Binaca Ingrosso är ambassadör för italienska underklädesföretaget Intimissimi.
Binaca Ingrosso är ambassadör för italienska underklädesföretaget Intimissimi. - Foto: Claudio Bresciani / TT & Stella

Mobbning och låga löner i kända butikskedjan – frontas av Bianca: "Vidrigaste arbetsplatsen"

Mobbning, övervakning, låga löner och en ständig skräck för cheferna. Så beskriver 12 anställda situationen på underklädesföretaget Intimissimi som Bianca Ingrosso är ambassadör för, skriver Aftonbladet.


Sedan 2020 är Bianca Ingrosso svensk ambassadör för det italienska underklädesföretaget Intimissimi. 

Det innebär bland annat att hon får betalt för att hylla märket i sina sociala medier och vara modell för företagets underkläder. 

Usla förhållanden på Intimissimi

Men enligt en granskning av Aftonbladets 200 sekunder arbetar de anställda i Intimissimis butiker under usla förhållandena. Tidningen har pratat med 12 personer som vittnar om utskällningar, mobbning, långa dagar och kameraövervakning. 

– Det var den vidrigaste arbetsplatsen jag varit på. Hemska, väldigt otrevliga. Mycket utskällningar. Folk grät hela tiden på jobbet, berättar en anställd som 200 sekunder pratat med. 

– Man blev väldigt tuktad och var konstant rädd berättar en annan. 

Bianca Ingrosso:" Arbetsförhållandena är goda"

Bianca Ingrosso skriver i ett sms till 200 sekunder att vittnesmålen inte stämmer. 

”Vi har en löpande dialog med samtliga våra samarbetspartners gällande allt som rör varumärke och bolaget, varav arbetsförhållanden är en del av detta och givetvis en viktig fråga för oss. Vidare har vi fått information från samtliga samarbetspartners att arbetsförhållanden är goda, så även i detta fall."

Här kan du läsa fler nyheter om Bianca Ingrosso.