Mikael "Soldoktorn" Sandström har blivit mordhotad efter sin tv-medverkan.
Mikael "Soldoktorn" Sandström har blivit mordhotad efter sin tv-medverkan. - Foto: Stella Pictures

Mikael "Soldoktorn" Sandström om mordhotet: "Väldigt obehagligt"

Mikael "Soldoktorn" Sandström har kommit att bli hela Sveriges favoritdoktor. Men att synas i tv-rutan har också sina baksidor.
– Jag har ju blivit mordhotad, säger han i TV4:s "Efter fem".


Under flera års tid har Mikael "Soldoktorn" Sandström, 64, svarat på svenskarnas frågor och funderingar kring sjukdomar och skador i TV4:s långkörare Nyhetsmorgon.

Nu är hela Sveriges favoritdoktor högaktuell med boken "Sånt är livet: Berättelser från akuten" som innehåller just det: erfarenheter från Sandströms tid inom läkaryrket.

Allt om Mikael Sandström: Barnen, huset och relationen med Lotta Engberg

Mikael Sandström: "Lite läskigt"

När Mikael Sandström medverkar i TV4:s "Efter fem" och berättar om sin nya bok frågar Anna Brolin om den värsta reaktionen han fått på någonting han sagt i tv-rutan.

– Jag har ju blivit mordhotad för att jag inte tycker om cannabis. Jag tycker att det finns några hundra som kanske behöver medicinsk cannabis, medan den övriga gruppen inte behöver det, säger han i programmet och fortsätter senare:

– Jag gick ju och tittade över axeln i parkeringsgarage och sådär. För det var väldigt tydligt hur det skulle gå till, så det var väldigt obehagligt. Det var några år sedan, men det är lite läskigt ändå. Samtidigt vill jag inte låta det styra. 

Läs alla våra nyheter om Mikael Sandström här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!