- Foto: Stella Pictures

Allt om Adam Aamann: Barn, fru och restauranger

Adam Aamann ersätter Tareq Taylor som kock i Trädgårdstider. Men hur mycket vet du egentligen om den danska kocken? Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om honom.


Adam Aamann ålder – hur gammal är han?

Adam Aamann föddes 1974, därav fyller han 50 år 2024.

Adam Aamann fru – är han gift?

Aamann är gift med Sara, som han har varit tillsammans i över 20 år.

– Hon är bra på att dra ner mig lite när jag har för mycket på gång. Sedan frågar hon: 'Varför måste du åka dit? Är det vad du vill?'. Hon är en utmärkt mamma, och hon är galet smart. Jag kan verkligen kolla allt med henne, sa han till Woman 2016.

Så träffade Christopher O'Regan 21 år yngre flickvännen: "Dreglande som jag var..."

Har Adam Aamann barn?

Aamann och hans fru har tre barn tillsammans, MiraInes och Sofia.

Foto: Stella Pictures

Adam Aamann kock – har han en restaurang?

Aamann arbetar som kock och har flera egna restauranger. Han har blivit en dansk tv-kock i matlagningsprogrammet Madmagasinet och belönats med Gastronomiska Akademiens hederspris, rapporterar Ateriet.

Kvinna dök upp på inspelning – för att se Rickard Thunérs hår: "Konstigt"

Adam Aamann Trädgårdstider – ersätter Tareq Taylor

Under våren 2024 kommer han att synas i SVT:s tv-program Trädgårdstider där han ersätter Tareq Taylor som programmets kock. Han berättar för Godare att han tycker om att programmet spelas in utomhus, men det gjorde också att han stötte på ett par problem.

– Det finns såklart ett manus men det är inte gjutet i betong. I april upplevde vi både regn och snö. Jag stod ute och lagade mat i alldeles för tunna kläder och vantar kan man ju inte ha. Till slut kände jag knappt mina händer, och det kan ju bli farligt med en väldigt vass kniv, säger han till Godare.

Foto: Stella Pictures

Adam Aamann förnyade smörrebröd

Amann kallas även för den danska smörgåskungen. Då han 2006 förnyade den danska smörgåsen, smörrebröd. 

– Min passion var dansk lunch. Alla känner till det nordiska köket, men den danska lunchen är den danska gastronomins stora gastronomiska skattkista. Jag älskar lunchen, patéerna... Jag satte upp ett mål att låta den danska lunchen vara hjälten, och det bästa sättet var smörrebröd, sa han 2019 till Ateriet.

Smörrebröd med ädelost. Foto: Leif R Jansson / TT

Adam Aamann Köpenhamn – bor han där?

Aamann bor med sin familj i en villa i Köpenhamn. Villan är från 1855 och byggdes ut 1955 av den danske arkitekten Kaj Gottlob, skriver Expressen

– När vi flyttade in var det massor av små rum här i tre våningar och ett nytt, trist kök. Vi backade bakåt mot originalet, även om en del av detaljerna höll på att falla isär av ålder. Men jag gillar när det syns att huset har en historia, säger han till Expressen.

Sigrid Åhs avslöjar händelsen backstage i Postkodmiljonären: “Han är…”

Vad heter Adam Aamann på Instagram?

Aamann heter @Adamaamann på Instagram. 

Postkodlotteriets skarpa varning till medlemmarna: "Felaktigt"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!