Mia Skäringer
Mia Skäringer visar superkroppen i ett nytt klipp på Instagram – och följarna är otroligt imponerade av hennes styrka. - Foto: Adam Ihse/TT Bild, Adam Ihse/TT Bild, Instagram/miaskaringerlazar

Mia Skäringer visar superkroppen i nytt klipp: "Är ju i toppform"

Skådespelaren och komikern Mia Skäringer, 47, har hittat träningsformen som funkar för henne. I ett nytt klipp berättar Mia om hemligheten bakom hennes starka kropp – och följarna är oerhört imponerade. "Jäklar sicken kropp!" och "DAMN" är några reaktioner.


När skådespelaren, komikern och poddprofilen Mia Skäringer var 12 år gammal så började hennes ätstörning. Två år senare hade hon fått diagnosen anorexia. 

30 år senare, när Mia var 42 år gammal, så gjorde hon dokumentären Kroppshets för SVT.

I samband med det valde Mia att berätta om den svåra tiden hon genomgick som tonåring.

"Min mens upphörde och hela min vakna tid gick till att räkna kalorier, träna och planera ätandet. I andra ord : Ångest", skrev hon då.

Mia Skäringer år 2019. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Idag kallar hon sig för "nyktert ätstörd", och på Instagram skrev hon att hon hyser stor respekt för sin kropp men att hon blir ledsen över hur hon behandlat sig själv genom åren.

"Det betyder inte att jag går omkring och älskar mig själv. Nej, jag lider fortfarande av kroppsförakt. Men när den slår till så försöker jag adressera vart den kommer ifrån. Och vad som påverkar mig. Det är vetskapen om att jag äger rättigheterna till min egen kropp som långsamt leder mig hem", skrev hon.

I sin podd Skäringer & Manheimer som Mia då hade med Clara Manheimer så berättade Mia att en del av kritiken hon fick från sura tittare då handlade om att "det är ju inte nyttigt att vara tjock" och "jag måste väl få träna om jag vill".

– Men det har vi väl inte sagt, det har vi väl aldrig sagt, att det inte är nyttigt att träna?, sa Mia då i podden och berättade senare varför hon känt att det varit viktigt att göra minidokumentären i tre delar för SVT:s räkning.

– Är man nyttig och inte har några problem med sin kropp och har hittat sin träning så är det ju bara att gratulera, men det är inte så det ser ut för de flesta, sa Mia Skäringer då.

Mia Skäringer och maken Gabriel Lazar år 2022. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Vad har Mia Skäringer gjort? Så tränar hon för att bli stark 

I en intervju med Faktum år 2021 berättade Mia att hon använde träningen för att få ut överflödig energi.

– Det har bara varit hysterisk träning. Bränna kalorier. Det är pinsamt. Men det är det jag har gjort för att få ut energin, sa hon då.

Mia Skäringer 2023. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Träningen har Mia Skäringer fortsatt med. I ett betalt samarbete med tränngsappen Bruce, som Mia lagt ut på sin Instagram, så berättar Mia Skäringer nu om träningen som hon fallit för. 

Mia säger att hon är en rastlös person som gillar att träna olika saker, och hon kör både på gymkedjorna STC och Friskis & Svettis.

– Men jag kan också på mer premiumstudios som Barry's som jag också tycker om, som är mer högintensivt med intervall och löpband kombinerat med styrketräning, berättar Mia i klippet.

Mia Skäringer gillar att träna olika. Bildkälla: Instagram/miaskaringerlazar
Mia Skäringer blandar styrketräning med löpning och intervaller. Bildkälla: Instagram/miaskaringerlazar

I kommentarsfältet är Mias följare imponerade av hennes styrka och hängivenhet. Några reaktioner från hennes följare lyder: 

"Wohoo grym du är!!!"

"Jag blir så inspirerad av att träna när jag ser dig!"

"Jäklar sicken kropp! Du är ju i toppform! Gött med träning"

"Jäklar vilken bra fysisk form du är i!"

"PT-MIA du inspirerar inom så många områden #KBK"

"Omg du har förändrats så mycket längesen jag såg dina videos o DAMN"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!