Kändisarna om glassvåren

Nyheter24 tar glasspulsen på kändissverige.


Glass hör våren till. Om det så är med en friterad banan på Kinakrogen eller i en välrullad strut på en glassbar. Bland vårens nyheter finns något för alla: lyxglassar med belgisk choklad för SEB-chefer och mer spartanska Italiensandwichar för Carnegieförvaltare. Nyheter24:s medarbetare drog förbi GB Glaces kontor i Stockholm för att sondera i vårens nya smakterräng.

De åtta nya glassarna är redan ute i handeln. Vakna konsumenter har nog uppmärksammat pk-stämpeln "bara naturliga aromer och färgämnen" på GB Glaces glasskarta 2009. Magnumglassarna Temptation Caramel & Almonds samt Temptation Chocolate som går loss på 22 kronor och saknar stämpel, får väl då ses som onaturliga. Endera bjuder de på vaniljglass i kolasås, chokladglass med chokladsås, mandlar, browniebitar, belgisk vit choklad och ännu mer choklad.

– Det var ju kul med låda, men glassen var inte så god, säger Nyheter24:s bloggare Erika Johnson, som har prövat Magnum Temptation i lyxförpackning, men egentligen föredrar vaniljpuck.

Något som kan kyla ned vilken börsgök som helst under en finanskris. När nöjesjournalisten Fredrik Virtanen brukar kolla in warrantkurserna hemma brukar det dock bli något av en annan magnitud.

– Jag gillar Österhagens chokladglass, och är en riktig soffglassätare som alltid äter i soffan. Äter mest hela tiden, men mest glass på vintern, säger Virtanen till Nyheter24.

Den nya sandwichen Stracciatella med krossad choklad har ännu inte nått målvaktslegendaren Thomas Ravellis gom. Han har frossat i några av vårens nyheter från glassbilen.

– Det var något med nougat, som vi köpte när glassbilen kom förbi. Men jag föredrar en av de äldsta som fortfarande finns kvar nämligen Ananas Splitt. Den åt jag även när jag var aktiv. Det var inte lika noga med sådant då, säger han.

Ravelli har italienskt påbrå precis som förre boxaren och matentusiasten Paolo Roberto, som blir lycklig av glass.

– Italienarna uppfann glassen. Allt bra kommer från Italien. Kolla på mig!

Regissören och komikern Felix Herngren, som för tillfället jobbar i Sydafrika, har inte filmat GB Glaces reklam, men vet vad han brukar välja halvt om halvt.

– Det är nog GB Sandwich. Jag gillar inte glass så mycket, säger han till Nyheter24.

Nyheter24:s betyg på vårens glassnyheter:

Magnum Temptation Caramel & Almonds

Betyg: 3. Den beryktade lyxförpackningen är inte lika festlig som själva glassen. Men kaliforniska mandlar tillsammans med belgisk choklad är lyckat. Kolasmaken dominerar för mycket.

Magnum Temptation Chocolate

Betyg: 5. Belgisk vit och mörk choklad, browniebitar och det mesta i mörkt. Nästan som att äta en jättepralin. Klockren för en chokladfrossare.

Solero Berry Berry

Betyg: 3. Lite för mycket yoghurtsmak på glassen. Det kan man ju äta till frukost. Att den är en lättviktare går igenom i smaken, och egentligen bör den tinas ett tag innan förtäring.

Nogger Mint

Betyg: 1. Ser ut som en billig brittisk candybar, och påminner om gammalt godis. Innehållet är ifrån en dålig zombierulle. Noggerälskarna kommer garanterat att i stället ty sig till klassikern.

Stracciatella Sandwich

Betyg: 5. Sandwichfolket har fått en vass utmanare till klassikern. Med krossad choklad mellan Italienkexen är glassen en angenäm smakupplevelse. Prisvärd.

Lemon Age

Betyg: 3. Smakar som en halstablett på gott och ont, och liknar en istapp. Frisk och fräsch, men inte så god. Småbarnen kommer nog att tycka att ekollonet med kolasmak är festligt.

Ben & Jerry's Wich

Betyg: 3. Lyxig och matig som en hel lunch. Säkert många brudar som gillar den, men brödet smakar blött bröd. Dyrast i klassen också med 25 kronor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!