Oscar Zia är en av artisterna som gästar "Allsång på Skansen" 2023.
Oscar Zia är en av artisterna som gästar "Allsång på Skansen" 2023. - Foto: Nyheter24

Oscar Zias kryptiska svar – tackade han nej till att bli “Allsång på Skansen”-programledare?

Oscar Zia kommer uppträda på Sollidenscenen i sommar. Men enligt tidigare uppgifter ska han även ha fått frågan att bli programledare för "Allsång på Skansen", men tackat nej. I en intervju med Nyheter24 kommenterar han ryktet…


I augusti 2022 gjorde Sanna Nielsen sin allra sista sändning som programledare för “Allsång på Skansen”. Vem som skulle ta över stafettpinnen blev frågan på allas läppar, och i oktober samma år stod det klart. Artisten Pernilla Wahlgren är ny programledare för “Allsång på Skansen”, och den 27 juni 2023 är det premiär. 

Pernilla Wahlgren är ny programledare för "Allsång på Skansen" 2023

Under tisdagen var det dags för Pernilla Wahlgrens första “Allsång”-uppdrag när hon på en pressträff avslöjade alla artister som kommer uppträda på Sollidenscenen under sommaren 2023. 

Här kan du se alla artister som kommer uppträda i “Allsång på Skansen” 2023

En av artisterna som svenska folket kommer få se i programmet är Oscar Zia. I samband med att en ny programledare för “Allsång på Skansen” skulle utses så var ingen mindre än just Oscar Zia en av de mest favorittippade profilerna för att axla rollen, och han var en riktig lågoddsare på de flesta bettingsajter. 

Pernilla Wahlgren är ny programledare för "Allsång på Skansen". Foto: Claudio Bresciani/TT

Uppgifter: Oscar Zia ska ha fått frågan om att bli programledare för "Allsång på Skansen"

Enligt tidigare uppgifter till Expressens krönikör Mattias Bergqvist ska Oscar Zia till och med ha fått frågan om att bli programledare för “Allsång på Skansen”, men ska ha tackat nej. I augusti 2022, innan den nya programledaren var utsedd, frågade han Oscar Zia om uppgifterna, och fick ett något oklart svar. 

– Jag har alltid en god relation med SVT, sa artisten till Expressens Mattias Bergqvist då. 

Oscar Zia om ryktet: Nobbade han "Allsång på Skansen"-jobbet?

I samband med tisdagens pressträff frågade Nyheter24 Oscar Zia om det finns någon sanning i ryktet, och fick ett minst sagt kryptiskt svar.  

Det ryktades om att du fick frågan om att leda “Allsång på Skansen”, och du var ju favorittippad på alla bettingsajter. Stämmer det? 

– Jag är jätteärad att jag har varit det. Det är fint att jag har varit det. Men jag är också jätteglad över att vara här som artist, svarar Oscar Zia. 

Oavsett om Oscar Zia blev tillfrågad eller inte, så råder det inga tvivel om att han är positivt inställd till Pernilla Wahlgren som programledare för “Allsång på Skansen”.

– Jag tycker hon passar skitbra till att leda Allsången, och jag tror att hon kommer göra ett underbart jobb. Hon kommer tillföra något nytt och kommer göra sin grej. Hon är som klippt och skuren, säger Oscar Zia till Nyheter24. 

Det skrev Tommy Nilsson till Pernilla Wahlgren efter sexryktet: "Jäkla..."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!