Gunilla Persson förlorade sin mamma under våren.
Gunilla Persson förlorade sin mamma under våren. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Stella Pictures

Gunilla Persson hänger ut följare – efter orden om Iris: "IDIOT"

Gunilla Persson förlorade sin mamma Iris under våran och den tidigare tv-profilen har stöttats när hon öppenhjärtigt delat med sig av saknaden på Instagram. Men nu har Gunilla mottagit ett meddelande som fått henne att se rött.


Det var i början av mars som Gunilla Persson, känd från Svenska Hollywoodfruar, berättade att hennes 97-åriga mamma Iris, som ofta synts i tv-profilens sociala medier, somnat in.

"Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna. Jag är fortfarande i fullständig chock. Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder", skrev hon i ett känslosamt inlägg på Instagram då.

Gunilla Persson har delat med sig av sorgen

Sedan dess har Gunilla Persson delat med sig av sorgen och saknaden efter mamma Iris på sociala medier. Bland annat har hon publicerat en hyllningsvideo till mamman, som också visades upp under begravningen.

"Filmen visar också att trots att hon led av den hemska demenssjukdomen i så många år så är livet verkligen värt att leva bara någon verkligen älskar dig för det måste en dement människa få - massor av kärlek", har hon konstaterat i ett inlägg

I kommentarsfältet har den forna Svenska Hollywoodfruar-profilen överösts av kärlek och stöttning från följare.

Gunilla Persson hänger ut följare: "Ajöss med dig"

Men alla har inte varit riktigt lika snälla, enligt Gunilla Persson. I ett nytt inlägg på Instagram skriver hon att hon "blockerar de onda människor" och delar med sig av skärmdumpar på ett meddelande från en person som syns med både namn och bild.

"Kära lilla Gunilla, låt din mamma som trots all levt ett väldigt långt liv, vila i frid. Sluta mjölka ut likes och medlidande över din förlust och var i stället glad att hon förmodligen har det bättre nu än som ett vårdpaket utan livskvalité och innehåll", har personen ifråga skrivit i meddelandet.

Foto: Skärmavbild/Instagram/thegunilla

Och Gunilla är inte sen med att svara:

"Jag blockar dig nu din ondskefulla kvinna. Mamma har det mycket bättre, det är ju helt klart. Men jag behöver inte läsa saker som du skriver och jag behöver heller inte mjölka ut några likes som du säger jag får tillräckligt manga för andra poster. Men hela Sverige älskar min mamma utom sådana tomma själar som du. Vi är officiella människor och vi behöver varandra. Ajöss med dig."

Tv-profilen fortsätter sedan:

"Och en sak till, du tillhör en mördarskara som jag föraktar med hela min varelse. Du tycker att man ska mörda vårdpaket. Mamma har varit ett vårdpaket i tolv år sedan Hemtjänst i Vingåker orsakade henne att förlora 30 kilo på två månader då hon fick svälta i sitt eget hem. Tycker du att hon skulle ha mördats för tolv år sedan? Nu vill jag kalla dig IDIOT för det förtjänar du."


Foto: Skärmavbild/Instagram/thegunilla

"Får man hänga ut personer så här?"

Tilltaget har inte tagits väl emot av alla. Flera personer ifrågasätter Gunilla Perssons ordval och beslut att hänga ut personen med både namn och bild:

"Men Gunilla, du är väl inte så mycket bättre själv i ditt svar? Varför har just DU rätt att kalla en annan människa idiot och att hon tillhör en mördarskara? Jag brukar inte skriva här men detta tycker jag du skött riktigt illa med tanke på att du nu är en 'officiell' person."

"Ursäkta men får man hänga ut personer så här? Känns lite fel bara."

"Jag tycker inte om den nya 'trenden' att offentliga personer hänger ut människor som har en annan åsikt än de själva. Det blir nätmobbning tillbaka."

Foto: Skärmavbild/Instagram/thegunilla

Som svar på detta skriver Gunilla att hon "inte tar någon skit", även om hon är en offentlig person.

Läs alla våra artiklar om Gunilla Persson här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!