Malin Stenbäck arbetade under flera år på Mix Megapol där hon fick smeknamnet "Praktikant-Malin".
Malin Stenbäck arbetade under flera år på Mix Megapol där hon fick smeknamnet "Praktikant-Malin". - Foto: Anders Wiklund/TT & Stella Pictures

Malin Stenbäck om tuffa tiden: "Jag levde på sprit och cigaretter"

Malin Stenbäck är programledare för några av Sveriges största tv-produktioner. Hon slog igenom i radio och fick smeknamnet "Praktikant-Malin". Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar mest på kring den folkkära programledaren.


Malin Stenbäcks ålder – hur gammal är hon?

Malin Stenbäck föddes den 6 februari 1987, vilket betyder att hon fyller 37 år 2024.

Malin Stenbäcks partner – har hon någon pojkvän?

Malin Stenbäcks pojkvän heter Petter Molund. 

Har Malin Stenbäck barn?

Tillsammans med pojkvännen Petter Molund har Malin Stenbäck två barn, en dotter som föddes i maj 2023 och en son som föddes 2019.

Till Aftonbladet skrev hon om upplevelsen av att få sitt andra barn.

”Vi är så lyckliga över vår lilla tjej Meja och känner oss alldeles saliga över att man kan få uppleva detta två gånger”.

Malin Stenbäcks familj – vad heter hennes föräldrar?

Malin Stenbäcks mamma heter Susanne och hennes pappa heter Sven Gunnar.

Varför kallas Malin Stenbäck Praktikant-Malin?

Malin Stenbäck började arbeta hos radiokanalen Mix Megapol 2004. Med tiden fick hon större arbetsuppgifter och mer ansvar vilket till slut resulterade i att hon blev en bisittare till Gry Forssell och Anders Timell i programmet ”Äntligen morgon”. Det var där hon fick smeknamnet ”Praktikant-Malin”.

Är Malin Stenbäck programledare för Bachelor?

Malin Stenbäck är programledare för Bachelor Sverige och Bachelorette.

Vilka program har Malin Stenbäck varit programledare för?

Utöver sina uppdrag i radio har Malin Stenbäck varit med i flera stora svenska tv-produktioner i rollen som programledare. Hon har programlett Bachelor, Bachelorette, Idol Extra, Love Island Sverige, Big Brother, Biggest Loser och Talang. 

I augusti 2023 har det nya programformatet Bachelor in Paradise premiär och även där syns Malin Stenbäck i rollen som programledare.

Tuffa tonårstiden

För tidningen Amelia berättade Malin Stenbäck att hon under tonåren var taskig mot sig själv och sin kropp.

– Om det är priset jag fick betala, vill jag inte ha den kroppen. Jag levde på sprit och cigaretter. Det var min botten och var bara dåligt. Ingenting som jag förknippar med en stark och sund kropp. När jag tänker tillbaka vill jag aldrig må så igen. Om jag har en mjuk, putig mage eller en extra haka, det kan jag leva med.

Vad heter Malin Stenbäck på Instagram?

På Instagram hittar du Malin Stenbäck under namnet @praktikantmalin. Där delar hon med sig av bilder från både privat- och yrkeslivet till nästan 55 000 följare.

TV
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!