Positiva nyheter för Victoria Törnegren

Jag har väntat på att Victoria Törnegren med familj skulle få svar från läkarna innan jag uppmärksammade att deras lilla Minnie varit sjuk och spenderat några dagar på sjukhus.
Dottern har testats för Kawasakis sjukdom, som är en akut febril vaskulitsjukdom som främst drabbar barn under 5 års ålder.
Nu har provsvaren kommit och läkarna har kunnat utesluta att Minnie lider av sjukdomen, och Victoria skriver att de är så himla tacksamma för det.

Krya på dig, Minnie!
Hoppas du mår bättre snart igen!

Ekonomitips med Alexandra Nilsson

Min fästman tycker det är onödigt att jag köper dyra väskor, men värdet har gått upp 70% på ett år, medan börsen ligger på -9%. Följ mig för fler ekonomiska tips. // Alexandra Nilsson

Man brukar säga att ”goda råd är dyra”, men i det här fallet stämmer det ju!
Dyra, men samtidigt gratis. 🙂
Jag undrar i vilken ordning hon skulle vara beredd att sälja sina dyrgripar, om hon hade behövt. Vilken blir herre på täppan-väskan? Den som är kvar till sist?
Jag undrar också vad ni tror att man kan få för en dement Cornish Rex, modell svingammal?
Han skulle vara det absolut sista jag säljer, men om det skulle knipa så. Det finns liksom inte så mycket mat på honom, den lilla skinntorra saken.
Så man vet, liksom…

Mindre Youtube och mer Mästerkock för Filip Dikmen

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

För ett tag sedan tog Filip Dikmen en lång paus från sociala medier i allmänhet, och Youtube i synnerhet.
Nu erkänner han att han inte är det minsta sugen på att komma tillbaka till Youtube, då blotta tanken av att redigera en video får honom att må dåligt.
Istället har han lite andra projekt på gång, som exempelvis en medverkan i Sveriges Mästerkock VIP – som spelades in före hans paus – och där vinnaren får 100 000 att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.
Dessutom har han en podd, som han planerar att fortsätta med.

Förutom Filip så hittar vi Ann Wilson, Emma Green, Carin Da Silva, Arvingarnas ”Lasseman”, Simon Sköld, Mons Kallentoft och Gladys De Pilar bland deltagarna.
Knappt några influencers alls. Buuuuuu! 😉

Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

Filippa Toremo om varför hon inte har publicerat sin förlossning

Filippa Toremo tar nu bladet från munnen och svslöjar varför hon inte postat någonting från sin förlossning. 
Hon menar att ni kommer få se både förlossning och annat i morgon, torsdag, och taggar SVT Edit.
För er som inte känner till SVT Edit, så kan jag meddela att det är samma gäng som gjorde dokumentären ”Kan vi förlåta Margaux”, som blev en sådan hejdundrande succé när det begav sig. De är verkligen på ”influencerhugget”.
Det är alltså inte helt orimligt att anta att det kommer en dokumentär, även om Filippa.
Eller så här… Jag har sett den, men kan inte avslöja innehållet än, men jag rekommenderar er verkligen att se den.
Dock måste jag trigger-varna för att SVT Edit överanvänder samma pastellfärgade filter som i dokumentären om Marguax, man kan man bortse från det så är den här dokumentären definitivt sevärd.

Isabella Löwengrip rycker i lite trådar

Roligare avslut på denna resa kunde jag ha. När jag och assistenterna var på väg tillbaka till hotellet, såg jag inte en kant. Ramlar då framstupa och får ansiktet 5-10 cm från fotstödet.

Känner direkt att jag fått sprickor i båda vristerna och en spricka en liten bit under vänster knä. Efter mycket om och men var det av till sjukhuset. Där gjordes en röntgen som inte visade något. Men begärde stöd, vilket jag fick. // Louise Vidlund

Författaren och föreläsaren Louise Vidlund råkade ut för en olycka på Gran Canaria och blev kvar där lite längre än planerat. 
Eftersom hon behöver särskild transport tillbaka till Sverige, då hon inte kan sitta upp under hela resan, så vet hon inte riktigt när hemresan kan ske , så bad hon om hjälp för att betala för sitt uppehälle. Då ryckte Isabella Löwengrip in och drog i de trådar hon har med researrangören Tur – som hon tidigare gjort reklam för – som ordnade en bra deal för henne på ett av sina hotell.

Nu hoppas jag att Louise får komma hem snart och att hon inte har allt för ont under tiden!
Krya på dig och bra ryckt, Isabella!

Tack för tips!

Elin Kjos har somnat in

Det är med oerhört tungt hjärta vi skriver detta från Elins Instagram💔

Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy. Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer. Som hon tagit sig an denna utmaning. Med mod, styrka och kärlek till livet och de runtomkring henne. Du är enastående vår älskade Elin💫

De sista dygnen gick lugnt till och hon var hållen av familjen. Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös.

Jag vet att ni nu är många som sörjer med oss och låt oss göra det tillsammans här ❤️ Vi ber er samtidigt att låta oss sörja i lugn och ro.

Till sist ber vi er att göra precis som Elin gjorde varje dag: Leva! Här och nu. Vänta inte en sekund till.

Kärlek och mod,
Elins familj

Träningsprofilen Elin Kjos, 35, är död, skriver hennes anhöriga på Instagram.
Hon blev 35 år gammal.

All kärlek och styrka till hennes nära och kära.❤️

Gamla PH-deltagare om nya PH-säsongen

När Paradise Hotel valde att skrota en pågående säsong efter att en av deltagarna misstänktes för sexuella övergrepp så var Niklas Arleryd en av de medverkande som tog starkast avstånd från det inträffade.
Både under själva inspelningen, men också i efterspelen, när säsongen hade plockats bort.
Nu har han postat ett inlägg på Tiktok där han pratar om sina känslor inför att den säsong som skrotades i sin helhet innan den ens börjat visas, nu ska börja visas.
Han menar att så länge produktionen håller koll och tar den här typen av agerande på allvar så ser han inga problem i att folk är galna karaktärer som festar och har sex i tv, men att det måste finnas en nolltolerans för den här typen av beteende, vilket produktionen inte hade, enligt Niklas.

Kommer ni titta på den här nygamla säsongen av Paradise Hotel eller är ni över och klara med den här typen av program?
Med tanke på hur mycket negativ kritik som den ”nya” versionen av Paradise Hotel fick så känns folk nästan lite svältfödda på skandaler, men det är inte alla av deltagarna som är så nöjda med att säsongen plockas upp så här långt efter avslutad inspelning.
De som beklagat sig över detta har inte velat gå ut med sina identiteter och en deltagare går så lkångt som att säga att han kan bli av med jobbet på grund av det här.
Jag undrar verkligen vem det är och vad han egentligen ägnar sig åt i sin säsong.
Undrar om man kan gissa sig till vem denna någon är? 🙂

Hållbara Sara om medelklassens martyrskap

Klimatet är vår tids rättvisefråga. Men det är den privilegierade medelklassen vars förutsättningar lyfts fram.

Förvisso höjs röster om lågpriskedjor som viktiga för “dom som inte har råd”, men sällan av de som själva faktiskt lever på marginalerna. Fast fashion konsumeras i regel mest av medel- och övre medelklass. Det är dom som är problemet – Inte den som handlar efter behov.

Jag tyckte det här inlägget av Hållbara Sara var så himla intressant, och jag kände igen mig själv i det.
Jag tillhör absolut den där priviligierade medelklassen som hon skriver om.
Ja, jag vet att matvaror blivit dyrare och jag tänkte på det när jag skulle köpa smör igår och såg att det satt en färgglad skylt med ordet  ”extrapris” på.
Jag noterade det, tog mitt smör och betalade, men vet samtidigt att jag hade köpt smöret även om priset inte varit nedsatt för jag skulle ju baka en tårta att ta med mig till redaktionen idag.
Att jag fortfarande kan göra det, och inte lida av denna utgift gör mig absolut till en privilegierad medelklass och det ska jag fasen fundera över lite mer i framtiden, om jag någonsin hör mig själv gnälla över ”hur dyrt allting blivit”.
Bitch, please liksom….

Tack för ett ögonöppnande inlägg, Sara!

Carina Bergfeldt bemöter surrogatkritiken

Carina Bergfeldt bemöter kritiken som inkommit efter att Micael Bindefeldt och hans make Nicklas gästat hennes talkshow och pratat om hur de skaffade sin son med hjälp av en surrogat. Har du missat detta så kan du läsa ikapp här.

Jag ställde flera frågor under intervjun om att surrogatmödraskap är kontroversiellt i Sverige, om hur makarna visste att kvinnan gjorde det frivilligt och vilken kontakt surrogatmamman hade med barnet idag, men det är naturligtvis upp till var och en att bestämma om de anser att mina frågor var kritiska nog.
Vissa tycker det, andra inte. Men det är en talkshow på fredagskvällen, det är inte Agenda eller 30 minuter, så frågorna ställs på ett annat sätt.
[…]

Jag förstår att diskussionen kommer att fortsätta i kommentarsfältet och det är helt okej. Men jag vill också påminna om att det finns en väldigt fin och rar snart sjuårig pojke som kan läsa det som skrivs och hoppas att folk tar med sig det när de ventilerar sina synpunkter. // Carina Bergfeldt

Jag skulle vilja påminna Carina Bergfeldt och andra berörda vuxna att det är finns en trettonårsgärns på Instagram av en anledning.
Det finns ingen som helst anledning för en sjuåring att sitta och läsa kommentarsfält på den plattformen, och att säkerställa att det inte sker är ingen annans ansvar än detta barns vårdnadshavare.

Vad tycker ni om sättet Carina hanterar kritiken på?