Nu ska de stå på egna ben, utan skivbolag.
1 av 4
Nu ska de stå på egna ben, utan skivbolag. - Foto: Stella Pictures
I årets melodifestival tävlade de med låten "Just a little bit" som inte gick vidare från delfinalen i Leksand.
2 av 4
I årets melodifestival tävlade de med låten "Just a little bit" som inte gick vidare från delfinalen i Leksand. - Foto: Stella Pictures
Nu satsar de på att göra housemusik under namnet "Stockholm Syndrome".
3 av 4
Nu satsar de på att göra housemusik under namnet "Stockholm Syndrome". - Foto: Stella Pictures
Tjejerna väljer att bryta med Universal Music och RedOne.
4 av 4
Tjejerna väljer att bryta med Universal Music och RedOne. - Foto: Stella Pictures

Love Generation dumpar stjärnproducenten RedOne

Trion har brutit med skivbolaget och Lady Gagas superproducent för att satsa på housemusik.


Så började det

2010 arrangerade stjärnproducenten RedOne, som står bakom flertalet av Lady Gagas singlar, en audition tillsamamns med talangscouterna Peter Swartling och Jonas Johnson för att starta en popgrupp med namnet Love Generation.

De fem medlemmarna blev slutligen Mikaela Urborn, Roshana Hosseini, Anna Isbäck, Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, Martina Braun Wolgast och Melanie Taylor varav de tre förstnämnda har hoppat av.


Gruppen är mest kända för singlarna "Dance Alone" och "Just a little bit" som de tävlade med i "Melodifestivalen" år 2011 och 2012. Inget av bidragen gick till final.

Ribban sattes högt när stjärnproducenten RedOne tillsammans med talangscouterna Peter Swartling och Jonas Johnson satte ihop tjejbandet "Love Generation" år 2010.

- RedOne är så het just nu att allt han rör vid blir väldigt uppmärksammat och kommer ut i stora delar av världen, sa Swartling till Aftonbladet då.

Men den internationella succén uteblev. De fem medlemmarna blev tre och de största rubrikerna har hittills handlat om bandets uteblivna framgångar i "Melodifestivalen", där de ställde upp år 2011 och 2012.

Hårt styrda

Nu är dock både bandnamnet och skivbolaget Universal Music ett minne blott och Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, Martina Braun Wolgast och Melanie Taylor har i stället valt att stå på egna ben som gruppen "Stockholm Syndrome".

– Skivbolaget tycker det är skoj med Melodifestivalen för att det ger direkta pengar, allt annat är lite risky. Därför vill vi påbörja en ny era där ingen kan säga åt oss vad vi ska göra och där vi kan arbeta nära producenterna. I dag måste musik kännas äkta och allt fler gör som vi och står utan skivbolag, säger Cornelia till Nyheter24.

Satsar på house

Exakt hur hårt styrda de var av Universal Music svarar hon kryptiskt på.

– Det var mycket saker som inte gick till som vi ville, mer vill jag inte avslöja. Vi kanske skriver en bok om det i framtiden om vi blir riktigt stora, säger Cornelia och tillägger att hon ändå är tacksam för tiden i Love Generation.

– Det gjorde att vi tre i bandet fann varandra och blev starka tillsammans. Vi har allt att tacka både skivbolaget och RedOne, säger hon.

Den första singeln släpps i sommar och planen är att åka ut och "köra så mycket som möjligt" med de nya egenskrivna låtarna som sorteras in under etiketten house.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!