Gastronomen Edward Blom syns titt som tätt i tv-rutan.
Gastronomen Edward Blom syns titt som tätt i tv-rutan. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Stella Pictures

Edward Blom ryter ifrån efter vikt-kommentarerna: "Blir förbannad"

Edward Blom har blivit hela Sveriges favoritgastronom och syns titt som tätt i tv-rutan. Nyheter24 har tagit reda på allt du kan tänkas vilja veta om den folkkära profilen.


Hur gammal är Edward Blom?

Edward Blom föddes den 22 oktober 1970, vilket innebär att han fyller 53 år under hösten 2023.

Edward Blom längd – hur lång är han?

Många är nyfikna på Edward Bloms längd, men tv-profilen har faktiskt inte berättat exakt hur lång han är. Han har däremot sagt att han tröttnat på kommentarer kring hans kropp och då i synnerhet hans vikt.

– Jag blir förbannad när folk kränker min integritet och lägger sig i saker som de inte har att göra med. När jag inte får vara den jag vill, har Blom tidigare sagt till Hemmets journal och fortsatte då:

– Det är en sådan integritetskränkning när man kommer fram och påpekar att min vikt är farlig. Det är så dumt att tro att andra sitter inne med kunskap som den överviktige själv inte har. Som om jag inte skulle veta att jag är överviktig!

SVT-tittarna rasar mot Edward Blom: "Dummaste jag hört"

Edward Blom i Melodifestivalen – när var han med?

År 2018 ställde Edward Blom upp i Melodifestivalen med bidraget "Livet på en pinne". Låten tog sig inte vidare till finalen, utan landade på en femteplats i den första deltävlingen.

Edward Blom i Melodifestivalen 2018. Foto: Stella Pictures

Har Edward Blom fru?

Edward Blom är sedan 2011 gift med Gunilla Kinn. Paret träffades för första gången under nyårsafton 2009, men det slog inte gnistor förrän de placerades bredvid varandra på "Årets kock"-banketten 2010.

– Med Gunilla kändes allt fullständigt rätt från första början, jag friade efter mindre än två veckor och då hade jag ändå gått och hållit emot lite i flera dagar för att jag inte kunde fria så tidigt. Hon svarade ja efter att ha funderat i fem minuter, sa han i "Sommar i P1" år 2016. 

Edward Blom och Gunilla Kinn. Foto: Stella Pictures

I en intervju med Amelia har Blom berättat om hur paret håller kärleken vid liv. 

– Mitt valspråk i livet är ”hängivenhet”, och det är ju nästan samma sak som passion. Att det man gör, det gör man passionerat. Allt blir ju roligare då. Det gäller mat, men också kärleken och sexuallivet naturligtvis. Och religion så klart, det är ju från kristendomen ordet ”passion” kommer. Att vara opassionerat religiös är helt meningslöst.

Edward Blom om nya alkoholrekommendationerna: "Larvigt och fånigt"

Vem är Edward Bloms fru Gunilla Kinn?

Gunilla Kinn är frilansjournalist, kokboksförfattare och har, enligt Norstedts, bland annat varit krönikör för magasinet Gourmet. Tidigare har Kinn även varit utrikeskorrespondent.

Har Edward Blom barn?

Edward Blom och Gunilla Kinn har tre barn: två söner och en dotter.

Vad heter Edward Bloms barn?

Edward Blom och Gunilla Kinns barn heter Melchior, Wilhelmina och Zacharias

Edward Blom och Gunilla Kinn med deras tre barn Melchior, Wilhelmina och Zacharias. Foto: Stella Pictures

Är Edward Blom katolik?

Edward Blom är troende katolik. 

Designar Edward Blom glas?

Edward Blom har designat fler glas, däribland ölglas, shotglas och whiskyglas. Det är ingen hemlighet att tv-profilen är glad i alkoholen.

– Jag har supit tungt i mitt liv. Sedan vad som är för mycket, tja... Jag har druckit mer än vad som är nyttigt för levern. Och jag har nog druckit så pass att det har gått ut över en del seriös verksamhet. Ur religiös synpunkt har jag absolut låtit alkoholen ta för mycket tid och kraft. Jag har inte druckit ensam, men att bli berusad i goda vänners lag har varit min stora hobby. Det skäms jag inte för, men det är klart att det ibland har varit för mycket och för ofta. Alkohol fungerar på det hela taget oerhört bra på mig. Jag provade hasch några gånger och det var katastrofalt, har han tidigare sagt om sin alkoholkonsumtion till SvD.

Vad heter Edward Blom på Instagram?

Du hittar Edward Blom under namnet @edward_blom på Instagram.

Läs alla våra artiklar om Edward Blom här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!