Kjell Lönnå är död.
Kjell Lönnå är död. - Foto: Erik Mårtensson/TT och Mats Andersson/TT

Kjell Lönnå är död – folkkäre körledaren blev 85 år

Den folkkäre körledaren Kjell Lönnå är död. Det bekräftar hans anhöriga för Sundsvalls Tidning. Lönnå blev 85 år gammal.


Kjell Lönnå avled under tisdagskvällen, 85 år gammal.

"Slutet kom plötsligt. Sorgen är obeskrivlig. Vi älskade honom så. Vi ber om att få sörja honom i fred", skriver familjen i ett meddelande till Sundsvalls Tidning.

Familjen om Kjell Lönnås död: "Inte bortom sången"

Så sent som den 7 maj medverkade Lönnå i konserten Caprice i Sundsvall.

"I lördags stod han på scenen och gjorde det han älskade mest, att vara mitt i sången bland sina körer. Nu finns han inte längre bland oss. Han är bortom bergen och blommorna, men inte bortom sången. Alltid i sång", skriver familjen till ST.

Kjell Lönnå hade en lång karriär

Kjell Lönnå har även varit programledare i radio- och tv-program, ofta med körsång i fokus. Han har lett Sundsvalls kammarkör, KFUM-kören och Confetti.

Flera artister medverkade i Kjell Lönnås program tidigt in i sina karriärer, bland andra Helen Sjöholm, Andreas Lundstedt och Carola Häggkvist. Under 1980-talet ledde Kjell Lönnå SVT-programmet "Sången är din" från Cirkus i Stockholm, med Sundsvalls Kammarkör och KFUM-kören i Sundsvall som huskörer.

Han har även varit programledare för "Lekande lätt" med premiär 1987 och "Lönnå med gäster", som sändes från Sundsvall 1992 och 1993.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!