Charlie Watts är död.
Charlie Watts är död. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Rolling Stones trummis Charlie Watts är död – blev 80 år

Rolling Stones trummis Charlie Watts är död. Det rapporterar AFP. Den legendariska musikern, som varit en del av bandet sedan 60-talet, blev 80 år gammal.


Rolling Stones ikoniska trummis Charlie Watts har dött. 

"Det är med en oerhörd sorg vi meddelar att vår älskade Charlie Watts har dött. Han lämnade oss tidigare under dagen på ett sjukhus i London, omgiven av sin familj", skriver bandet i ett officiellt uttalande på Twitter och fortsätter:

Foto: Ramon Espinosa/AP/TT

"Charlie var en älskvärd make, pappa, mor- och farfar och även en bandmedlem i The Rolling Stones, så väl som en av de bästa trummisarna i hans generation".

Watts blev 80 år gammal.

Charlie Watts genomgick nyligen hjärtoperation

Nyligen genomgick trummisen en hjärtoperation, vilket gjorde att han tvingades hoppa av Rolling Stones kommande USA-turné på grund av hälsoskäl. 

Operationen ska, enligt bandets övriga medlemmar, ha varit lyckad och bandets sångare Mick Jagger, 78, såg fram emot att återfå Watts bakom trumsettet inom kort.

"Vi ser verkligen fram emot att välkomna Charlie tillbaka så fort han helt har återhämtat sig", skrev Jagger i ett Instagram-inlägg efter operationen.

Rolling Stones-trummisen sörjs av en hel värld

På sociala medier väller kondoleanser in, både från hängivna Rolling Stones-fans och från artisteliten, däribland Elton John, 74.

"En mycket sorglig dag. Charlie Watts var den ultimata trummisen", skriver artisten på Twitter och skickar sina kondoleanser till Watts familj och bandmedlemmar.

Texten uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!