Bianca Ingrossos följare delas i två läger efter kritikstormen
Bianca Ingrossos följare delas i två läger efter kritikstormen - Foto: Claudio Bresciani / TT & Stella pictures

Bianca Ingrosso i blåsväder – folket delas i två läger: ”Korthuset faller ihop”

Bianca Ingrosso har hamnat mitt i centrum av en storm. Efter att nyheten briserade om usla villkor på klädjätten Intimissimi, som hon är ambassadör för, delas nu följarna i två läger.


Bianca Ingrosso har hamnat i rejält blåsväder den senaste tiden. Som ambassadör för klädjätten Intimissimi får hon nu klä skott från alla möjliga håll efter att nyheten briserande som gjorde gällande att företaget bedriver en mobbningskultur. Enligt uppgifter ska anställda lämnats i gråt och tvingats arbeta trots att de varit sjuka, något Nyheter24 tidigare skrivit om

"Imperiet Bianca"

Under torsdagen gästade hon TV4:s "Efter fem" där hon intervjuades om den nya dokumentärserien "Imperiet Bianca" som har premiär på Discovery plus. 

– Folk kan ställa enorma krav på mina axlar även fast jag vill men inte kan nå upp till. Men med sunda värderingar och ett bra team runt omkring sig så är det inte så svårt att ta rimliga och smarta beslut. Jag är bara 28, en ung kvinna mitt i livet så jag har inte alla svar.

Men stormen kring Intimissimi avhandlades också. Bianca berättade då att hon tog del av nyheten samtidigt som alla andra.

– Det är beklagligt att höra. Vi fick informationen samtidigt som alla andra och vi tar det på största allvar och är i nära dialog med företaget, säger hon i programmet.

Bianca får kritik efter stormen kring Intimissimi

På sociala medie-plattformen Instagram får hon nu klä skott i kommentarsfältet. Flera följare riktar skarp kritik mot henne. En följare tar det så pass långt och skriver att korthuset rasar ihop för den populära influencern och framgångsrika affärskvinnan. 

En annan anser att hon helt enkelt ska skämmas.

– Att du inte skäms, Bianca! Säkert lättare för dig att bara hålla tyst och rida ut stormen än att ta avstånd från detta företag som bedriver modern slavhandel, skrev en person.

En annan kritiserar henne henne och menar att hon, i sin roll som ambassadör för företaget, ska se till att anställda har bra villkor och en bra arbetsmiljö.   

Foto: Skärmavbild Instagram/biancaingrosso
Foto: Skärmavbild Instagram/biancaingrosso

Följarna tar Bianca Ingrosso i försvar

Men det finns även dem som tar Bianca Ingrosso i försvar. De som inte bara delar ut kritik utan istället ställer sig i hennes ringhörna. 

– Underbar kvinna. Ni alla som vill lägga skulden på Bianca kan enbart STFU, skriver en följare.

En annan förfasas över det hat människor riktar mot henne och menar att Bianca inte är den som ska lastas för det som skett på företaget då hon är en ambassadör. Istället finns det dem som menar att det är cheferna som ska klä skott och att drevet mot offentliga personer är försvarslöst. 

– …Du är en underbar ung kvinna som har ett vackert stort hjärta som lyser godhet. 

En tredje person tycker att folk helt enkelt ska sluta klanka ner på henne när hon varit ute i media och uttalat sig. Och att chansen finns till att hon inte ens var medveten om situationen på företaget. 

Foto: Skärmavbild Instagram/biancaingrosso
Foto: Skärmavbild Instagram/biancaingrosso
Foto: Skärmavbild Instagram/biancaingrosso

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!