Madeleine Martin spelar Nadja.
1 av 4
Madeleine Martin spelar Nadja. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Här på biopremiären i Stockholm.
2 av 4
Här på biopremiären i Stockholm. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Madeleine Martin och Nyheter24:s Magda Omerspahic.
3 av 4
Madeleine Martin och Nyheter24:s Magda Omerspahic.
Snabba Cash – Livet Deluxe
4 av 4
Snabba Cash – Livet Deluxe

Madeleine Martin: "Det är inte så att jag tänker shit, vad känd jag är"

Madeleine Martin spelar rumänska Nadja i den avslutande delen i Snabba Cash-trilogin. Och med framgångarna kommer kändisskapet.
– Jag är fortfarande i det stadiet då jag tänker att folk tittar för att jag har något något mellan tänderna, det är inte så att jag tänker "shit, vad känd jag är", säger hon till Nyheter24


Snabba Cash – Livet deluxe

Filmen har biopremiär över hela landet 30 augusti.

Trilogin baseras på Jens Lapidus succéromaner.

Regissör: Jens Jonsson

Manusförfattare: Maria Karlsson & Jens Jonsson

Extragrejer

Läs Magdas filmrecension om Snabba Cash – Livet deluxe här.

Läs också Magdas intervju med Matias Varela och Malin Buska.

STOCKHOLM. Madeleine Martin, 21, är äntligen tillbaka i rollen som Nadja – rumänskan med den tunga, mörka bakgrunden.

Med Nyheter24 pratar hon om trafficking och om att bli kär i sina motspelare.

Du har ändå varit med i teve tidigare och nu är du aktuell på bioduken igen. Brukar folk känna igen dig på stan, typ peka. Eller nej – inte peka, men du fattar.

– Tro mig, folk pekar också! Jag är inte så etablerad än men det händer att de tar smygkort på tunnelbanan. Det är inte så himla farligt men det är lite oförskämt när man inte frågar. Det är alltid okej att komma fram och säga att "Fan, jag gillar ditt jobb". Jag är fortfarande i det stadiet då jag tänker att folk tittar för att jag har något något mellan tänderna, det är inte så att jag tänker "Shit, vad känd jag är", säger Madeleine.

Hur tänker du kring skådisyrket och om de roller du har spelat?

– Varje karaktär är som en ny människa. Att släppa taget om en karaktär är lite som att göra slut. Jag spelade in en serie under nio månader där jag spelade mot en tjej som heter Ida Linnertorp, en fantastisk skådis. Hon spelade Natalie, som var bästa kompis med min karaktär. Jag kommer ihåg att jag saknade Natalie – som inte ens finns på riktigt! Där och då får man nog se det som så att man har gjort sitt jobb som man ska.

Finns det någon från Snabba Cash-teamet du kan sakna på det sättet?

– Jag har egentligen bara etsat mig fast i Jorge. Honom kunde jag sakna, absolut. 

Med tanke på att man tillbringar så mycket tid med sina medskådisar, är det lätt hänt att man blir förälskad i dem också?

– Det är ganska vanligt att det händer. Jag har varit kär i Jorge under inspelningen men sen går det över. Många par träffas på set, blir tillsammans och gör slut kort därefter eftersom de egentligen har blivit kära i karaktären de spelade mot. Men det ingår i vårt jobb och det kan absolut vara en fördel, visst?, frågar Madeleine mig och skrattar klurigt.

Haha, you tell me. På tal om relationer – och nu ställer jag en cheesy fråga – fungerar det att ha ett förhållande och jobba som skådis?

– Det får du får fråga någon annan för jag har inte haft ett förhållande på väldigt länge haha! Jag har nog bara varit kär en gång på riktigt, men det höll inte eftersom vi inte förstod varandra riktigt och sen var vi unga också.

Vad gör du till vardags då när du får tid över?

– Det är en jättebra fråga. Det senaste året har jag verkligen bara jobbat, vilket har varit fantastiskt. Jag har tänkt mycket på det, om jag ska kanske ta det lite lugnare i höst. Men annars så hänger jag med mina polare, snackar skit, käkar middagar och repar med min ensemble. Jag städar och tvättar också! Det är jävligt skönt när det är rent hemma.

Någon som inte har din "vanliga" vardag är ju din rollkaraktär Nadja. Hur förberedde du dig inför rollen som ung, ensam tjej utsatt för sexuell människohandel?

– Jag träffade ganska många tjejer som har varit utsatta för trafficking och prostitution. Upplevelsen var skitkonstig och jättejobbig verkligen. Jag har återkopplat med tjejerna efteråt och de har varit väldigt glada över att det blev så rätt intolkat som det kunde bli – för mig var det viktigt att det blev rätt.

Jag kan tycka att man har glömt mycket hennes bakgrund i senaste filmen. Det är mer fokus på den i tvåan, vad tycker du själv?

– Ja, men det är nog för att hon är en helt annan människa i trean. Här får vi lära känna henne. Många tyckte att hon var lite för glad. Men saken är den att de här tjejerna, som ligger till inspiration för Nadja-karaktären, ÄR glada. De har sådan livsvilja, styrka och skrattar åt småsaker. De försöker hålla sig flytande hela tiden och jag ville ha in det i sista filmen. Vill man leva så måste man också verkligen vilja det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.