Josephine, 34, mobbades av Katrin Zytomierska efter sin medverkan i träningskedjan SATS reklamkampanj.
1 av 3
Josephine, 34, mobbades av Katrin Zytomierska efter sin medverkan i träningskedjan SATS reklamkampanj. - Foto: Faksimil: Katrins blogg / SATS
"Josephine tycker att det är lämpligt att stå helt osminkad med stripigt hår och övertydligt svettiga kläder på en reklamaffish för Sats", skrev Katrin på sin blogg.
2 av 3
"Josephine tycker att det är lämpligt att stå helt osminkad med stripigt hår och övertydligt svettiga kläder på en reklamaffish för Sats", skrev Katrin på sin blogg. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Efter påhoppet har McDonalds valt att avsluta sin annonsering på bloggportalen Finest.se.
3 av 3
Efter påhoppet har McDonalds valt att avsluta sin annonsering på bloggportalen Finest.se. - Foto: Faksimil Facebook/Stella Picutres

Nu svarar Josephine på Zytomierskas vikthån

Här svarar Josephine på Zytomierskas vikthån: "Hon har gjort nätmobbningen till en konstform bara för att dra in några slantar".


Vill du läsa hela texten?

Hela Josephines inlägg går att läsa här.

Efter att Katrin Zytomierskas vikthån mot 34-åriga Josephine publicerades i måndags har många upprörda röster reagerat mot bloggerskan - inte minst självaste McDonalds, som avbrutit sitt annonsavtal med Finest.se efter det kritiserade blogginlägget. 

Nu berättar Josephine, 34,  om hur det kändes att hängas ut och hånas i offentligheten. I en text som skickats till Resume beskriver 34-åringen Katrins blogg som en plattform för en person som utvecklat "nätmobbning till en konstform bara för att dra in några slantar".

"Jag tänkte att det är bra att andra kan se att det är okej och att man kan komma igång med träningen igen även efter ett uppehåll. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle göra mig till måltavla för verbal spya från en bloggare som jag knappt vet vem det är, än mindre har något otalt med", skriver Josephine.

Vill skydda sina döttrar

Fotograferingen till SATS reklamkampanj ägde rum för ett år sedan. Josephine visste att det inte gällde någon exklusiv "fashion styling" - men gick med på att vara med i annonsen för att visa att alla former och storlekar kan komma igång med träningen efter ett uppehåll.

"Jag tycker att det är skrämmande att en person som utger sig för att jobba med att hjälpa kvinnor till ett hälsosammare liv tror att alla ska väga lika mycket oavsett längd och andra förutsättningar", skriver hon.

Mest upprörd blir Josephiine däremot av bloggarnas signaler till ungdomar:

"Det som gör mig riktigt ledsen är att jag har två små döttrar som ska växa upp i en värld där personer som Katrin Zytomierska får så stort genomslag för sina smaklösa angrepp. Det är mitt ansvar att se till att mina döttrar får självkänsla nog att hantera den här typen av människor när de växer upp och det gör det extra viktigt för mig att visa att jag står upp för den jag är och det jag gör".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.

Såpainspelning på toppmöte

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans kollegor får chans att bli tv-kändisar när franska tv-komedin "Parlement" tar fram kamerorna under veckans EU-toppmöte.

SVT-tittarna försvarar Bianca Ingrosso: "Får mig att må illa"

igår 16:09
I "Carina Bergfeldt" berättade Bianca Ingrosso öppenhjärtigt om hur hon var nära att gå in i väggen – något som väckt en hel del reaktioner i sociala medier.