Lee Christiernsson
Lee Christiernsson berättar om kärlekslivet. - Foto: Stella Pictures

Lee Christiernssons första ord om kärlekslivet: "Härlig och tuff tjej"

Det är i en intervju som Lee Christiernsson öppnar upp sig angående sitt kärleksliv.


Björn Christiernsson blev Snickar-Björn med hela svenska folket då han varje vecka i tio års tid sågs av miljontals tittare i tv-succén ”Äntligen Hemma” på TV4. Björn har absolut klassats som en händig machokille och profilen toppade en rad olika magasins listor över de "sexigaste männen" i Sverige. 

I januari 2023 var det därför många som drog efter andan när Björn i en stor intervju med QX berättade att hen påbörjat en resa för att bli "Lee". Drygt en månad efter intervjun hade dokumentärserien "Att bli Lee" premiär på TV4. I serien fick tittarna följa hur tv-profilen tacklats med känslan av att vara född i fel kropp och resan mot sitt sanna jag. 

Lee Christiernsson. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

När hen nyligen gästade Réenes brygga fick Lee frågan om hur länge hen levt med dessa tankar. 

– Det är de enda minnen jag har. Det får mig att tänka på hur många unga som går igenom ett lidande kring att vara den de är på grund av rädsla. Och så hade det inte varit om det här inte var så stigmatiserat, sa Lee då. 

Lee berättade lite senare i avsnittet att hen har stor förståelse vid att folk har svårt att vänja sig vid "det nya livet". Bland annat när det kommer till att säga rätt namn. 

– Nej men det är jättesvårt. Jag säger fel, jag svarar fel i telefonen. Och ofta om någon ropar på mig så reagerar jag inte ännu med mitt nya namn, berättar Lee. 

Lee Christiernsson olika år på röda mattan. Bildkälla: Stella Pictures

– Min exfru om hon är sur på mig då säger hon ju absolut Björn, skrattade Lee. 

Men sanningen är den att Lees exfru alltid funnits där som ett väldigt starkt stöd. 

Redan när paret genomgick sin skilsmässa år 2018 påpekade Karolina att ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”.

– Jag tror jag kände väldigt snabbt, från det att jag träffade Björn, att han var väldigt fascinerad över hur jag klädde mig och vad jag hade på mig, berättade exfrun i dokumentären.

Men har Lee någon ny flamma? Det berättade hen i en intervju med HÄNT under QX-galan. 

Lee Christiernsson: "En härlig och tuff tjej"

När HÄNTS reporter frågade Lee om kärlekslivet berättar Lee att hen är singel och inte direkt sökt någon aktivt. På frågan hur en potentiell partner ska se ut blev svaret:

– Det går nästan inte att säga något utan att man säger något fel, om du förstår vad jag menar. Om man skapar en bild av vem det ska vara så är det ju ofta en nackdel. Men någon härlig, tuff tjej, som gillar mig och som jag gillar. Och sen bygger man det någonting från ingenting, tillsammans. Det är ju så en relation ser ut, allt ska ju inte finnas där från början. Då är det inte lika spännande, blev svaret. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!