Kicki Danielsson tvingas lämna huset

Reumatismen håller på att slå ut balanssinnet.


Kicki Danielssons ben viker sig, och vissa dagar klarar hon inte ens av att ta sig ur sängen. Det är så allvarligt att hennes reumatism och dåliga balans tvingar henne att lämna huset.

Efter att hon ställde upp vid inspelningen av SVT:s Så ska det låta i julas tog Danielsson, 56, en timeout från olika uppträdanden. De senaste 39 åren har hon farit runt på spelningar och inte haft en ledig sommar sedan 1973.

– Jag kommer att prioritera mig själv det här året. Jag behöver vila, säger Danielsson till Expressen.

I perioder blir hon sängliggande, och tvingas ta kortison för sin svåra reumatism.

– Jag vet aldrig på morgonen om jag ska lyckas ta mig upp ur sängen. Vissa dagar orkar jag ingenting utan ligger bara i soffan. Hundstackaren får inga promenader då, säger Kicki Danielsson till Expressen.

Hennes leder svullnar upp, i synnerhet knäna, vilket gör att hon under det senaste året har fått väldigt dålig balans. Hon har slutat att använda högklackade skor, som inte underlättar under den halkiga vintern, där svanskotan har fått ta flera smällar. Hon går nu i flyttankar.

– Det tar en kvart för mig att ta mig nedför trappan till mitt sovrum. Det är en kamp varje dag. Jag är på jakt efter ett enplanshus, säger hon till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!