Jelassi vann Musikförläggarnas pris för "Årets textförfattare" 2023.
Jelassi vann Musikförläggarnas pris för "Årets textförfattare" 2023. - Foto: Caisa Rasmussen/TT och Anders Wiklund/TT

Allt om Jelassi: Mamma, syster och samarbetet med Einár

Har du dålig koll på hiphop-stjärnan Jelassi? Då har du kommit helt rätt. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenska folket googlar om Jelassi.


Jelassis ålder – hur gammal är hon?

Jelassi, vars fullständiga namn är Fatima Linnéa Jelassi Meijer, föddes den 27 april 1998, vilket innebär att hon fyller 26 år under våren 2024.

Kommer Jelassi från Farsta?

Jelassi växte delvis upp i Farsta, delvis i Tunisien, enligt Elle. 

Jelassis låtar – har hon samarbetat med Einár?

Genom åren har Jelassi gjort flera artistsamarbeten, däribland med Einár, som sköts till döds den 21 oktober 2021, på låten "Sema7ni" som är en del av Jelassis debut-ep ”Port 43”, producerad av Nils "Nisj" Svennem Lundberg.

– Jelassi är den bästa tjejartisten i Sverige just nu. ’Sema7ni’ låter som inget annat plus två Nils på en produktion kan ej bli fel, sa Einár om samarbetet då, enligt Kingsize Magazine

Därefter har Jelassi gjort samarbeten med L1NA, Musti och Silvana Imam

Mordet på Einár är nu ett kallt fall

Vilka priser har Jelassi vunnit?

År 2021 blev Jelassi utnämnd till "Framtidens artist" vid årets P3 Guld-gala och år 2023 vann hon Musikförläggarnas pris för "Årets textförfattare" tillsammans med Nils "Nisj" Svennem Lundberg.

Växte Jelassi upp med sin mamma?

I en intervju med Elle berättar Jelassi att hon framförallt växte upp med sin mamma i Farsta:

– Min mamma och pappa träffades nån gång på 90-talet. De var unga och dumma tillsammans. Sen fick de barn, mig och min tvillingsyster. De skildes när vi var två och sedan bodde vi med mamma.

Men uppväxten kantades till stor del av mammans drogmissbruk och Jelassi slog vid flera tillfällen larm till socialtjänsten.

– Jag minns gånger jag kunde ringa och säga "min mamma behöver hjälp" eller något. Då var det såhär "ja, vi antecknar, vi hör av oss", men sedan var det inget mer med det. Sedan hörde man ingenting och så hände det några gånger och sedan till slut var det bara "fuck off" typ, har hon berättat i "Carina Bergfeldt" som sänds i SVT den 1 december 2023. 

Hur är Jelassis relation till hennes mamma och pappa idag?

Till Elle sa Jelassi, i juni 2021, att relationen med hennes mamma och pappa idag är bra. 

– Jag bor med min pappa och pratar med min mamma varje dag. Jag går inte runt med något agg mot dem, för jag vet att de gjorde det bästa de kunde. Hade de vetat bättre hade de gjort bättre. Jag skyller inte på någon. Och hade inget av det här hänt hade jag inte varit den människan jag är i dag. Så även om det som har hänt är knas är jag ändå tacksam.

Och även om mycket av svårigheterna under uppväxten har skildrats i Jelassis musik är hennes mamma bara positiv.

– Min mamma säger att hon är så stolt över mig. Jag tycker att det är beundransvärt att mamma inte är bitter över vissa saker jag skriver om. Hon har accepterat sitt missbruk. Hennes förståelse läker mig, har artisten sagt till SvD

Jelassi. Foto: Anna Tärnhuvud/SVD/TT

Vem är Jelassis syster Jasmin, även kallad Jazlin?

Jelassis tvillingsyster Jasmin Jelassi Meijer är även hon artist, då känd under namnet Jazlin. Hon ligger bakom låtar så som "Ma tinsäni", "Hitta hem" och "Pain".

Har Jelassi pojkvän eller flickvän?

Många är nyfikna på om Jelassi har någon partner, men i nuläget är det oklart huruvida artisten har någon pojkvän eller flickvän. 

Har Jelassi Instagram? 

På Instagram hittar du Jelassi under namnet @jelvssi.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!