En A-teenbebis!

Den här videon dök upp i mitt flöde, vilket fick mig att tänka på A-teens återförening under Melodifestivalen. 
Sara Lumholdt var höggravid när gruppen drog av sina hits och jag har inte sett någonting mer om det, så jag gick in och kikade på hennes Instagram, och vad hittade jag där?
En liten A-teensbebis!

Stort grattis till er fina Henry Douglas Noble Lumholdt! 💚🧡

Har Therese Lindgren börjat gilla päls?

Jag har fått kommentarer, både här inne och på Instagram, om att Therese Lindgren gillat ett inlägg som Bianca Ingrosso publicerat, i vilket hon bär en pälsjacka. 
Varför är det lite anmärkningsvärt att hon gillat Biancas bild? Jo, därför att hon är en djurrättskämpe som nyligen uttalade sig  i Aftonbladet om den nya trenden ”Mob wife” eftersom det kan inkludera att bära mycket äkta päls.
Så vad har hänt här? Har Therese kastat alla tankar på djuren åt pipsvängen och sitter och googlar billiga Persianpälsar?
Eftersom pälsen Bianca bär kommer från mongoliska får, som enligt den här artikeln verkar ha leva bra liv, och de varken plågas eller lider, så tycker kanske Therese att det är okej?

Oroa dig inte för inhuman eller grym behandling av fåren, då de lokala bönder faktiskt tenderar att behandla sina djur väl och ta väl hand om dem.
Betesmarkerna på rancherna är rika och mångsidiga, och fåren är fria att leva på betesmarken, vilket gör att de kan leva ett hälsosamt och glatt liv.
Faktum är att klippning av ullen från får är en viktig del av försörjningen för vissa nomadstammar, eftersom de säljer päls och ull till butiker och företag som tillverkar mongoliska örngott av ull.

Dock tror jag att bärande av ALL päls normaliserar det och bidrar till försäljningen av nya som gamla kadaver, men men..


Är det skillnad på päls och päls? 
Som alltid – helt okej att inte hålla med mig och tänk lite på tonen i kommentarsfältet är ni snälla!
Solen skiner ju och allt! 🙂

 

Kenza uppmanas att avliva sin hund

Jag ombads kommentera det här för Nyheter24:s räkning och sa så här:

Jag tror säkert att en del av dessa kommentarer kommer från en plats av omsorg för hunden, men jag är helt säker på att Kenza och familjen gör med största säkerhet det här tillsammans med Armanis veterinär, som ser till att han är smärtfri och tillfreds under sin sista korta tid i livet.
Att hålla en lidande hund vid liv, år efter år tror jag ingen veterinär eller djurvän skulle ställa upp på, men att som djurägare få ro om sin familjemedlem den sista tiden innan de somnar in ser jag inte som någonting konstigt alls.
Kenza skriver själv i sitt inlägg att de tar vara på den sista tiden med Mani eftersom de vet att han inte har långt kvar, och om hans veterinär inte har någonting emot behandlingen så borde det vara nog, kan man tycka.
Jag tycker det är höjden av respektlöshet att uppmana Kenza att avliva sin hund, när hon vet med sig och är öppen och transparent med faktumet att han snart ska få somna in.
Jag hoppas hon högaktningsfullt struntar i dessa kommentarer och njuter av sin sista tid med sin älskade vovve.
Vad tycker du?

Isabella Löwengrips häck är borta

Men vet ni vad jag märkte när vi gick omkring på tomten för att se hur hög häcken skulle vara?

Att någon har snott en del av min häck! Alltså? Man ser på marken hur någon har dragit upp själva roten så den har ju inte blåst bort direkt. Eller kan ni komma på en annan orsak till vad som har hänt? // Isabella Löwengrip

Nej, hennes häck i trädgården, inte den där bak! 😉
Men…Isabella har alltså blivit bestulen på en bit av sin häck, som ser ut att ha blivit uppryckt med rot och allt. I ett villkvarter på Lidingö?
Hade det varit mer i stan så hade jag riktat misstankarna mot samma grupp av intoxikerade människor som snor med sig vägkoner, kundvagnar och annat bråte hem från en festkväll, men en bit häck?

Himla märkligt!
Är det någon av er som kan ”lajva” Saida och tala om vart den tagit vägen?
Var det någon som tog en AW i torsdags och vaknade upp i fredags, skedandes en bit häck?

Annica Englund gravid igen

Efter att ha delat med sig av sin ofrivilliga barnlöshet, och kampen för att bli gravid så kunde Annica Englund och Elias Lindholm välkomna sonen Levi i början av 2023.

Nu har Annica delat inlägget här ovan där hon berättar att hon är gravid igen och familjen växer så det knakar.
Stort grattis till hela familjen, och särskilt till Levi som ska bli storebror. ♥️

Antonija Mandir till Sveriges Mästerkock VIP?

Bildkälla: Antonija Mandir Instastory

Antonija Mandir avslöjar nu på Instastory att hon fick ett samtal om att vara med i den säsong av ”Sveriges mästerkock VIP” som sänds nu. 
Hon skriver att hon tackade nej av flera anledningar, men primärt för att hon inte bara kan dra recept ur arslet, och nej, inte heller kan hon slå en majonäs så där spontant och utan tydliga instruktioner.
Samma för mig, jag älskar att baka och är bra på det, men utan recept är jag körd. Jag har liksom aldrig ansträngt mig för att memorera någonting, varför skulle man när allt finns ett klick bort?

Det är lite som med Lego Masters Sverige, som hade stora problem att få tag i deltagare till säsong 1.
Det finns ju mängder av människor som älskar att bygga lego och som har stora samlingar hemma, men det är en stor skillnad på det, och att kunna fribygga för hand, helt utan manual. Det är enkelt annan typ av legofantaster, och de är nog ganska ovanliga.
Att kunna bygga en enhörning som rör på huvudet från en hög med färgade bitar och annat junk kräver en helt annan typ av talang och jag tänker att det är samma sak med mat.
Jag kan inte bara titta på en hög med råvaror och komma på en måltid, i alla fall inte utanför mina fem go to recept, som jag inte riktigt vet skulle passa i varken TV eller Sveriges Mästerkock VIP.

Borde Antonija lära sig slå en majonnäs och tacka ja till nästa säsong? 

Emil Assergårds kommentarer 😍

Linda-Marie Nilsson gifte sig med sin skönsjungande Emil Assergård förra sommaren – ochvhar precis tagit hans efternamn.
Precis som Linda-Marie visar engagemang för Emils jobb – hon brukar vara med på hans spelningar – så gör även han detsamma. 

Han är nämligen inne och kommenterar under hennes Instagraminlägg och hans kommentarer är så roliga!

Här har ni några stycken av dem: 

Jag hoppas verkligen att det här är ett återkommande tema på Linda-Maries inlägg, för ibland är det skönt att bara läsa något och le. 🙂

Trigger Warning – Har hon bott under en sten?

Trigger Warning Pro-ana/ätstört

 

Jelena Meacham postar dessa bilder och kan för sitt liv inte förstå varför folk reagerar. 😱
Googla ”rib cage bragging + pro ana” och återkom med nya önskningar till our lord, the savior and the ruler of everything. Har hon levt under en sten, eller tycker hon att hennes revben är så fascinerande att alla borde få se dem? Vill hon få komplimanger? Jag fattar inte, varför vill man posta bilder med vinklar på sin kropp som för tankar till utmärglade människor i fångenskap. Är det här ”body goals”?

Ska vi leka en lek? 
Död eller rib cage bragging? Too far? Ja, kanske – förmodligen, eller så här, självklart är det över gränsen – men det är uppenbart så man måste göra så för att slå sig igenom bruset. Jag googlade precis bilder från WWII och likheten mellan vissa av bilderna är slående, och det är fanimig helt horribelt. Jag tror inte den här utvecklingen komma sluta smyga sig på och ta över – vilken den faktiskt redan gjort – och fan att jag tänker sitta tyst och inte säga någonting  bara för att inte kliva någon stackars flunsa på tårna.
Skaffa stålhätta eller byt jobb.

Tack för tips!