1 av 3
- Foto: ALL OVER PRESS
2 av 3
- Foto: ALL OVER PRESS
3 av 3
- Foto: ALL OVER PRESS

Nu skriver New York-frun handbok för svenska kvinnor

Många lyfter på ögonbrynen då de ser hennes ansikte på teve. New York-frun Åsa Vesterlund lyckas med sina utspel reta gallfeber på feminister. Nu skriver hon en handbok för svenska kvinnor.– Bete dig som en kvinna, är hennes uppmaning.


Åsa Westerlund, känd från teveserien Svenska New York-fruar befinner sig just nu i Sverige för att avsluta det sista kapitlet på sin kommande bok "Happy go lucky - kan du så kan jag".

- Den handlar mycket om att läxa upp killarna, säger hon till Nyheter24 och skrattar.

Boken innehåller ett kapitel om vett och etikett där Åsa lägger tonvikt på att lära svenska tjejer att dejta.

– Var inte för full och bete dig som en kvinna. Som tjej måste man bli bra på att använda sitt sunda förnuft bättre, man ska inte vara för full som tjej. Det är inte passande, man ska bete sig som en kvinna, säger hon.

Och fortsätter:

– En kvinna ska aldrig betala för en man, det finns andra saker man som kvinna kan göra: vara snyggt klädd, inte för trashig med djupa urringningar och korta kjolar.

Kvinnor ska vara kvinnor

Åsa menar att en kvinna ska behandlas som en kvinna.

– Män är byggda för att vara starka, de ska betala för sin kvinna och det är något jag tycker är helt fel i dagens samhälle - gränserna mellan könen har flutit ihop. Nu ska pappor vara hemma med sina barn, det tycker jag inte man ska påtvinga någon, förklarar hon för Nyheter24.

– Är man så dum att man slösar sina pengar på en man så får man skylla sig själv. Jag använder hellre mina pengar på att fixa naglarna än att bjuda en man. Dejten är viktig. Kvinnan måste uppvaktas, den ska planeras flera dagar i förväg - inga last minute samtal är okej.

/
TV3
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!