Vinnaren av Drag race Sverige skapar många av sina dräkter helt själv.
Vinnaren av Drag race Sverige skapar många av sina dräkter helt själv. - Foto: Stella Pictures

Drag race-vinnaren Admira Thunderpussy om frågan alla ställer: "Hur lång är du?"

​Under våren 2023 blev Admira Thunderpussy korad till den första vinnaren av Drag race Sverige. Under sommaren släpper dragstjärnan sin sololåt “Ave Admira”.


Admira Thunderpussys namn – vem döljer sig bakom dragshowartisten?

När Drag race-vinnaren inte är i drag som Admira Thunderpussy heter han Adam Risberg.

Hur gammal är Admira Thunderpussy?

Admira Thunderpussy föddes den 16 mars 1994 och fyller därmed 30 år 2024.

Admira Thunderpussys längd – hur lång är hon?

Dragshowstjärnans längd verkar vara en het fråga som många vill ha svar på. På Twitter har Admira Thunderpussy bett folk att sluta fråga om hennes längd.

Enligt fotohemsidan Stella Pictures ska Adam Risberg vara 189 centimeter lång och blir gissningsvis ungefär två meter lång som Admira Thunderpussy i klackskor.

Admira Thunderpussy bredvid Pernilla Wahlgren och Oscar Zia under en pressträff för Allsång på Skansen. Foto: Stella Pictures

Vinnare av Drag race Sverige 2023

I samband med den första säsongen av Drag race Sverige mötte Admira Thunderpussy deltagarna Fontana och Vanity Vain i finalen. Admira Thunderpussy korades till vinnare och hade ett meddelande till tittarna.

– Don't be a pussy, be a Thunderpussy, har SVT skrivit.

Admira Thunderpussy i Allsång på Skansen

Som en del av priset från Drag race vann Admira Thunderpussy 100 000 kronor men även ett uppträdande i Allsång på Skansen. Hon uppträder med sin nya singel “Ave Admira” som släpps natten till showen.

Admira Thunderpussy: Pride är viktigare än någonsin

Hur länge har Admira Thunderpussy varit dragqueen?

När Adam Risberg gick på gymnasiet Södra Latin för tio år sedan valde han att sätta ihop en dragshow som gymnasiearbete. På elevkårens initiativ hade de bjudit in Admira Thunderpussy att återvända till samma lokal för att uppträda igen – tio år efter hans första uppträdande i samma aula.

– Efter tio år fick jag komma tillbaka till den plats min resa som drag queen började; aulan på Södra Latin. Cirkeln är sluten!

Vad heter Admira Thunderpussy på Instagram och Twitter?

Admira Thunderpussy är aktiv på sociala medier och finns under namnet @admirathunderpssy på Instagram och @AdmiraThunderP på Twitter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!