1 av 3
2 av 3
3 av 3

Jockiboi om DNA-testet: "Jag kommer att vägra"

Joakim Berg rasar efter polisens kallelse med anledning av dubbelmorden i Linköping. – Vill dom ha DNA-prov av mig får dom anhålla mig för mord och tvinga mig ta det.


Mer om dubbelmordet

Kallelsen gäller för morden på den 8-åriga pojke och den 56-åriga kvinna som brutalt mördades i centrala Linköping för sju år sedan.

Läs mer om morden på Wikipedia.

LINKÖPING. I dag är Joakim "Jockiboi" Berg, 25, känd från Kungarna av Tylösand, kallad till polisen med anledning av dubbelmorden i Linköping år 2004. Som Nyheter24 tidigare skrivit kallas varje år flera hundra personer med koppling till orten, platsen eller personer som varit i närheten, inte minst för att utesluta dem.

– Jag ska dit i dag faktiskt om ca en timme för DNA-prov och förhör. Men jag kommer att vägra, tycker det är kränkande nåt så fruktansvärt. Okej om jag hade bott i området och stämde in på beskrivningen men jag bodde inte i Linköping vid den perioden, skriver "Jockiboi" i ett mail till Nyheter24 under måndagen.

Enligt teveprofilen bodde han över åtta mil från brottsplatsen vid tillfället för morden, något som gör att polisens uppmaning upprör Berg. Enligt kallelsen ska det även, enligt Berg själv, framgå att vittnen på plats pekat ut honom.

"Någon vill jävlas med mig"

– Att vittnen sett mig på platsen handlar enbart om att någon vill jävlas med mig. För jag var i skolan den dagen och det borde finnas intyg och närvarolistor sparade på det. Vill dom ha DNA-prov av mig får dom anhålla mig för mord och tvinga mig ta det, i annat fall kommer jag att vägra, fortsätter Berg.

Att kallelsen blivit uppmärksammad har påverkat teveprofilen, då han även har fått ta emot hårda ord.

– Jag har mått jätte dåligt över detta, har fått Facebook-mail från folk som skrivit "mördare" eller att dom tyckte jag var skön och rolig men dom vet inte längre sedan jag är inblandad i mord, avslutar Berg.

"Förstörs direkt"

Enligt förundersökningsledaren Jan Staaf är det dock helt frivilligt att lämna DNA-prov.

– Om de väljer att lämna DNA-prov, lite saliv på en bommullspinne, jämförs det endast med DNA-spåret vi har från personen på mordplatsen, aldrig med något annat. Det förstörs sedan direkt efter jämförelse, shar Staaf tidigare sagt till Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

2 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

3 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.