigt av en 28 årig entreprenör att tänka så.

Jag är nog bara en glad entreprenör med mycket energi. Kan det inte få räcka? // Isabella Löwengrip

Isabella menar att hon nog inte har några diagnoser alls, när allt kommer omkring.
Inte AHDH, inte Aspbergers och inte bipolär sjukdom, utan hon är bara en glad entreprenör med mycket energi.
Jag trodde att allt negativt som hänt henne var på grund av hennes obehandlade diagnoser, inte tvärt om. Kallade hon inte sin ADHD för en superkraft vid ett tillfälle?
Om det är så att hon inte har några diagnoser så hoppas jag att hon får adekvat hjälp för att bekräfta det, och skulle det visa sig att hon faktiskt har en diagnos så hoppas jag att hon får den ordentligt utredd.
Ingen vill väl få diagnoser slängda på en, från vad man upplever är en på tok för kort utvärdering?

Ni som har diagnoser, hur gick era utredningar till? 

Klara ”Tanybyklara” Elvgrens följare verkar lite besatta av hennes ofödda barn?

Det här blir ett komboinlägg. 

Håller ni med de av mina läsare som skrivit kommentarerna högst upp?
Är vissa av Klara ”Tanbyklara” Elvgrens följare en smula besatta av hennes ofödda barn eller är det här bara en naturlig utveckling av fenomenet ”influencers” som går ut på att dela precis allt på sina sociala medier?Och på lodrätt fyra – någonting annat som är en smula obehagligt – ska vi ha in ”Pontus Rasmusson” och hans senaste Snapchatinlägg. 
Det finns en video som är inbäddad i det här inlägget, där han dansar och sjunger till sin nya cover av ”Barbie Girl” och som avslutas med den här bilden på Pontus och ett stort huvud från en plastdocka och texten ”Jag är förlovad”.

Influencers bryter mot lagen när de marknadsför CBD-olja

 

I det här inlägget skrev jag om det kaos som omgav My Martens reklam för CBD-olja.
När jag sökte Läkemedelsverket igår så var det utanför deras telefontider, så jag gjorde ett nytt försök idag.

Nu har jag pratat en senior tillsynsutredare på Läkemedelsverket som svarat på alla mina frågor om CBD-preparat och den reklam som My Martens gjort för företaget Arktis produkter, bland annat deras CBD-olja.CBD-olja är varken godkänt av Läkemedelsverket eller Livsmedelsverket, och gör det är ett icke godkänt preparat att marknadsföra och sälja på det här sättet.
Det är tillåtet att köpa CBD-olja för eget bruk under förutsättning att produkten inte innehåller THC, men det vi pratar om nu är försäljning och marknadsföring.

Det My gör i sitt reklaminlägg, där hon listar olika sjukdomar som kan lindras av CBD-olja är enligt personen jag pratade med ett solklart brott mot Läkemedelslagstiftningen, eftersom sådana påståenden måste grunda sig på en gedigen utredning där de påstådda effekterna går att bevisa.
När jag läste upp Mys reklaminlägg för utredaren, med den lista på problem eller sjukdomar som hon upplever kan lindras med CBD-olja så sa utredaren jag pratade med att det är strängt förbjudet att påstå att ett preparat som varken är ett godkänt kosttillskott eller godkänt läkemedel, så som My gör här.
Enligt utredaren räknas ångest, smärta, hudirritation, inflammation och huvudvärk som faktiska sjukdomar, och att hävda att de kan lindras av CDB-olja är strängt förbjudet.

Utredaren berättade även att det finns rena faror med att använda CBD-olja utan en läkares vetskap och uppsikt då det kan leda till leverskador.
Använder man det under en graviditet så finns det risker för att fostret skadas.

My är bara en av många influencers som har eller gör reklam för CBD-olja, men det är hennes reklam som diskuteras i det här specifika inlägget.
Jag sökte My för en ytterligare kommentar och vår konversation lät så här:

 


 

 

FYI – Krämer med CBD faller under ett annat regelverk.

Isabella Löwengrip bakar äppelkaka-ish

Bildkälla

Igår efter att jag hade bloggat om min inre harmoni så ville jag fortsätta i samma anda resten av kvällen så jag bestämde mig för att baka en äppelkaka. Jag kan räkna gångerna som jag har gjort en paj i mitt liv men detta recept var en äppelkaka så det var helt nytt. Vid åtta på kvällen så fick jag feeling, jag stod där stolt och grejade och kände mig som världens husmor. Sally skulle nämligen ha picknick idag med klassen så det kändes passande. // Isabella Löwengrip

Förvirringen verkar ha varit total hemma i Isabella Löwengrips kök.
Hon har ju – för vad jag tror är första gången i sitt liv – börjat laga mat och baka, och bara det tycker jag är imponerande, men det är ju inte alltid det går som planerat.
Hon glömde nämligen att ha i äpplena i sin äppelkaka, som vackert fick anta skepnaden av en sockerkaka istället.
Men hej, är det gott så är det gott, eller hur?

Jag glömde helt att stoppa ner ÄPPLEN. Jag insåg att jag använde ett halvt äpple när det egentligen skulle ha varit fyra. Jag måste ha tänkt på något annat. Hur kan man glömma äpplen när det är en äppelkaka?

Det blev kanske inte som planerat, men inte heller så illa som Rachel Greens trifle.
Det mesta går att rädda upp med vaniljsås, men tyvärr inte den.
I kommentarsfältet är det en läsare som delar med sig av sin egen erfarenhet av en liknande händelse, och den är så grov att jag nästan inte tror att den är sann.
Men det är den förmodligen. Our brains work in mysterious ways, särskilt om man blivit diagnostiserad med utmattning.
Då kan det bli lite hur som helst, och det vet jag av egen erfarenhet. 🙂

Under en period i livet då jag försökte återhämta mig efter en utmattning så var jag så glad över middagen jag lyckades laga ihop till familjen. Ropar på barnen som var 5 och 8 år att maten var klar. Dom sätter sig ner och jag ska ställa fram grytan, men istället för att ställa den på bordet så häller jag ut maten i diskmaskinen och kastar kastrullen i soppåsen bredvid. Sätter mig ner och ser hur barnen tittar konstigt på mig, jag fattar ingenting och frågar vad det är, dom svarar typ ”eh vad gjorde du med maten ” jag vart förvånad och undrar vad dom menar, kastrullen står väl här nånstans?? Tills jag reser mig upp och ser maten rinnandes i diskmaskinen och kastrullen som har smält sönder soppåsen! Jahapp! Tur det finns pizza en sån dag. Idag är mina barn vuxna och vi skrattar ofta åt denna händelse.
Under en period i livet då jag försökte återhämta mig efter en utmattning så var jag så glad över middagen jag lyckades laga ihop till familjen. Ropar på barnen som var 5 och 8 år att maten var klar. Dom sätter sig ner och jag ska ställa fram grytan, men istället för att ställa den på bordet så häller jag ut maten i diskmaskinen och kastar kastrullen i soppåsen bredvid. Sätter mig ner och ser hur barnen tittar konstigt på mig, jag fattar ingenting och frågar vad det är, dom svarar typ ”eh vad gjorde du med maten ” jag vart förvånad och undrar vad dom menar, kastrullen står väl här nånstans??
Tills jag reser mig upp och ser maten rinnandes i diskmaskinen och kastrullen som har smält sönder soppåsen! Jahapp! Tur det finns pizza en sån dag. Idag är mina barn vuxna och vi skrattar ofta åt denna händelse.