Allt om Caroline af Ugglas: Familjen, konsten och relationen till Magnus Uggla
Caroline af Ugglas och maken Heinz Liljedahl. - Foto: Claudio Bresciani / TT & Stella Pictures

Är Caroline af Ugglas och Magnus Uggla släkt?

Caroline af Ugglas debuterade med albumet ”Ida Blue” 1997 men det var efter hennes medverkan i Melodifestivalen 2007 som det stora genombrottet kom. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Caroline af Ugglas.


Caroline af Ugglas ålder – hur gammal är hon?

Caroline af Ugglas föddes den 7 april 1972, vilket innebär att hon under 2024 fyller 52 år. 

Caroline af Ugglas familj – vem är hennes mamma och pappa?

Caroline af Ugglas mamma heter Yvonne af Ugglas och är sångerska och logoped. Hennes pappa, Carl af Ugglas, var civilingenjör och direktör. Han gick bort, vid 80 års ålder, år 2020, enligt DN

Caroline af Ugglas släkt – är hon adlig?

Ja, släkten af Ugglas är en friherrlig och grevlig adelsätt med rötter i Dalarna. 

Andra välkända personer som ingår i af Ugglas-släkten är till exempel den tidigare utrikesministern och M-politikern Margaretha af Ugglas samt den tidigare finansministern Gustaf af Ugglas

Margaretha af Ugglas var utrikesminister mellan 1991 och 1994. Foto: Dan Hansson/Svd/TT

Hur stor är Caroline af Ugglas förmögenhet?

Att ha ett adligt efternamn har, enligt Caroline af Ugglas, gjort att många tror att hon kommer från en förmögen familj. Men riktigt så är inte fallet, enligt henne själv.

– Alla familjer har en fattig och en rik falang. Min pappa var yngst och fick aldrig något, förutom den här marken då. Han var aldrig särskilt sugen på att jobba, men han hade någon liten business, sa hon under en intervju med Faktum i hennes hus i Kungsängen.

När kom Caroline af Ugglas "Snälla snälla"?

En av Caroline af Ugglas allra mest kända låtar är "Snälla snälla", vilket också var hennes bidrag i Melodifestivalen 2009.

Hur många gånger har Carolina af Ugglas varit med i Melodifestivalen?

Utöver "Snälla snälla", som hon alltså tävlade med år 2009 ställde hon även upp i Melodifestivalen år 2007 med låten "Tro på dig" och år 2013 tävlade hon med låten "Hon har inte".

Foto: Janerik Henriksson/TT

Caroline af Ugglas konst – vad målar hon för tavlor?

Caroline af Ugglas har kommit att bli en hyllad och uppskattad konstnär.

– Alla mina målningar är vardagssituationer. Jag skulle säga att de är romantiskt figurativa, man blir glad av dem. Alla har en poesi på något sätt. Clownnäsan som jag målar är skavande, har hon sagt om sina målningar till Bättre konst. 

Och ja, den där clownnäsan tycks dyka upp mer än en gång och det finns en anledningen till det. Så här förklarade hon det för Bättre konst:

– Man ska ta sig igenom livet med eller utan en clownnäsa. Jag brukar säga att alla har en clownnäsa. Vet man inte om att man har en, då vet man inte heller när man ska ta av den. Det är viktigt att man vet att man har en och att man kan rubba den, att ta av sig den och möta andra människor. Men lika viktigt som det är att man kan ta av sig den, lika viktigt är det att kunna spela rollen. Både för att skydda dig själv och andra, när du till exempel är på dåligt humör. Jag skulle säga att det är väldigt politiskt, hela världen hamnar i krig på grund av en clownnäsa.

Caroline af Ugglas kör – vad heter den?

Caroline af Ugglas är inte bara konstnär och artist, utan också körledare i kören "Kör för alla", och en av skaparna av Körslaget som sändes i sju säsonger, skriver Måbra. 

Vem är Caroline af Ugglas make Heinz Liljedahl?

Caroline af Ugglas är gift med musikern Heinz Liljedahl som var en av originalmedlemmarna i Ratata och Heinz & Young. Paret jobbar ofta ihop. 

Caroline af Ugglas och hennes make Heinz Liljedahl på Elle modegalan 2010. Foto: Stella Pictures

Har Caroline af Ugglas barn?

Ja! Caroline af Ugglas och hennes make Heinz Liljedahl har två barn ihop: dottern Eddie-Lee och sonen Otis. Heinz har också dottern Olivia från ett tidigare äktenskap, enligt Hälsoliv

Caroline med dottern och sonen 2006. Foto: Stella Pictures

Är Caroline af Ugglas och Magnus Uggla släkt?

Nej. I en intervju med Aftonbladet från 2007 avslöjar Caroline att hon inte är släkt med Magnus Uggla. I intervjun uppger hon att hon pratat med Magnus Uggla om saken:

– Jag pratade med honom i helgen och han har släktforskat mer än jag. Han sa att vi inte var det men vi kom fram till att vi var besläktade i vårt konstnärsskap, sa hon då.

Har Caroline af Ugglas Instagram?

På Instagram heter Caroline af Ugglas @carolineafugglas.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!