Nöjesprofil
Den svenska nöjesprofilen köpte sex av en nästan hälften så ung kvinna. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Detaljen som fick nöjesprofilen att erkänna sexköpet

Den svenska nöjesprofilen köpte sex av en betydligt yngre kvinna från Thailand. I förhöret försökte nöjesprofilen först slingra sig. Men en detalj fick profilen att erkänna.


Nöjesprofil köpte sex på bordell på Östermalm

Det var den 12 januari 2022 som en välkänd svensk nöjesprofil klev in på en thaimassagesalong på Östermalm. Men, på just den här salongen erbjöds inte bara massage utan även sexuella tjänster.

Vad nöjesprofilen inte vet när han går in på salongen är att polisen i flera veckor haft span och kameraövervakning på bordellen. 

Polisen har även span just den här onsdagen den 12 januari. Klockan 11:46 ser polisen hur nöjesprofilen går in. Drygt 30 minuter senare går han därifrån.

Innan nöjesprofilen köpte den sexuella tjänsten så hade han tagit ut 1 000 kronor i kontanter på Fältöversten. Först swishade han 400 för massagen, och sedan betalade han 1000 kronor för sexet kontant.

Nöjesprofilen är en av Sveriges mest kända män. Han är ofta ute på premiärer och tillställningar, och är ett välkänt ansikte ute i "vimlet".

Nöjesprofilen är ofta på premiärer och andra tillställningar. Bildkälla: Stella Pictures.

Kvinnans egna ord från förhöret

Kvinnan som nöjesprofilen köpte sex av kommer från Thailand. Hon kom till Sverige med sin svenska pojkvän som hon träffade i Thailand. Kvinnan är betydligt mycket yngre än vad nöjesprofilen är.

I ett av polisens förhör med henne så berättar hon att hon känt sig orolig och uppriven eftersom polisen har tagit hennes telefon. Det har gjort att hon inte kunnat ha kontakt med sitt barn eller sina föräldrar.

I förhör med polisen berättar kvinnan hur det brukar gå till när någon kommer för att köpa sex. Det börjar med en massage, och sedan frågar kunden om hon kan göra en viss tjänst.

"Om hon tycker att kunden är OK. Då säger hon ja. Annars säger hon att hon inte gör det", står det att läsa i förundersökningen.

Hon berättar att hon inte har samlag med kunderna utan endast tillfredsställer dom med händerna.

"Hon klär även av sig naken och kunderna får ta på brösten. Det betalar kunderna 1 000 och 1 500 kronor för", står det vidare att läsa.

Märkliga detaljen i bordellhärvan: "I frysen..."

Under den fysiska spaningen la polisen märke till att salongens ägare och massöserna gått ut med hundbajspåsar från salongen. 

Påsarna har de slängt i offentliga papperskorgar en bit bort från salongen. I de slängda påsarna har det funnits våtservetter och använda frysta kondomer. 

Enligt förundersökningsprotokollet rör det sig om över 100 stycken frysta kondomer.

Även under polisens tillslag mot bordellen hittas frysta kondomer – i frysen på salongen låg ett glasspaket med två frysta kondomer i.

När den kvinna som sålde sex till nöjesprofilen får en fråga av polisen om de frysta kondomerna kan hon inte svara.

Så försökte nöjesprofilen komma undan i förhöret: "Man lägger ihop en höna och fjädrar, och gör en höna liksom"

I början ville inte nöjesprofilen erkänna att han hade köpt sex. Först mindes han inte att han hade varit på bordellen på Östermalm.

– Jag går på massage ganska ofta för jag tycker det är jävligt avslappnande, jag tränar mycket, behöver mjukas upp. Jag har varit på Yasuragi och ett annat på Östermalm, kommer inte ihåg vad det heter. På gymmet där jag tränar till exempel. Så att det är inget konstigt för mig att gå på massage. Så ja det är möjligt att jag varit där, berättade han i förhöret.

Nöjesprofilen erkände senare att han köpt sex. Bildkälla: Stella Pictures.

När förhörsledaren senare presenterar polisens teori om att han tagit ut pengar på Fältöversten, sedan gått in på salongen och fått både massage och sedan betalat för en sexuell tjänst så är nöjesprofilen först skeptisk.

Polisen kunde även visa anteckningar från bordellen som styrkte deras teori. Där stod det att nöjesprofilen köpt sex.

– Man lägger ihop en höna och fjädrar, och gör en höna liksom. Så är det, säger nöjesprofilen i förhöret.

Anteckningsblock från thaimassagesalongen som även var en bordell. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Han säger senare att han för de tusen kronorna han tog ut i bankomaten kanske "köpt något" på köpcentret på Fältöversten.

– Jag kan ha köpt något där på Fältöversten. Jag kan inte ge nått bra svar. Inget tydligt svar. Jag önskar jag hade ett kvitto på en ångmaskin för 1000 kr, säger han.

På köpcentret Fältöversten tog nöjesprofilen ut 1000 kronor i en bankomat. Sedan begav han sig till bordellen på Östermalm. Bildkälla: Anders Ahlgren/SvD/TT Bild

Men förhörsledaren trycker på att de efter att ha gått igenom hans kontoutdrag har noterat att det inte hör till vanligheterna att han tar ut pengar kontant. 

Faktiskt har han inte gjort det på två månader förutom där på Fältöversten, visar det sig.

– Förstår du hur det ser ut då, att du tar ut 1000 kronor går på en thaimassagesalong, betalar 400 kronor för en timmes massage, du är inte där en timme. Och det finns massös som säger att hon ofta tar betalt för sexuella tjänster kontant. Vad tänker du om det då?, frågar förhörsledaren.

Nöjesprofilens kontoutdrag visade att han tagit ut 1000 kronor i en bankomat och sedan swishat bordellen. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll. Bilden är maskad av Nyheter24.

Det är kort efter att polisen konfronterat nöjesprofilen med de uppgifterna som han väljer att erkänna och berätta hur det gick till när han köpte sex av kvinnan.

Nöjesprofilen berättade senare detaljerat hur sexköpet gått till. Bildkälla: Stella Pictures.

Nöjesprofilen om sexköpet: "Man skäms"

Han säger att det började med en oljemassage i ländrygg och axlar.

– Då har det väl varit så att hon har börjat massera på vissa ställen. Och frågat ska du ha massage där också. På könsorgan. Också säger man, eller jag sa väll "nja". Också började det, och sen "okej då". Åsså gör hon det. Så tycker man inte att det är så kul, så avbryter man och går därifrån. ..Eller "kul".. Man skäms, säger han.

Han minns inte exakt hur länge hon tar på honom, men "inte länge". Förhörsledaren frågar om han fick utlösning.

– Det bör jag nog ha fått, kan inte svära på det. Kommer inte ihåg, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!