- Foto: Stella pictures & Vilhelm Stokstad/TT

Allt om Özz Nûjen – flickvän, barn och bråket med Janne Josefsson

Özz Nûjen är en av Sveriges främsta komiker. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Nûjen.


Hur gammal är Özz Nûjen? 

Özz Nûjen föddes den 20 juni 1975. 2024 fyller han 49 år.

Özz Nûjen Stand up – därför känner du igen honom

Özz Nûjen gick på Calle Flygare Teaterskolan från 1997 till 1999. Efter det började han med stand up på restaurangen Engelen, där han även arbetade. 

I många år var han med i gruppen Stockholm Comedy Klubb (STOCK).  Men 2009 blev han delägare i agent- och arrangörsbolaget Roa Produktion. Bolaget ägs endast av komiker, bland annat David BatraJohan Glans och Hasse Brontén.

Han har även hört på radio under flera år. Mellan 2003 och 2005 var han programledare i Morgonpasset i P3 och 2015 ledde han radioprogrammet Ring så spelar vi.

Özz Nûjen har synts på filmduken flera gånger. Bland annat i: 

  • Aspiranterna (1998)

  • Lassa-Majas dektektivbyrå (2006) 

  • Wallander – skytten (2009) 

  • Äkta människor (2012) 

  • Husdjurens hemliga liv (2016)

  • Bäst i test (2020) 

Özz Nûjen. Foto: Pi Frisk / SvD / TT

Özz Nûjen Uppdrag granskning – konflikten med Janne Josefsson 

2018 gjorde Uppdrag granskning ett program om terrormisstänkte Rakhmat Akilov. I programmet säger Rakhmat Akilov att han har utfört svartjobb på Gotland. Närmare bestämt renoverat två sommarhus som ägs av Özz Nûjen och hans syster. 

Det handlar om cirka 85 000 kronor som blivit insatta på Rakhmat Akilovs konto märkta med  ”GOTLAND” och ”Jobb”. Özz Nûjen försvarar sig mot anklagandet och menar att det är hans svåger som anlitat ett företag där Rakhmat Akilov arbetat. 

När programledaren och journalisten Janne Josefsson konfronterar Özz Nûjen blossar konflikten upp, skriver Aftonbladet. Komikern är först negativ till en intervju med Uppdrag granskning men går sedan med på en. 

Då berättar han att Janne Josefsson ringt till hans svåger men att svågerns son har svarat gå på gång. Han liknar journalisten med en “creepy gubbe” som ringer till barn.

– Jag blir förvånad över att han tar till den typen av ”under bältet”-grejer. Han framställer mig som en creepy gubbe som ringer barn. Jag vet inte om han är så nöjd med det själv. Jag undrar bara, vad uppnådde han med det? Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Det är en väldigt hög komisk nivå, sa Janne Josefsson till Aftonbladet 2018.

Özz Nûjen flickvän – är han singel?

Özz Nûjen var gift med Hanna Gillving i två år. 2008 valde paret att gå skilda vägar och sedan dess finns inga uppgifter om att Özz Nûjen skulle ha träffat någon ny.

– Man vänjer sig vid det. Tvåsamhet är svårt. Ungefär som ensamhet, sa han i Stjärnorna på slottet 2015.

Özz Nûjen vill inte ha barn 

Özz Nûjen spenderar mycket tid med sina syskonbarn, men några egna vill han inte ha. 

– Jag har inga egna barn och vill inte heller ha. De som känner mig vill att jag ska ha barn men jag är alldeles för rädd och egoistisk. Alldeles för självcentrerad, sa komikern till Hälsoliv 2017.

Vad heter Özz Nûjen på Instagram? 

Özz Nûjen heter @ozznujen på Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!