Lisa Ekdahl 2018 – före pandemin. Arkivbild.
Lisa Ekdahl 2018 – före pandemin. Arkivbild. - Foto: TT

Lisa Ekdahl: Pandemin har gjort oss ödmjuka

I mer än två år har Lisa Ekdahl längtat efter att få möta publiken igen. Snart är det dags – om en vecka drar sommarturnén i gång i Båstad.Det har varit så tomt utan mötet med lyssnaren, säger hon.


Fakta: Turnéplan

27/6 Båstad

13/7 Uppsala

15/7 Tvååker

28/7 Lidköping

29/7 Alvesta

30/7 Bjärred

12/8 Borgholm

27/8 Stockholm

Lisa Ekdahl hade en bra period bakom sig när coronapandemin bröt ut. 2018 fick hon en Grammis i kategorin årets singersongwriter för albumet "När alla vägar leder hem".

Sedan kom covid och ställde allt på ända.

— Om jag någonsin har varit trött på något som rör turné så är det totalt bortglömt och överspelat nu efter pandemin och näringsförbud för scenkonst, säger hon och fortsätter:

— Den här pandemin har gjort oss alla ödmjuka och hungriga.

Tofflor i turnébussen

Rutinerna från en lång artistkarriär sitter dock i. Lisa Ekdahl har redan en lista på vad som kommer att följa med i turnébussen.

— Hörlurar är en viktig turnébussattiralj. Jag lyssnar på musik och ljudböcker då jag reser. Tofflor i bussen är också mysigt. Och vi har en bra espressomaskin i bussen så alla får gott kaffe på vägen till gig.

TT: Vad är livsnödvändigt på din rider just i år?

— Jag har alltid avokado på min rider. Protein, fett och lite salt på det så behövs inget mer för att piggna till.

"Det känns somrigt"

Just nu planerar hon som bäst låtlistan för turnén. Låtar från alla Lisa Ekdahls svenska album finns med och även några alster från hennes senaste Grammisnominerade album "Grand songs", som är en coverskiva.

— I Sommarsverige spelar jag alltid "Vem vet". Det känns somrigt.

TT: Vad är ditt sjukaste turnéminne?

— En gång spelade jag i en liten by på Island och då kom precis alla invånarna i byn till konserten, utom en som brutit benet. Det kan man kalla bra uppslutning, säger Lisa Ekdahl.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!