1 av 2
- Foto: Johan Engman/Scanpix
2 av 2
- Foto: Jonasad.blogspot.com

Kikki Danielssons supersuccé

Jonas Adner uppmanade sina läsare att köpa Kikki Danielssons "Papaya Coconut". Nu har låten försäljningsmässigt gjort succé. För Nyheter24 berättar Jonas om varför han skrev inlägget och om responsen han fått.


Kikki Danielsson

Kikki Danielsson, född 10 maj 1952 i Osby, är en svensk country- och dansbandssångerska.

Hon är också dragspelare och i viss mån även sångtextförfattare, samt har blivit berömd för att joddla i vissa sånger, bland annat i Cowboy Yodel Song, Rock'n Yodel och En tokig sång.

Kikki Danielsson hade sin största popularitet i Norden från slutet av 1970-talet till slutet av 1990-talet.

Kikki på Twitter

På sin Twitter KikkiDee är Kikki frispråkig och humoristisk. Här är några exempel på vad hon har skrivit:

@KikkiDee: Skönt att Kadaffi tog över löpsedeln idag så jag slapp Har inte läst en enda tidn Vill undvika att bli förbannad Im är d intervju å TV p kv

@KikkiDee: Träffa på Sean Banan å ett helt filmteam utanför hotellet´Fick 3 kyssar å höll på att svimma Är ej bortskämd me sånt Lever länge p det Tjoho

@KikkiDee: Lite tidn.grodor: Presidenten omkom oskadd men av hans livvakter skadades svårt (DN) Ingen av de omkomna uppges ha livshotande skador (DN) Natt

Journalisten Jonas Adner skrev i ett inlägg på sin blogg som fick Kikki Danielssons låt "Papaya Coconut" att hamna på topplistan. Hur? Han uppmanade sina läsare att köpa låten på iTunes. I skrivande stund ligger låten på sjunde plats på iTunes-försäljningslista.

– Jag gjorde det eftersom Kikki skrev så många ledsamma tweets, hon verkade ha det riktigt jobbigt och hon fick bara cyniska svar om falukorv tillbaka. Någon måste muntra upp henne, säger han till Nyheter24.

Det som fick honom att ta steget ut var Kikkis sorgsna tweet om hur allt hon köper dör:

"Solen lyser över Bollnäs, en liten ljusning. Skulle kanske åka in å köpa en fin buske t trädgårn, men d mesta jag köper dör"

Kort därefter skrev hon en tweet om hennes sjuka husdjur och att hon snart "inte orkar mer". Jonas kände då att han ville sträcka ut en hjälpande hand mot Kikki.

"Alla som från och med nu Twitter-hånar Kikki kommer automatiskt att sättas upp på min dödslista." skriver han i sin blogg.

"De snåla jävlarna får skänka lite av pengarna till östafrika"

Många har påpekat att låten inte är skriven av Kikki själv, och att skivbolaget, som ägs av Bert Karlsson, kommer få en stor bit av kakan. Något Jonas också har ett svar på hur man bör lösa:

-De snåla jävlarna borde skänka pengarna till östafrika, säger han.

Men att inlägget fick ett sådant genomslag hade han inte väntat sig. Men han tycker att det är "superkul" och "oväntat" och är glad för Kikkis skull. Däremot är han lite orolig att bli Sveriges version av "Leave Britney Alone-killen".

Har du fått något personligt tack av Kikki?

- Nej hon har inte hört av sig till mig personligen, men hon har sagt i pressen att hon är otroligt tacksam.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!