Mikael Sandström, känd som "Soldoktorn" eller "Doktor Mikael", är tillsammans med programledaren Lotta Engberg.
Mikael Sandström, känd som "Soldoktorn" eller "Doktor Mikael", är tillsammans med programledaren Lotta Engberg. - Foto: Stella Pictures

Allt om Mikael Sandström: Barnen, huset och Lotta Engberg

Mikael "Soldoktorn" Sandström syns titt som tätt i tv och vägleder svenska folket kring krämpor och sjukdomar. Men hur bra koll har du på Mikael Sandströms liv utanför tv-rutan? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om hela Sveriges favoritläkare.


Mikael "Soldoktorn" Sandströms ålder – hur gammal är han?

Mikael Sandström föddes den 3 juni 1958, vilket innebär att han fyller 65 år under sommaren 2023.

Mikael Sandströms smeknamn – varför kallas han "Soldoktorn"?

När doktor Mikael Sandström dök upp i TV4:s Nyhetsmorgon efter en utlandsresa år 2013 var det flera som reagerade. Sandström hade nämligen en anmärkningsvärd bränna som till slut ledde till att han kom att kallas "Soldoktorn".

Mikael Sandström i Robinson – när var han med?

Mikael Sandström under "Robinson". Foto: Scanpix Sweden/TT

Innan Mikael Sandström blev hela Sveriges favoritdoktor deltog han, år 2003, i TV4:s "Robinson". Han lyckades då knipa en femteplats.

Här är 9 Robinson-deltagare vi minns – det här gör de idag

Mikael Sandström och Lotta Engberg – hur träffades de?

Få har missat att Mikael Sandström är i ett förhållande med programledaren Lotta Engberg. Men hur blev de egentligen ett par? Enligt Sandström var det på Engbergs initiativ som de inledde en relation.

Mikael Sandström och Lotta Engberg är ett par sedan 2020. Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Det började med en kvällstidningsintervju Lotta gjorde i januari 2020, och där hon fick frågan om hur det var med kärleken. Lotta svarade att det var alldeles utmärkt, att hon hade varit singel i fem år och var nöjd med det, men att om doktor Mikael ringde så kunde hon tänka sig att gå på en dejt, har han berättat för Amelia och fortsatte då vidare:

– Sedan hörde Lotta av sig med ett sms på självaste skottdagen den 29 februari, som ju är enda dagen på året som en kvinna enligt traditionen får fria till en man. Jag svarade ”Fortfarande ogift”, och så började vi sms:a och facetajma. Men vi träffades på riktigt hemma hos Lotta först den 5 juni 2020.

Läs allt om Lotta Engberg här: Huset och relationen till Mikael "Soldoktorn" Sandström

Mikael Sandström och Lotta Engbergs hus – var bor de?

Under vintern 2020 la Mikael Sandström och Lotta Engberg vantarna på en jättevilla i Mölnlycke utanför Göteborg. Huset blev deras för den inte så blygsamma summan 8 750 000 kronor. 

Mikael Sandströms bil – vad kör han för märke?

Mikael Sandström står som ägare på en BMW X2 xDrive25e från 2022. För Amelia har han också berättat att just en bil är det dyraste inköpet han gjort – men då var det en BMW Z3 cabriolet för hela 800 000 kronor.

– Det var en pojkdröm jag hade, att en gång livet ha en sportbil. Jag hade den i två år innan jag sålde den igen. Den passar inte i mitt liv nu, men passade då, har han sagt till tidningen i oktober 2022.

Mikael Sandströms familj – har han barn?

Mikael Sandström har två barn från en tidigare relation: sonen Marcus och dottern Mimmi. Bägge barnen är numera vuxna och har i sin tur fått barn, vilket alltså innebär att Sandström både är morfar och farfar.

Mikael Sandströms arbete som doktor – var jobbar han?

Mikael Sandström är narkos- och akutläkare vid Lindesbergs lasarett.

Vad heter Mikael Sandström på Instagram?

Du hittar Mikael Sandström på Instagram under namnet @doktormikael

Läs alla våra nyheter om doktor Mikael Sandström här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!