Carina Berg berättar nu om sin svåra ungdomsperiod.
1 av 2
Carina Berg berättar nu om sin svåra ungdomsperiod. - Foto: Gunnar Lundmark / SvD / SCANPIX
Numer är hon framgångsrik programledare. Hon har en son, Holger tio månader, tillsammans med maken Kristian Luuk.
2 av 2
Numer är hon framgångsrik programledare. Hon har en son, Holger tio månader, tillsammans med maken Kristian Luuk. - Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Carina Berg berättar om sina ätstörningar

Hon en av Sveriges mest populära programledare. Men nu berättar om den tuffa tonårsperioden när hon kämpade för att passa in och drabbades av ätstörningar. - Jag mådde väl som allra sämst på gymnasiet och skrevs in på BUP, berättar Berg för Yourlife.


Carina Berg, 32, är numer en av Sveriges mest anlitade programledare med flera succéer bakom sig.

Men livet har inte alltid varit lätt för den Berg. I en intervju med livsstilsmagasinet Yourlife, berättar 32-åringen om hur en ung Carina Berg kämpade redan i mellanstadiet för att passa in.

Senare drabbades hon av ätstörningar och levde vissa perioder bara på skumbananer. Det gick så långt att programledaren skrevs in på BUP,  Barn- och ungdomspsykiatrin.

–  Först var det när jag hade ätstörningar i gymnasiet, berättar hon för Yourlife och fortsätter:

- Jag mådde väl som allra sämst då. Min syrra och jag bråkade jättemycket. En dag började hon att gråta och skrek "Vad är det med dig? Vad är det med dig?" Då fattade jag att det jag höll på med inte var så himla bra. Jag hade tänkt, det är väl klart att man kan kräkas lite om man har ätit mycket, big deal?

Det var också systern som berättade om Carina Bergs ätstörningar för föräldrarna, som såg till att deras dotter fick hjälp. Det var också då  som hon började må bättre.

- Jag blev långt ifrån frisk av de där gångerna på BUP. Det som var bäst var att det startade en process, där jag lärde mig fundera över hur jag mådde, vilka väl jag gjorde, jag lärde mig att bli mer självreflekterande, säger hon till Yourlife.

/
/
BUP
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!