Rapartisten Tupac Shakur bar guldringen under sitt sista offentliga framträdande innan han mördades.
Rapartisten Tupac Shakur bar guldringen under sitt sista offentliga framträdande innan han mördades. - Foto: Ed Jones/AP/TT

Drake köpte Tupacs ring – för miljonbelopp

Den kanadensiska rapparen Drake avslöjade på fredagen att det var han som köpte den guldring med diamanter och en rubin som tillhört rapartisten Tupac Shakur.


Instagram visar Drake upp den dyrbara ringen, som tidigare i veckan såldes på en auktion i New York för en miljon dollar, motsvarande närmare 10,4 miljoner kronor.

Enligt auktionshuset Sothebys, som hade uppskattat värdet till mellan 200 000 och 300 000 dollar innan klubban föll, är det den dyraste hiphop-artefakten som någonsin sålts.

Drake, som bland annat ligger bakom hitlåtar som "Hotline Bling" och "Nice For What", har även tidigare spenderat sin förmögenhet på överdådiga sätt. Rapparen har bland annat köpt en Boeing 767 för personligt bruk och betalat 104 miljoner dollar, motsvarande drygt en miljard svenska kronor, för ett hus i Los Angeles som en gång ägdes av sångaren Robbie Williams.

Tupac Shakur räknas som en av hiphopens största artister och hade hitlåtar som "Changes", "Ambitionz az a ridah" och "California love". Han sköts ihjäl i Las Vegas i september 1996, 25 år gammal. Ringen bar han under sitt sista offentliga framträdande vid MTV Video Music Awards tre dagar innan skjutningen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!