Anna Ankas snurriga lögn om Fröken Sverige

Hon berättar en förvirrande historia kring sin medverkan i skönhetstävlingen.


Den kontroversiella lyxfrun Anna Anka har tidigare skrutit om att hon kommit tvåa i skönhetstävlingen Fröken Sverige.

Men nu visar det sig att fru Anka är spårlöst försvunnen bland arkiven hos VeckoRevyn som var arrangör för tävlingen vid den tiden då Anka säger sig ha kommit tvåa.

Var med i Hawaiian Tropic

Hon uppger dock nu att hon också har medverkat i skönhetstävlingen Hawaiian Tropic, samma år som hon medverkade i Fröken Sverige.

Anka förklarar dock den snurriga historien på ett sätt som hon själv inte verkar förstå.

– Ja, först vann jag en Miss Hawaiian Tropic-tävling, vilket innebar attt jag skulle få åka till USA och tävla i världstävlingen. Samma år ställde jag också upp i Fröken Sverige-tävlingen. En av domarna för Fröken Sverige var även domare i Miss Hawaiian Tropic, så när han stod där och kollade sa han ”Det där är samma tjej som vann Miss Hawaiian Tropic. Hon får inte lov att representera Sverige i två tävlingar samma år. Så hon kan inte vinna”, säger Anka till Vecko Revyn.

Enligt Anka var det så det hela startade. Hon fick åka till USA som Miss Hawaiian Tropic och tävla mot 83 tjejer från hela världen.

Men hon slutade inte på någon andra plats utan i stället en åttonde plats. Så var kommer andraplatsen ifrån?

Ångrar sig - kom tvåa i Fröken Sverige

Senare verkar hon ångra sig och hävdar återigen, trots sin tidigare kommentar, att hon kom tvåa i Fröken Sverige-tävlingen. Men den här gången uppger hon att det var -93 och inte -94 som det tidigare sagts.

Saken är den att Victoria Silvstedt kom tvåa i Fröken Sverige -93 och inte Anna.

Hon ska dock ha varit med i Fröken Sveriges delfinal Fröken Skåne hösten -93, enligt fotografen Mikael Nordströms uppgifter till Vecko Revyn.

Delfinalen var dock en kvaltävling till den stora finalen -94. Men Anna gick aldrig så långt. Hon kom varken etta, tvåa eller trea, skriver Vecko Revyn.

Hänger du med? Det verkar dessvärre som att Anna Anka far med osanning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!