Luciano Axelsson
Luciano Axelsson. - Foto: Christine Olsson/TT

Nu svarar Lucianoz på frågan alla undrar: "Jag är..."

Luciano Axelsson blev känd över en natt och i skrivande stund är han en av Sveriges hetaste artister. I dokumentären om hans liv får tittarna se en hel del om honom, men det finns en sak som många undrar.


Lucianoz, eller Luciano Axelsson som han egentligen heter, är dansbandsfenomenet som fick sitt genomslag på sociala medieappen TikTok. Hans cover på Stefan Borschs ”Det är ju dej jag går och väntar på” har fått enorm spridning, och håvat in över 12 miljoner strömningar på Spotify. 

Lucianoz är en av landets just nu hetaste dansbandsstjärnor. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Nu har han även släppt en egen låt vid namn "Simsalabim" som redan går varm ute i stugorna. I samband med att låten släpptes släpptes även dokumentären "Lucianoz - Dansbandsstjärnan från Rinkeby" som handlar om hur han halkat in på banan som Sveriges nya dansbandskung. 

I serien får man bland annat möta hans familj samt se hur det såg ut när han inledde sitt artisteri. 

Lucianos är en av landets hetaste artister. Bildkälla: TV4

En sak som man snabbt får reda på i serien är varifrån Lucianos dansbandsintresse kommer ifrån. Hans pappa har nämligen lyssnat på dansband under hela Lucianos uppväxt. Därav fick han även mellannamnet Jerry av Jerry Williams.

Men det finns en annan sak som väldigt många är nyfikna på – som inte tas upp i dokumentären. Nämligen huruvida Lucianoz är singel eller inte. 

Har Lucianoz någon partner?

När Nyheter24 når Luciano så är han kort och tydlig i sitt svar. 

"Jag är singel", berättade han då. 

Har Lucianoz varit med i Idol?

Ja det har han. Två gånger sökte han till ”Idol” i TV4. Det gick inte vägen. Under pandemin gjorde han ett tredje försök då han sjöng en låt av R Kelly och fick en guldbiljett.

Dock klarade han sig inte hela vägen. Men det han inte visste då var att han skulle bli en av landets främsta dansbandsstjärnor. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!