”Jag tränar bara för att vara snygg”

Bildkälla: Tidningen Wellness

Sandra Beijer är veckans ”Wellness-profil” vilket innebär att hon bland annat ställt upp på en intervju om träning och friskvård. Ni hittar den här.
Rubriken till intervjun är ”Jag tränar bara för att vara snygg” och Sandra själv beskriver den så här i sin blogg:

Jag gjorde en intervju med Aftonbladets hälsosida Wellness. Jag kände att intervjuaren liksom tog mig på rätt sätt och att det sedan (naturligtvis) speglades i frågorna och svaren. Det blev kul och äkta helt enkelt. // Sandra Beijer

Här är den delen av intervjun som rubriken baserades på:

Fyller träningen någon mental hälsofunktion för dig?
– Jag vet att det inte är så politiskt korrekt att säga, men jag tränar bara för att vara snygg. Jag promenerar mycket och det skulle räcka som ”glad-träning”. All annan träning gör jag enbart för att kläderna ska sitta snyggt. Jag ska inte hymla med det. Jag har ingen längtan efter att bli stark, någon annan kan bära min väska.

Ändå uppfriskande med någon som är uppriktig med fåfängan i sin träning.
– Hundra procent. Jag vill normalisera längtan efter att vara åtråvärd.

Sandras kollega Paula Rosas, som beskriver sig själv som ”träningsfrälst”, har skrivit ett blogginlägg om Sandras intervju och om vad hon tycker så om uttalandet att ”träna för att vara snygg”:

Faktiskt att det var lite uppfriskande på något sätt? Att våga vara helt öppen med att man inte gillar träning och bara gör det som ett måste för utseendets skull. Jag läste sen i Sandras egna kommentarsfält att folk blir upprörda och säger att hon säger att smal = snygg men det säger hon ju faktiskt inte. Hon säger att hon vill att kläderna ska sitta snyggt och det kan ju innebära massor av saker annat än att vara konkret smal.
[…]

Men om ens mål nu är att vara smal, kan det inte få vara det då? Det gör ju inte att man automatiskt säger att andra är fula om man inte är smal utan just vad ens egna preferens är. // Paula Rosas

Så vad skriver egentligen läsarna i sin kritik i Sandras kommentarsfält och hur besvarar hon det?
Jo, så här:

Bildkälla: Sandra Beijer blogg

Jag gjorde en sökning i intervjun.
Ordet ”smal” nämns faktiskt inte en enda gång.
Det tycker jag är viktigt ändå, med tanke på hur många som skriver om ”smalhet” i Sandras kommentarsfält.
Bara en pointer så där i all enkelhet.

Sandra gör en intervju, Paula skriver om Sandras intervju och om hennes kommentarsfält och Sandra drar in Bianca Ingrosso i sitt svar i kommentarsfältet och använder henne som exempel.
Stannar den här trestegsraketen här eller kommer vi få se en fortsättning?

Det händer saker i Josephine Qvists liv

 
Bildkälla: Josephine Qvist Instastory

Josephine Qvist har avslöjat att hon kommer släppa en egen parfym vid namn ”VIQ”.
Jag gissar att bokstäverna kommer från hennes efternamn, men jag kan ha helt fel. 🙂
Hon har även åkt till Marbella och haft en minst sagt turbulent flygresa dit, men både bombhot och armbågskrigande.
Vem har egentligen rätt till armstöden på flyget?
Slutligen har hon meddelat sina följare att det är slut med pojkvännen Nick.
Ingenting ska ha hänt, de älskar fortfarande varandra men någonting har gjort att de inte längre är ett par.
Nick är amerikansk hockeyspelare som spelat i Örebro tidigare. Han spelar dock inte längre kvar, så kanske är det geografi och distansen som påverkat förhållandet negativt?
Josephine skriver att hon inte vill prata om det och vill heller inte få några frågor om det.
Om det ”bara” är distansen som orsakat uppbrottet så hoppas jag att de hittar ett sätt att ta sig själva och kärleken runt det. ❤️❤️

Det här är Josephines sista bild på dem båda från Instagram.

Som i alla inlägg så vill jag så klart att ni håller en god ton när ni kommenterar. 

 

Skendränkning i livepodd?

 
Jag fick ett mail om att podden ”Tack för kaffet” genomförde en skendränkning under sin livepodd.
Avsändaren tyckte att det var för jävligt att poddarna – inför 3000 personer – skrattandes utför tortyren samtidigt som det skämtas om pedofiler och nazister.
Jag undrar vad ni tycker om det? (Klippet börjar runt 18 min & 30 sek in)

Ta er en titt och återkom sedan.
Kul? Inte kul? Lämpligt? Opassande? Något annat?
Kan det vara taget ur sitt sammanhang – behöver man se hela klippet kanske – eller är det här aldrig roligt, oavsett sammanhang?

Hur mycket kostade Kenzas lägenhetsrenovering?

I morse kom det här inlägget om mer hållbart renoverande.
Tänker att vi kör ett motsatsinlägg nu.

Bildkälla: Kenza Zouiten Subosic Instastory

Kenza och Aleks har precis kunnat flytta in i sin nyrenoverade lägenhet som jag tidigare benämnt som ett ”marmor och stukaturpalats”, någonting som avundas av och inspirerar kollegorna Bisse och Bianca Ingrosso. (Visst är detta Biancas kök som företaget lagt upp på Instagram?)
Redan i augusti 2021 så visade Kenza upp renoveringsplanerna som gjordes tillsammans med företaget ”Kitchens by Paul” och nu avslöjar hon vad hon tror att slutnotan kommer hamna på för renoveringen.
Allting är inte betalat än, men hon uppskattar att kostnaden kommer landa på runt 2 500 000 kr, vilket är 1 000 000 kr mer än vad som var deras ursprungliga renoveringsbudget.

Kenza skriver att, trots att det är extremt mycket pengar att ha spenderat på renovering så är det en investering. 
Och det lär det ju vara, särskilt med tanke på hur längenheten såg ut när den köptes av paret, men borde det inte finnas en gräns någonstans?
Ponera att Kenza och Aleks vill sälja lägenheten i framtiden. För att få tillbaka pengarna för exempelvis exklusiva tillval, så krävs det väl att köparna uppskattar och vill behålla dessa tillval. Planerar man att riva ut alltsammans så fort man flyttat in så är man kanske inte superintresserad av att betala extra för det?
Förstår ni hur jag menar?

Nu har ju Kenza ovch Aleks betydligt mer neutrala val än säg, Petra Tungården, vars tillval mer går under flaggen ”älska eller hata” trots att de med största sannolikhet varit svindyra.
Men nog är det ju ändå en smaksak?
”Dyrt” betyder ju inte per automatik ”snyggt”.
Hur tänker ni här?

Dödsångest och en stolt vän

Igenkänningen är total, trots att jag varken har ett hus i ett varmt land eller en son att dofta i nacken.
Men istället för hus i varmt land så blir det pappas svampställe, och istället för son så får det bli THKs volanger på magen.
Förhoppningsvis gör den globala uppvärmningen att vi i framtiden bara har somrigt väder, för då känns kanske antalet somrar inte lika ödesmättat som nu?

”Hade jag varit bög hade jag också velat vara tillsammans med din kille, han är den snyggaste och skönaste killen jag träffat….”
Så skriver Samir Badran till Viktor Frisk.

Da fuck?
Om Samir Badran hade varit bög hade han alltså inte velat vara tillsammans med Viktor, utan med hans fästman – som är den snyggaste och skönaste kille han träffat?
WHAT?
INTE VIKTOR?
Nä nu…
Jag känner mig nästan lite sekundärkränkt å Viktors vägnar – broderliga vänner set aside, men det är kanske bra att jag stannar där? 😉

Ellen ”Hållbart” Bergström

Inte för att jag trodde att Ellen Bergström skulle förvandla sin sommarstuga till ett influenciskt marmorpalats, men visst är det härligt att se henne stolt visa upp sitt senaste inköp?
Konstrasten mot de annars så vanliga ”flunsrenoveringarna” är uppfriskande!
Jag anar att det bor en liten smålänning i Ellen, som precis som jag älskar att göra ett riktigt bra kap!

Och bra tips! 
Jag ska genast börja följa alla Ikeabutiker i närheten för att se om de kanske publicerar någonting som vi kan tänkas behöva i en framtida renovering.
Var sak har sin tid, och snart är jag klar med gäst-toaletten and on to the next project.
Mitt flöde kommer bli en blandning av flunsiga selfies, sprättben, turkosa hav och bättre begagnade Ikeaprodukter.

Mer hållbara tips – this way!

Barn på röda mattan?

Under Billborad Music Awards i Las Vegas så hade Kylie Jenner och Travis Scott med sig dottern Stormi Webster på röda mattan. 
Vissa kändisar vill skydda sina barn från fotografer och exponering, medan andra inte verkar bry sig nämnvärt.
Kylie Jenner har tidigare valt att göra reklam för leksaker, men utan att dottern medverkat i kampanjen vilket jag skrev om här. 

Att som kändisförälder ha med sin dotter på röda mattan?
Vad tycker ni om det?
Absolut inte, eller helt okej?
Kanske går det inte att maximera exponeringen av den här familjen mer än det redan är, så det egentligen varken är för eller till, eller borde barnen lämnas hemma?
Beyoncé är en annan kändisförälder som haft med sig dottern på röda mattan, men är det skillnad med tanke på att hon inte har en reality show där i princip allt visas upp?
På sociala medier finns det även de som tycker att det är opassande för en liten flicka att ha en klänning där den ena axeln är bar. Är det något att uppröras över?
Eller är det upprörande att någon upprörs av det?


Om jag någonsin blir inbjuden till en röd matta så ska jag ha THK i en sele på magen.
En hundtandsmönstrad sele, som den Maja Nilsson Lindelöf har här.
Just sayin…

Tv-kocken rabiata utspel om räkmackor på Gotlandsbåten

Är du en person som äter en räkmacka, enbart för att man befinner sig på en båt, så har tv-kocken Sebastien Boudet några väl valda, sanningens ord att säga dig.  
Dig OCH Destination Gotland, som är ansvariga för att det överhuvudtaget finns en båt med räkmackor att tillgå.
Jag vet inte om resenärerna på Destination Gotlands båt känner att de vill äta en räkmacka för att de befinner sig på en båt och får marin feeling per se, eller om de äter räkmackan pga att det är ett av få ätbara ting som säljs ombord?
Oavsett vilket så är man dum om man gör det, enligt Sebastien, som får uppbackning av sin kock-kollega Martin som verkar vara av samma åsikt.

Jag lärde mig en hel del om problematiken som omgärdar räkor från kommentarsfältet så kanske är det inte helt fel alla gånger med en liten ”falling down”  bestående av mer ilska än rena fakta? 🫣

Hur är det med dig? 
Känner även du suget att äta denna havets insekt så fort du sätter fötterna på ett marint fordon?

Tack för tips! 

Det blev ingen dokumentär eller kändisskap…

Jag lider så klart med Violeta som blev så snuvad på kändisskapskonfekten i och med denna uteblivna dokumentär.
Kanske kan hon se det här inlägget som plåster på såren?
Tyvärr inte i ett näthatsnarrativ på bästa sändningstid, skapat av Joakim Lundell, men kanske ändå ”the next best thing”?

Ni hittar Violetas konto på Twitter HÄR om ni vill läsa mer om hur den här tråden utvecklar sig.

Tack för tips!