Treat Williams tillsammans med skådespelerskan Debra Messing. Arkivbild.
Treat Williams tillsammans med skådespelerskan Debra Messing. Arkivbild. - Foto: Christophe Ena/AP/TT

Skådespelaren Treat Williams död i mc-olycka – blev 71 år

"Hair"-skådespelaren Treat Williams har omkommit i en trafikolycka. Han fördes efter olyckan till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.


Den amerikanske skådespelaren Treat Williams, känd bland annat för sin roll som den skönsjungande hippien George Berger i Milos Formans filmatisering av musikalen "Hair", har omkommit i en trafikolycka. Det bekräftar Willams agent för CNN.

Treat Williams död efter krock med bil

Treat Williams ska ha omkommit när han körde motorcykel och krockade med en bil i Vermont i USA på måndagskvällen lokal tid. Williams flögs efter olyckan till sjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda. Han blev 71 år.

Treat Williams fick sitt stora genombrott i "Hair"

Filmen "Hair" (1979) blev hans stora genombrott men redan innan dess var Treat Williams en firad musikalstjärna på Broadway, inte minst känd för att i närmare ett decennium ha spelat rollen som tuffingen Danny Zuko i scenversionen av "Grease".

Efter succén med "Hair" spelade han i såväl filmer som tv-serier, men den lysande karriär som många förutspåddes uteblev. I början av 2000-talet gjorde Treat Williams dock något av en comeback som huvudrollsinnehavare i den prisade tv-serien "Everwood", där han spelade mot då unga och okända skådespelare som Chris Pratt.

TT
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!